Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 2

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (443)

novoten 

všechny recenze uživatele

Tykwer se definitivně stává všeumělem, který dokáže neotřele natočit každý žánr, ale tentokrát mu z ruky zobat nemůžu. Průvodce po světě podvodů sice dělá s přehledem, ale zároveň pokaždé, kdy divák dožene scénáristu ve zvratech a podrazech, přidá další kličku a ukáže tak, že tentokrát opravdu zaostávajícím podávat pomocnou ruku nebude. Kladné dojmy tak získává hlavně Clive Owen znovu v roli neúnavného stopaře. V jeho podání je dokonale gradující přestřelka bez přehánění legendární scénou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se ve zdejších komentářích dočetl tolik důležitých rad a doporučení, jak si tenhle film nejlépe užít.... Jsem rád, že jsem se k těm radám dostal až po zhlédnutí filmu... A jsem rád, že se mi International i navzdory tomu tak pekelně líbil. Tykwerův snímek jsem prostě vnímal jako klasický "špionážní" thriller, který jako by vznikl v tomuto žánru obzvlášť přejících šedesátých či sedmesátých letech. Na to, jakým směrem se pohybují postavy a jakým kamery, jsem se opravdu (alespoň vědomě) nesoustředil, a prostě jsem "jen" sledoval dobře vybrané lokace, napínavý vývoj příběhu, sympaticky ošuntělého Cliva Owena, sympaticky neošuntělou Naomi Watts a mistra Mueller-Stahla, tetelil jsem se blahem, že scénář není tak blbý (považte, ti dva se ne-po-lí-bí!), jako u většiny současných thrillerů.... A to mi vlastně stačilo. Že se v International hodně mluví, není vůbec na škodu, a jedna opravdu akční scéna (bombasitcká přestřelka v Guggenheimově muzeu, které bylo pro tuto sekvenci snad postaveno) také úplně stačí.__P.S. Zkusmo jsem přepnul na dabing a nestačil se divit. To už ten šišlající Zdeněk Mahdal dabuje i Cliva Owena? Ach jo, a pak se má o současném českém dabingu říkat něco dobrého. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Trochu života do toho umírání! Ten film se pokouší oživit jedna zajímavá přestřelka a jeden zajímavý dialog, jinak se Tykwerovo odosobnělé dílko konstantně dusí pod nánosy dalších a dalších dialogů, zvratů, dialogů a zvratů. Patrně vinou ziskuchtivých bankéřů... pardon, producentů vznikl zajímavý kočkopes, ze kterého by však jiskru, tempo, nebo spád nedostaly ani elektrošoky. Není to vyloženě hloupé, jen neskutečně rutinní. Inteligentní akční thriller. To je meta, které Tykwer nedosáhl. Úspěšným evropským tvůrcům by mělo být dovoleno v zámoří točit žánrovky podle jejich nejlepšího vědomí a svědomí. Tady do toho Tomovi musela kecat armáda studiových chytrolínů. Takových filmů totiž vznikají desítky a desítky... Plus za lokace. 60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Moc bych chtěla vyšít čtyřbodové souhvězdí, protože CLIVE OWEN! Ale marně hledám v tomto krimithrilleru další nadprůměrný prvek, než právě zmíněného herce, kterému jednoduše žeru jeho charisma i s navijákem, s chlupama, s tykadlama, se vším:-). Šmejdská banka dělá šmejdské transakce a do zadku se jí zakousne agent Interpolu Salinger. Žádný akční hrdina to není - při přestřelkách se mu třesou ruce, ale jeho urputná touha po spravedlnosti jej dovede až do finále, jaké lze stěží nazvat happyendem. Občasná nepředvídatelnost je sice fajn, nicméně scénář nepracuje s příběhem zrovna dokonale, režie je nevýrazná, nějak to bohužel postrádá áčkový punc. Bez Clivea by šlo o čistý průměr, vzhledem k rozbouřeným hormonům dávám 65%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Také mně napadlo srovnání s Michaelem Claytonem při téhle jízdě evropskými metropolemi... Film si celou dobu drží velmi svižné tempo a o akční zápletky tu není nouze. Nasadit místo Clive Owena - agenta 007 Daniela Craiga, mohli jsme tu mít další z moderních bondovek, až na ten závěr ovšem.... Tykwer nám nabídl opravdu svižný thriller, jehož velkým kladem je také velmi kvalitní soundtrack. Jen mne krapet štvalo opakované nasazování českých herců při dabingu dalších osob.... Možná si toho někdo nevšiml, ale například pan Meduna má tak zabarvený hlas, že slyšet jím mluvit dalšího herce (byť v jiné lokaci) mi přišlo celkem laciné.... V sohrnu jsem se ale dobře bavil. A Ruku na srdce, skutečně vám tento film přijde paranoidní? Opravdu si myslíte že vaše banka respektive banka jež drží v pařátech nějaký nadnárodní bankovní moloch vydělává jen legálně? Já tedy ne.* * * ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Během scény v domě Jonase Skarssens spolu s Cassian Skarssen mluví dánsky, tedy rodným jazykem herců Ulricha Thomsena a Benjamina Wandschneidera. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama