Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Skutečná cena konfliktu je dluh, který způsobí." Vždy mám radost, když mocným tohoto světa někdo šlápne na kuří oko. Proto mi připadá souboj jedince bez pravomocí s monstrózně zamotaným mezinárodním zločinem tutlaným světovými vládami za hodně nosné téma a jsem poněkud zklamán z jeho provedení. Místo dokonale promyšlené zápletky totiž budeme čekat na náhodu, uvěříme tomu, že důležité informace dostaneme až po proslovu (to se sice v dějinách filmu asi ještě nestalo, ale co kdyby náhodou), spolehneme se na lehce vystopovatelný defekt vraha a vsadíme vše na jistotu, že ortopedové si vedou informace o taxících. Je v tom zkrátka spousta nesmyslů, ale na druhou stranu je potřeba odhalovat ty, kteří vyvolávají války po celém světě a pak na nich bohatnou. Fandím každému, kdo to dělá a pokud by tyto zmetky v oblecích neměl kam dávat, tak mu nabízím svůj sklep, kde se mohou nerušeně střílet do palice. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mrtvý bankéř, dobrý bankéř.. Moderní architektura jako nedílná součást formy, nenasytné finanční instituce, zarputilý agent Interpolu, co si musí najít cestu, jak vymoci právo a jedna krutopřísná přestřelka, která se musí logicky odehrávat v Guggenheimově muzeu, protože je uměleckým dílem. A co si budeme nalhávat, jednu pěticípou akvizici má International jen za to, že připomíná Michaela Claytona.. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Moc bych chtěla vyšít čtyřbodové souhvězdí, protože CLIVE OWEN! Ale marně hledám v tomto krimithrilleru další nadprůměrný prvek, než právě zmíněného herce, kterému jednoduše žeru jeho charisma i s navijákem, s chlupama, s tykadlama, se vším:-). Šmejdská banka dělá šmejdské transakce a do zadku se jí zakousne agent Interpolu Salinger. Žádný akční hrdina to není - při přestřelkách se mu třesou ruce, ale jeho urputná touha po spravedlnosti jej dovede až do finále, jaké lze stěží nazvat happyendem. Občasná nepředvídatelnost je sice fajn, nicméně scénář nepracuje s příběhem zrovna dokonale, režie je nevýrazná, nějak to bohužel postrádá áčkový punc. Bez Clivea by šlo o čistý průměr, vzhledem k rozbouřeným hormonům dávám 65%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tykwer se definitivně stává všeumělem, který dokáže neotřele natočit každý žánr, ale tentokrát mu z ruky zobat nemůžu. Průvodce po světě podvodů sice dělá s přehledem, ale zároveň pokaždé, kdy divák dožene scénáristu ve zvratech a podrazech, přidá další kličku a ukáže tak, že tentokrát opravdu zaostávajícím podávat pomocnou ruku nebude. Kladné dojmy tak získává hlavně Clive Owen znovu v roli neúnavného stopaře. V jeho podání je dokonale gradující přestřelka bez přehánění legendární scénou. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry všeho možného, bez jakkoliv zajimavého scénáře. Dost mě překvapuje že se do toho dali ukecat jak Clive Owen tak Naomi Watts, protože takovýhle hloupý a překombinovaný film si je prostě nezaslouží. Nebýt herců, Tykwerova smyslu pro úchvatné záběry a netradiční hudby, válel by se INTERNATIONAL v kalných vodách mezinárodního odpadu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Během scény v domě Jonase Skarssens spolu s Cassian Skarssen mluví dánsky, tedy rodným jazykem herců Ulricha Thomsena a Benjamina Wandschneidera. (TomikZlesa)
  • Do kin putoval film pod krycím názvem "Across Boundaries". (TomikZlesa)
  • Přestřelka uvnitř newyorského Guggenheimova muzea byla natočena ve starém opuštěném skladišti. Budování interiéru zabralo 4 měsíce a byly použity originální plány muzea. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama