Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

HAL 

všechny recenze uživatele

Jistě, hromada jednotlivých scén je jedno velké WTF a pokud se člověk bude hnípat v logických nesmyslech, tak u tohoto Tykwerova dítka pravděpodobně zemře, ale celkový děj smysl dává vcelku slušný a podle mě mezi ostatními průměrně blbými akčnímii thrillery svou hloupostí nijak nevyčnívá, spíše naopak. Napětí nabízí v rámci možností vcelku dost, tradičních žánrových klišé taktéž, ale dokáže je překonat jedním docela zajímavým twistem v příběhu a charakteru hlavního hrdiny... a k tomu má ideově vcelku sympaticky reálný a antihappyendový dovětek na konci. No a akční scény... resp ta v muzeu, jsou bez debaty boží. Problém je myslím v původních očekáváních - každý čekal buď hyperinteligentní thriller, čímž International ani náhodou není, nebo režijní hříčku jakou byla Lola - opět marně... Intenational je velice fajn žánrovka která je trochu chladnější a nepřístupnější než je zvykem, občas je u ní nutné nad nelogičnostmi hodně přivřít oči, ale jinak je dosti svižně natočená a zabavit dokáže velice dobře. 7-8/10 ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

International je zvláštní případ neujasněného žánru, kdy v jednu chvíli sledujeme sofistikovaný špionážní thriller, který se následně řadou zjednodušujících kliček i změnou přístupu překlopí v přímočarou akci á la „jeden mimo zákon proti všem“. A kupodivu to v Tykwerovi režii filmu příliš neubírá (když si odmyslíme, že se na něj takřka ihned po skončení zapomene), film po celé dvě hodiny odsýpá a tu a tam je k vidění o něco napínavější moment a především úctyhodná přestřelka. Vinou zmíněného scénáře pochopitelně trpí herecké výkony, z nichž asi nejvíce utkví v paměti Armin Mueller-Stahl, Clive Owen působí vyjma zmíněné přestřelky spíše stoickým postojem. ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Nejlepší politický thriller poslední dekády. Bez debat. ______ Napíšu k tomu ještě samostatný delší text, nicméně abych alespoň trochu ospravedlnil to svoje nadšení tady, tak stručně (spoilerům se asi nevyhnu): International je podle mě jedinečný v tom, jakým způsobem líčí sociopolitickou realitu po pádu Lehman Brothers, a to hned z několika důvodů. Bankéři tu jsou hlavní padouši, nad kterými nemá moc ani Interpol, který by je teoreticky měl stíhat a vyšetřovat - naopak, často takové vyšetřování znesnadňuje. Ukazuje se, že systém není samoregulační, že zkrátka není možné se spoléhat na jakékoli fungující instituce. Film velmi zajímavým způsobem mate použitím dvojohniskového narativu, protože na začátku by to i podle plakátu mohlo vypadat, že Clive Owen se během toho vyšetřování dá s Naomi Watts dohromady a bude to klasický konflikt práce vs. láska, ale k žádné romanci nikdy nedojde. Ty dvě linie (soukromá a pracovní) totiž obě zosobňuje postava agenta Salingera, který se potýká s černým putníkem z minulého případu, kdy už se tehdy pokoušel jednat na vlastní pěst a neuposlechnul příkazů shora. Tentokrát jde ještě dál a definitivně vystupuje mimo systém, aby svoji misi dotáhnul do úspěšného konce - a chvíli to skutečně trochu vypadá, že se tu dočkáme hollywoodsky naivního finále, kdy jedinec rozvrátí zkažený systém a dosáhne nápravy - ale právě na konci film zužitkovává ty dvě nestandardně vedené linie (osobní zájem x práce) k notně nejednoznačnému závěru. Salinger určitého úspěchu ve své misi dosahuje a možná, že je to pro něj v tu chvíli i osobní satisfakce, ale nic tím vlastně ve finále neřeší, ničemu nedokáže zabránit (viz montáž novinových článků v závěru). International je skvělý v tom, že oproti jiným podobným filmům (jako třeba Všichni prezidentovi muži) nevytváří růžovou vizi společnosti, kde jsou zlé korporace potrestány heroickými činy statečných a morálně čistých jedinců, ale je naopak dost alarmující zprávou o bezvýchodnosti současné situace. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Moc bych chtěla vyšít čtyřbodové souhvězdí, protože CLIVE OWEN! Ale marně hledám v tomto krimithrilleru další nadprůměrný prvek, než právě zmíněného herce, kterému jednoduše žeru jeho charisma i s navijákem, s chlupama, s tykadlama, se vším:-). Šmejdská banka dělá šmejdské transakce a do zadku se jí zakousne agent Interpolu Salinger. Žádný akční hrdina to není - při přestřelkách se mu třesou ruce, ale jeho urputná touha po spravedlnosti jej dovede až do finále, jaké lze stěží nazvat happyendem. Občasná nepředvídatelnost je sice fajn, nicméně scénář nepracuje s příběhem zrovna dokonale, režie je nevýrazná, nějak to bohužel postrádá áčkový punc. Bez Clivea by šlo o čistý průměr, vzhledem k rozbouřeným hormonům dávám 65%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

International je film, ktorý je natočený akoby len pre určitú skupinu ľudí, ktorá má dokonalý prehľad o obrovských miliónových ilegálnych obchodoch medzinárodného charakteru s výrazným politickým nádychom a pre bežného diváka je chvíľami nedostupný. Napriek tomu milujem, keď mi režisér predloží možnosť stať sa na dve hodiny súčasťou sveta, ktorý je od tej mojej vlastnej reality vzdialený ako Slnko od Zeme. Všetko, čo sa tam deje, je pre mňa tak nedostupné, že si raz za čas vychutnávam šancu sledovať, ako to v tom našom politicky či morálne skazenom svete vlastne vyzerá. Skvelá hudba vynikajúco podtrhovala mierne špionážnu atmosféru a hereckému osadenstvu tiež nie je čo vytknúť. Pollackovej Tlmočníčke som dala 4*, ani tu neskĺznem na 3*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Do kin putoval film pod krycím názvem "Across Boundaries". (TomikZlesa)
  • Nájemný vrah pracující pro IBBC, cestující z Itálie pod jménem Timothy M. Sherwood, chodí cvičit do NY Central Gym – nycentralgym.com. Pokud jste tuto adresu ještě nedávno zadali do prohlížeče, byli jste přesměrování na webové stránky distributora filmu. NY Central Gym totiž neexistuje. (JsemPohodlny)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama