Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Také mně napadlo srovnání s Michaelem Claytonem při téhle jízdě evropskými metropolemi... Film si celou dobu drží velmi svižné tempo a o akční zápletky tu není nouze. Nasadit místo Clive Owena - agenta 007 Daniela Craiga, mohli jsme tu mít další z moderních bondovek, až na ten závěr ovšem.... Tykwer nám nabídl opravdu svižný thriller, jehož velkým kladem je také velmi kvalitní soundtrack. Jen mne krapet štvalo opakované nasazování českých herců při dabingu dalších osob.... Možná si toho někdo nevšiml, ale například pan Meduna má tak zabarvený hlas, že slyšet jím mluvit dalšího herce (byť v jiné lokaci) mi přišlo celkem laciné.... V sohrnu jsem se ale dobře bavil. A Ruku na srdce, skutečně vám tento film přijde paranoidní? Opravdu si myslíte že vaše banka respektive banka jež drží v pařátech nějaký nadnárodní bankovní moloch vydělává jen legálně? Já tedy ne.* * * ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mal som obavy, ze by som mohol byt rovnako priemerne sklamany ako pri LABYRINTE LZI (2008) od Ridleyho Scotta, ale nastastie sa reziser Tom Tykwer snazil udrzat ma ako divaka pri trosku komplikovanom ale hlavne nie nudnom deji a podarilo sa mu to. Akcii tam sice nie je az tak vela, za to ale na jednu krvavu prestrelku v galerii urcite dlho nezabudnem, pricom pocas filmu hrala perfektna hudba ako stvorena pre napinave thrillery. Pre bezneho divaka moze byt tento film komplikovanou nudou, pretoze tvorcovia to nenatocili jednoducho, ale na druhej strane tento film dava otazku: ,,Je dnes vobec mozne znicit organizovany zlocin zo vsetkych vplyvnych stran, kde sa tocia obrovske peniaze? Hlavne ked sa jedna o predaj zbrani do tretieho sveta?" Netreba mat velke ocakavania, treba sa nechat prekvapit, pretoze podla mna je Tom Tykwer talentovany reziser. Ved on ma na svedomi uspesny thriller LOLA BEZI O ZIVOT (1998) alebo napriklad historicku dramu PARFEM: PRIBEH VRAHA (2006)... ________ Clive Owen - (Louis Salinger) +++ Naomi Watts - (Eleanor Whitman) +++ Armin Mueller-Stahl - (Wilhelm Wexler) +++ Ulrich Thomsen - (Jonas Skarssen) +++ Brian F. O´Byrne - (Konzultant) +++ Michel Voletti - (Viktor Haas) +++ Hudba: Reinhold Heil, Johnny Klimek, Tom Tykwer +++ (Videl v kine 17.02.2009) +++ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě mimořádně zajímavý a oblíbený žánr. Takové thrillery já prostě můžu. Scéna se sledovačkou zakončená v muzeu plně uspokojila mé akční choutky. Clive Owen opět přesvědčivý jako již tradičně. Naomi Watts si bohužel moc neužijeme, její role není tak veliká jak se na první pohled zdá a po polovině snímku na plátně už objeví pouze jednou. PS: Z toho bankovního sektoru začínám mít povážlivě strach. PS: Druhá projekce bohužel odhalila, že Bourne je pouze jeden a agent Salinger mu nesahá ani po kotníky. 60% hlavně za scénu v muzeu. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

International je filmem přinášejícím člověku podnětné poznatky nejen o sofistikovaných metodách policejních organizací. Kupříkladu jsem se dozvěděl, že pro člověka, který má být maximálně nenápadný a operativní, nepředstavuje kovová protéza nohy žádnou překážku. Překvapivé bylo i zjištění, že státní policejní složky nerady provádí elementární ohledání místa činu, aby nekazili radost přičinlivým agentům Interpolu, kteří své investigativní choutky úspěšně uspokujují hlavně díky neobvyklé všímavosti a podezřelé náklonosti štěstěny. Jsem taky rád, že se mi potvrdila jedna teorie o Istanbulu - totiž, pravděpodobně v něm existuje nějaká magická moc přitahující všechny filmové hrdiny na střechy v okolí Modré mešity...____________Taková klišé a situace hodné pozastavení člověk u "standartního akčního thrilleru" bez povšimnutí přejde jako žánrové nezbytnosti, z pomalého a klidného vyprávění Tykwerova Internationalu ale trčí, protože film sám se prezentuje jako něco inteligentního a promyšleného - něco, kde se problémy řeší pomoci bystrého úsudku a racionálního uvažování, namísto spršky kulek.____________ Zdráhám se vyřknout finální verdikt, zda tomu tak opravdu je, anebo film diváky jen tak balamutí (základní představa o všemocné "zlé" bance je poněkud divoká a paralela se současnou ekonomicko-společenskou situací je víc okatá než důmyslná), o filmařských kvalitách Internationalu a jeho schopnosti zatnout do diváka drápek už však pochybnosti nemám. Inu, umí, tenhle Tykwer, umí. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

International je film, ktorý je natočený akoby len pre určitú skupinu ľudí, ktorá má dokonalý prehľad o obrovských miliónových ilegálnych obchodoch medzinárodného charakteru s výrazným politickým nádychom a pre bežného diváka je chvíľami nedostupný. Napriek tomu milujem, keď mi režisér predloží možnosť stať sa na dve hodiny súčasťou sveta, ktorý je od tej mojej vlastnej reality vzdialený ako Slnko od Zeme. Všetko, čo sa tam deje, je pre mňa tak nedostupné, že si raz za čas vychutnávam šancu sledovať, ako to v tom našom politicky či morálne skazenom svete vlastne vyzerá. Skvelá hudba vynikajúco podtrhovala mierne špionážnu atmosféru a hereckému osadenstvu tiež nie je čo vytknúť. Pollackovej Tlmočníčke som dala 4*, ani tu neskĺznem na 3*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Výbuch automobilů v traileru je upravený výbuch z filmu Ghost Rider. Ve filmu se nevyskytuje. (Chrustyn)
  • Během scény v domě Jonase Skarssens spolu s Cassian Skarssen mluví dánsky, tedy rodným jazykem herců Ulricha Thomsena a Benjamina Wandschneidera. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno