Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

castor 

všechny recenze uživatele

Renomovaný tvůrce Tom Tykwer předkládá divákům poměrně zajímavou hru a kvalitní řemeslo, ale nesnaží se zrovna o to, aby pro ně ona hra byla snáze stravitelná. Leccos zbytečně komplikuje, scénář je odtažitý, místy nedotažený a hlavně ukecaný, jistá odtažitost a nezúčastněnost sálá i z ústředního dua Owen-Watts.. všechno je to minimálně škoda, protože třeba přestřelka v Guggenheimově muzeu je naprosto výživná, invenční a oproti zbytku filmu tak naštěstí zapamatováníhodná. Konspirace bílých límečků mě nicméně tentokrát do kolen nedostaly.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Někdy si při pročítání komentářů a diskuzí u filmových děl říkám, jak nás filmové fandy zkazila nepřeberná nabídka televizních programů a digitální éra, která umožňuje stahování a tím i zahlcení diváků a z toho vyplývající pocit přesycenosti. Nové filmy a seriály, které se nemůžou opřít o pocit nostalgie, takže ztrácí výhodu pořadů viděných kdysi v dětství, pak dostávají často jen průměrné hodnocení, i když jde o velmi slušnou práci. International není z těch přelomových snímků, které se budou objevovat a citovat v odborné publicistice, a přední kritici o nich nenapíšou objemné eseje. Představuje nicméně dobře zvládnutou žánrovku, kterou z mého pohledu do čtyřhvězdičkové kategorie katapultuje Owenovo charisma a jeho špičkové zapálené herectví. Pravda, scénář nepatří k těm objevným, ale neobsahuje na druhou stranu ani logické kotrmelce a díry. Kvalitní dialogy, slušná psychologie postav a jejich přesvědčivá motivace, napínavá divoká přestřelka v prostorách muzea, za kterou by se nemusel stydět ani špičkový akční film. Nemám zkrátka důvod jít pod 75 % celkového dojmu. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

International je film, ktorý je natočený akoby len pre určitú skupinu ľudí, ktorá má dokonalý prehľad o obrovských miliónových ilegálnych obchodoch medzinárodného charakteru s výrazným politickým nádychom a pre bežného diváka je chvíľami nedostupný. Napriek tomu milujem, keď mi režisér predloží možnosť stať sa na dve hodiny súčasťou sveta, ktorý je od tej mojej vlastnej reality vzdialený ako Slnko od Zeme. Všetko, čo sa tam deje, je pre mňa tak nedostupné, že si raz za čas vychutnávam šancu sledovať, ako to v tom našom politicky či morálne skazenom svete vlastne vyzerá. Skvelá hudba vynikajúco podtrhovala mierne špionážnu atmosféru a hereckému osadenstvu tiež nie je čo vytknúť. Pollackovej Tlmočníčke som dala 4*, ani tu neskĺznem na 3*. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kultivovaný a napínavý thriller s vymakanou vizuální stránkou. Tom Tykwer se úplně mazlí s architekturou ale i s přírodnímy exteriéry (mimochodem je tam stejná lokace jak v Quantum of Solace). Celé se to snažil pojmout hodně reálně a to mi sedlo. Přestřelka v muzeu byla psobivá stejně tak herecké výkony Clivea Owena a Armina Mueller - Stahla. Ode mě jednoznačný palec nahoru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

On by to nebyl spatnej thriller, jenze tu je par problemu, ktery ho srazi. Pribeh je sice zajimavej a ze zacatku i docela napinavej, bohuzel ale taky dost neverohodnej a s pribejvajici stopazi zacne misty lehce nudit, obzvlast, kdyz se kolikrat nic moc nedeje. Prekous bych, ze tu krome jedny prestrelky v muzeu neni vicemene zadna akce, tady o ni ani nejde, ale proste to chtelo nejak sviznejc natocit, ubrat sem tam nejaky ty kecy a zkratit stopaz. Navic konec je nejakej divnej a pusobi useklym dojmem. Co se tyce hercu, tady to stoji na Owenovi, kterej bohuzel svyho agenta pojmul jako normalni akcni postavu, tudiz se tvari super drsne a sam chce vsechny zlikvidovat a to se sem nehodilo. Ale jinak je film natocenej solidne a par momentu ma, ale to bohuzel neda na vic nez 3*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi bankovního skándálu BCCI, který se odehrával mezi 80. a 90. léty. (TomikZlesa)
  • Do kin putoval film pod krycím názvem "Across Boundaries". (TomikZlesa)
  • Nájemný vrah pracující pro IBBC, cestující z Itálie pod jménem Timothy M. Sherwood, chodí cvičit do NY Central Gym – nycentralgym.com. Pokud jste tuto adresu ještě nedávno zadali do prohlížeče, byli jste přesměrování na webové stránky distributora filmu. NY Central Gym totiž neexistuje. (JsemPohodlny)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama