Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tato gangsterka se mi jako jedna z mála opravdu líbila. Hlavní hrdina tentokrát není nesnesitelný arogantní zločinec, ale sympatický a čestný Al Pacino, kterému se dá fandit. To je věc, která mi na ostatních filmech podobného ražení chybí, a proto je obecně nemám rád. S Carlitovou cestou jsem tedy tento problém neměl, a tak jsem si mohl tento bezesporu kvalitní film užít. Sean Penn odvedl vynikající výkon, zpočátku jsem jej vůbec nepoznal. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tahle gangsterka se mi líbila dokonce více, než legendární Kmotr. Jinými slovy mě naprosto uchvátila. Carlito Brigante v podání Al Pacina je přesně tak akorát kladný gangster, že kdyby byl jen o kousek více kladný, už by to byl nerealistický kýč. Kdo mě uchvátil skoro stejně jako on, to je k nepoznání maskovaný Sean Penn, který si tady asi vystřihl životní roli. Tuhle silnou dvojku tady doplňuje sice méně výrazná, ale do koncepce filmu přesně zapadající Penelope Ann Miller. Naprosto brilnatní režie Briana De Palmy jen umocňuje celkový vynikající dojem. Víc takových filmů ! ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

10 let po Scarface natočil De Palma další vynikajicí gangsterku s Pacinem. Pravděpodobně ještě lepší, protože hlavní postavě musíte fandit a tudíž je emocionálně působivější. Al Pacino velmi dobrý ( na svůj výkon ve Scarface nedosahuje ), ale ještě lepší je Sean Penn, který má výborně napsanou roli a zvládl ji na jedničku. Jediné, co trochu brzdí tempo příběhu je pár trochu otřelých ( dialogy ) scén, kde Pacino navazuje vztah se svou bývalou láskou. Jinak to je brilantně zrežírovaný a napínavý film. V závěru se dočkáte špičkové přestřelky na schodech. Jedná se o další variaci scény z filmu Křižník Potěmkin ( ta první je v Neůplatných ). Co říct na závěr? Snad jen že uplynulo dalších cca 10 let. DePalma by měl brnknout Pacinovi a mohli by spolu zase trochu provětrat žánr. Fanoušci čekají... ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Co na tenhle film rict? Proste skvost. Tak nejak pomalu plyne, clovek ani nevi jak, rika si ze se tam nic moc nedeje... a pritom po celou dobu co ho clovek sleduje, jim prochazi takove urcite napeti, napjate ocekavani dalsich scen... Al Pacino podava stabilni nadstandardni vykon, i kdyz takovy herecky koncert jako v Kmnotrovi nebo Scarface samozrejme uz nelze od nej cekat. Naopak vrcholnou formu zde podle me zaziva Sean Penn, ktery je dze opravdu k nerozeznani - vsechnu cest maskerovi/-ce ;) A ten konec... scenaristicky perfektni, ale proste osklive smutny :) Jo a mimochodem, taky vam ta scena v Carlitove klubu, jak sedi na ty pohovce, ozarujou ho svetla reflektoru a kamera na nej najizdi, tolik pripominala tu pamatnou scenu ze Scarface? ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Měla jsem sen, ale probudila jsem se. A teď ten sen nenávidím." De Palmův a Pacinův komorní melancholický přídavek/alternativní doslov a zároveň protipól k Zjizvené tváři (z níž se tu mihne několik herců), který narozdíl od ní nevypráví o cestě přes mrtvoly, ale o cestě od mrtvol a tu neprovází paranoia mocných, ale smutný fakt, že v téhle branži opravdu nemůžete nikomu věřit a vaše zásadovost a víra v přátelství, loajalitu či čest vás stáhne dolů. Opět výborný Pacinův výkon (když jsem film viděl poprvé v pubertě, Carlito mě uhranul a chtěl jsem být jako on, odsud také černý kožený kabát v mém šatníku) a stejně tak výkon Seana Penna. V době svého uvedení kritika film nedocenila a nevedl si moc dobře ani v kinech, o to většímu zájmu se ale těšil na videu. Lahůdková gangsterka se srdíčkem. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

  • Kleinfeld (Sean Penn) vo filme navštevuje väznicu Rikers Island Prison Barge. Tá však bola uvedená do prevádzky až v roku 1992. (TheRoller)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama