Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Onnoval věří, že když ho něco příliš vytočí, může se proměnit ve vlkodlaka. A protože ho mají všichni ve škole s hvězdou Ginem v čele za blázna, uchyluje se Onnoval raději do světa strašidelných příběhů, které sám píše a kde se mstí všem posměváčkům. Pak se ale do věci vloží ďábelský Ferluci. A pokud ho holandský Harry Potter nezastaví, bude z blížícího se výletu třídy do Strašidelného parku pěkná polízanice... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Co je psáno, to je dáno a taky se to stane. Buďte opatrní na svou pomstu. Může se jí chopit samotný ďábel, který bude chtít hrát podle svých vlastních pravidel a vy se budete muset velmi snažit, aby se všechno dalo do pořádku. Klasický strašidelný příběh s dobrým koncem určený spíše pro mladší diváky nebo rovnou pro děti, protože tady právě hlavní roli hrajou děti. ()

anicca 

všechny recenze uživatele

Určité si tento film môžu pozrieť aj dospelí ale akúrat tak s det. Žiadny horor nečakajte, herecké výkony sú hrozné ale príjemné napätie a zápletky sa sem, tam objavia. Ja som film dopozerala ale istotne po ňom znova nezatuzim. Toto je asi šiesty film za sebou ktorý som pozerala v ktorom vystupujú detskí herci a musím povedať že vždy boli príšerný ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Môžem ťa niečím pohostiť, zlato? Mám tu kvalitnú krv z deväťdesiateho tretieho.“ Keď sa povie ´holandská kinematografia´, tak i skúsenému filmovému fanúšikovi napadne zahanbene maximálne Paul Verhoeven. Aj to len jeho americké hity. STRAŠIDELNÝ AUTOBUS však dokazuje, že je to - asi? - škoda. Je to príbeh rovnako neoriginálny, ako poctivo spracovaný a niekoľko scén ma po vizuálnej stránke takmer nadchlo. Nevraviac o tom, že detskí herci sú sympatickí a atmosféra veľmi dobrá. Rozprávky by mali byť práve takéto: temné a nebezpečné. DRAČÍ BRLOH a spol. robí z detského diváka hlupáka. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Dost povedený nizozemský film výhradně určený takovému dětskému divákovi, který ještě dokáže uvěřit takovým věcem, že když pojedou na výlet do strašidelného parku, může se ocitnout v opravdovém hororu, a že odtamtud nemohou jednoduše odejít. Film si totiž znamenitě pohrává se strašidelnou atmosférou přijatelnou pro menší děti, ale celkový efekt hrůzy a přesvědčení nabourává postava groteskního "záporáka" na strašidelném zámku, který je vytvořen ve stylu postavy dr. Seusse. Dál filmu ubližuje řada podivných prvků, kterými si tvůrci znemožňují vytvoření skutečného zázemí (jako jsou Onnovalovy rodiče). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní dětský horor. Vidět ho zamlada tak se asi budu bát. Přeci jen hlavní záporák když odmyslím ty jeho debilní kecy byl strašidelnej. Hlavní dětský představitelé nebyly špatní, a dokonce se mi zdálo že i hrály. Jen jejich postavy nebyly nejlepší. Atmosféra tu je a na dětské publikum to může i zapůsobit. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Jméno hlavního hrdiny Onnoval (Serge Price) je přesmyčkou jména autora knižní předlohy Paula van Loona. (Frigi)

Reklama

Reklama