Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (282)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bůh vidí všechno, pane teplouši. Bůh taky dělá fotky. Výstřední fotografie mužů na jiných mužích svíjejících se ve zvráceném chtíči." Tak si to ujasněme: internet je Ďáblova ideologie a homosexuálové jsou Satanovým instrumentem na Zemi? Možná jo. A možná ne. Z toho plyne jasný: nevím. Co však vím určitě, je to, že náboženský sekty nemám rád, nadržený pitomce moc nemusím a uplatňovače Patriot Actu taky ne. Z toho plyne, že kromě jednoho agenta se zbytky svědomí tady není komu fandit. Nicméně je to tak ujetý, že jsem se chvílema dokázal i bavit. Svědky na to nemám. Musel jsem je zabít. Byl to rozkaz a já si rentu neohrozím. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Film je opravdu komorní, levný, relativně malé scény, málo herců, to je tak všechno, co ho spojuje s nějakou předchozí Smithovou tvorbou. Čekal jsem, že do hororu zabuduje nějaký ten svůj vulgární humor, toho jsem se nedočkal. Sekta je sice vykreslena dobře, opravdu úchylaci, kterých by se člověk bál, ale vždycky, když už se mi Red State začínal líbit, to zkazila nějaká následující scéna, třeba hysterický, plačící šerif. Je to celé takové neucelené, bez pointy, každou chvílí se klade důraz na jiné postavy, absolutně nevím, co si o tom mám myslet. Neutrálních 60% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

S Kevinom Smithom to je u mňa ako na hojdačke. Raz príde s filmom, ktorý ma aj celkom baví, a inokedy zase príde s nejakou koninou. No a toto je práve tá konina. Chápem tu ten istý nadhľad, recesiu a satiru, ale všetko toto je tu prezentované totálne hlúpym spôsobom a nelogickým chovaním sa postáv. Najmenej ma sklamala thrillerová zložka, ktorá krvou nešetrila, pričom v súvislosti s tým sa tu vyskytlo aj pár drsnejších alebo napínavejších scén. Na priemer však toho bolo málo. 45/100 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, když Kevin Smith točil filmy jako Clerks nebo Mallrats... Nevim, jestli už si na to začal připadat starej nebo je za tim nějakej jinej důvod, ale to snad radši, ať už netočí nic. Po totálnim propadáku Poldové přišel s touhle slátaninou. Přišlo mi to, jak kdyby ani sám nevěděl, co chce vlastně natočit. První polovina je o tom, jak se náboženský fanatici rozhodnou, že ve jménu boha budou trestat různý hříšníky, co se provinili např. tim, že si na netu dohodnou s někym šukačku. Průser je, že většinu času jenom posloucháte nějakýho ideologickýho vůdce těch fanatiků, jak cituje různý úryvky z bible. Tohle se mohlo klidně vyhodit a divák by nezůstal o nic ochuzen. Asi v půlce se k tomu přimotá ATF a začíná se v podstatě od nuly. Pak následuje dlouhá střílečka, která mi přišla jako nejlepší část celýho filmu. Jenže zase to posere jakýsi mimózní rozuzlení. Kevin Smith by udělal nejlíp, kdyby natočil zase nějakou pohodovou komedii o různejch flákačích, zevlácích a geekách. A Johna Goodmana příště taky radši v nějaký komedii. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Až zas tak jiný Kevin Smith to nebyl. Téma Boha, ďábla a fuckování za každým druhým slovem si protlačil i sem a vlastně jsem se docela nasmála. Michael Parks coby charismatický, užvaněný vůdce sekty je výborný. Trefně nám to v závěru shrnul Johna Goodman: "Lidé se chovají divně, když si myslí, že na to mají právo. Ale dělají ještě horší věci, když jen slepě věří." Tyto zjevné pravdy mají větší problém vstřebat Američané se svým sklonem až fanaticky propadat náboženství, nás to až tak moc nerozseká, s takovými prdlouši by si naštěstí většina z nás hodně rychle vytřela prdel. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Film byl natočen za 25 dnů. (virus10)
  • Celý film byl natočen chronologicky, což nebývá zvykem. (montana_cz)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama