Reklama

Reklama

Píše se rok 1975. Ve 25. patře luxusního věžáku se mezitím usidluje mladý doktor Robert Laing (Tom Hiddleston), zlákaný životním stylem londýnské smetánky. Izolovaná od okolí ve svém vlastním bezstarostném světě vytvořeném architektem Anthonym Royalem (Jeremy Irons) je tato společnost držena pohromadě pouze loajalitou. Ta se však začne postupně vytrácet a na povrch začnou vyplouvat třídní nespravedlnosti, ukryté v nejnižších patrech budovy a hluboko v každém jejím obyvateli. Svojí troškou k vyhrocení nebezpečné sociální situace přispějí jak samotný Robert Laing, tak také jeho nový přítel, dokumentarista bydlící ve 2. patře Richard Wilder (Luke Evans). (Pria)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (109)

venalce 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit, že na papíře to fungovalo skvěle, že je knižní předloha prvotřídní čtivo, jenže filmové převedení prostě skřípe. Nejprve mi nebylo jasné, proč těm lidem najednou hromadně přeskočila a až mnohem, mnohem později mi došlo, že ten film nemám brát doslova, že je vyhnaný daleko za hranice absurdity. Well, jako podobenství o rozkvětu a úpadku "státu" to mohlo být dobré, ale řekněme, že to není zrovna "user-friendly". Film je to obrazný, ale většinu času se tváří jako, že ho máte brát smrtelně vážně. Nedávný film Humr, který byl taky vyhnaný ad absurdum, byl v tomhle daleko průhlednější. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Čtvrt hodiny před koncem stále nevím, oč vlastně jde a proč se nájemníci jednoduše nespakují a neodejdou jinam, i kdyby jen nakoupit (to bude nějaká strašně chytrá alegorie). V posledních pěti minutách se aspoň zasměju scéně s deodorantem. Na závěr poděkuji bohům za to, že má Hiddles pěkný zadek, takže ty dvě hodiny nebyly ÚPLNĚ o ničem. ()

Reklama

kittylinda 

všechny recenze uživatele

nečekej přívětivou naraci, nečekej nepředvídatelný vyvrcholení. to, jak celá tahle vizuálně předimenzovaná kritika společnosti dopadne, se stejně dozvídáme hned na začátku a jiný konec než totální destrukce všeho snad ani nepřipadá v úvahu. elektřina vypadává, na střeše mrakodrapu si cválá kůň, žerou se psi. dystopia at it's best. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo za nesmysl, to mi nikdo nevysvětlí. Těšil jsem se na chytré a zajímavé sci-fi zakomponované do sedmdesátých let. Jenže výsledek byl asi nejuzívanější extrakt nudy, který jsem za poslední dobu viděl. A nezachránila to ani zajímavá architektura a s tím spojené kvality kameramana. U toho jediného se dá opravdu mluvit o kvalitách. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Když nad tím zpětně uvažuji, tvůrce diváka dostatečně varuje prologem, není možné se tedy vymlouvat, že takovou šílenost nečekal. Je to jako ty rozkošné obrázky rozleptaných vnitřností na cigaretách, které se vyjímají vedle názvu vaší oblíbené značky a neudělají nic s přesvědčením, že vám stejná krabička udělá dobře. Vlastně tenhle film je přesně taková krabička cigaret (alespoň jak si ji coby nekuřák představuji) a hodnotit jej mi dělá problém neboť mi zamotal hlavu (mozek se probudil z dřímot), ale nemyslím si, že by to byla dobrá věc (moje motající se hlava). Takže pokud jste na dekadentní avantgardu stiskněte play, pokud nikoliv raději hned zapomeňte, že jste o tomhle filmu slyšeli. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (12)

  • V čase 0:29 na aristokratickém večírku hraje skladba „S.O.S.“ od skupiny ABBA. (ČSFD)
  • Cena za nahé komparzisty se v Severním Irsku kvůli natáčení Hry o trůny (od r. 2011) vyšplhala na 1000 liber za osobu, což je hodně v porovnání se zbytkem Anglie, kde se za nahého komparzistu platí asi 30 liber. Pro natáčení scény se sexuálními orgiemi proto produkční tým oslovil místní swingers klub. (KlonyIlony)

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Comicsovka Hard Boiled si našla režiséra

Comicsovka Hard Boiled si našla režiséra

22.11.2016

Pod názvem Hard Boiled si možná představujete akční klasiku Johna Woo, zároveň se ale jedná o třídílnou comicsovou sci-fi (u nás vyšla jako Drsná škola), jíž v devadesátých letech sepsal Frank Miller… (více)

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

17.11.2016

Letos se čtyřdenní přehlídka (24. – 27. listopadu 2016) v Uherském Hradišti zaměří na postkoloniální britský film a britské filmové novinky. Kromě dvou hlavních témat připravuje kino Hvězda poutavý… (více)

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Reklama

Reklama