Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný příběh z nemilosrdného období války ve Vietnamu, možná jeden z nejlepších válečných snímků. Penn je naprosto výbornej, věřím, že válka musela ty vojáčky fakt změnit, ale tohle jde ještě dál než Olověná vesta. Výborné drama o tom, že i za války si člověk musí zachovat zdravého ducha a Fox to zvládá výborně, John C. Reilly je klasika, ten nikdy nezklame. Tohle prostě jinak než za plný počet nejde. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost utahaný (proti)válačný snímek, který opět ukazuje, že amící ve Vietnamu byli prostě svině. Tentokrát se film zaměřuje na skupinu vojáků, kteří unesou vietnamskou dívku, znásilní jí a poté zabijí. Kromě jednoho, který se rozhodne, že to tak nenechá a rozpoutá s nimi soukromou válku. Michael J. Fox, který byl v té době známý z komediálních rolí zde velice překvapil a v roli byl přesvědčivý stejně jako seržantská "svině" Seana Penna. Snímek má několik zajímavých sekvencí a převážně scény ze zuboženou vietnamskou dívkou jsou vskutku působivé ale film plyne tak pomalým tempem, že jsem si myslel, že je tak o hodinu delší a dost často jsem se nudil. V záplavě válečných filmů z Vietnamu je tento velice nevýrazný. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Rabe .. Za velikány Vietnamské problematiky spíše jen průměrný stín. Tendenční vyprávění si vzalo na mušku jednu menší, přesto pořád důležitou událost. Příběh jedné čety, která dojde o parťáka a pod emocionálním nátlakem se rozhodne pomstít domnělé člence Vietkongu, kterou znásilní a nakonec zavraždí. V jednotce je však nesouhlasný člen a tím se rozjíždí kolotoč morálních rozepří, který přes všechny úskalí a výhružky dojde až před soud. Povedené je bojové seznámení s četou, pozdějším pasáže drží hudební doprovod, ale naléhavost trochu tříští umělkovaná černobílost postav, která stahuje snímek do průměrných vod. Ještěže Sean Penn je povětšinou přesvědčivý a M.J. Fox v ojedinělé vážnější roli také svou šanci nezahodil. 65%. (prozatím - ještě bych chtěl film vidět bez dabingu a toho podělaného začátku, kdy nám TV Nova pustila film na pár minut s originálním zvukem a dabingem dohromady - fakt nedívatelný chaos) ____ PS: Roji, vražda jedné dívky je malicherná? OMG! Vražda je pořád vražda a už je úplně jedno, zda jen jedné dívky nebo celých vesnic - už Stalin přeneseně řekl: "Smrt jednoho je tragedie, smrt tisíců je statistika." ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

De Palma je vždycky takové devatero řemesel, desátá bída. Snad ani není žánr, který by neokusil, což nejspíš zapříčiňuje, že z něj nikdy nemám pocit autenticity. Jde o práci z motivy, které objevili jiní. Oběti války jsou prototyp takového filmu - Válečný kus jak podle škatulky, kde sice vše perfektně funguje, ale budí to prostě dojem, že De Palma zase nakoukal mistry a střihnul si takové best of. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Vietnamsko-americký svět bez pravidel, složitý boj proti systému a válečný konflikt, který zůstane zbytkem světa nepochopen. DePalma tohle válečné drama staví především na vynikajicích hercích v čele s Pennem a Foxem a solidním scénáři, podloženým skutečnými fakty. Další působivý film na téma války ve Vietnamu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Film vyhrál v roce 1990 Cenu míru v kategorii politické společnosti. (Monco)
  • Keď Ericsson ide na záchod, prenasledovaný Clarkom, ten sa snaží zabiť ho granátom. Herec, ktorý hrá Clarka je beloch, samozrejme je vidieť, že osoba, ktorá granát umiestňuje, má čiernu ruku. (Smok)

Reklama

Reklama