Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Falko 

všechny recenze uživatele

V porovnani s vietnamskymi dramami od Olivera Stonea, napriklad s CATOU (1986) alebo NARODENY 04. JULA (1989) s Tomom Cruisom sa mi tento pozdaval omnoho viac. Ale nie preto, ako v nom boli zobrazeni americki vojaci, ale kvoli pribehu, ktory ma z tych spominanych filmov zaujal jednoducho najviac. Nevadila mi ani pritomnost komika Michaela J. Foxa, ktoreho mam zaskatulkovaneho ako Martyho McFlya z trilogie NAVRAT DO BUDUCNOSTI, pretoze sa mi do tejto ulohy hodil a vobec ma to neiritovalo. Myslim si, ze reziser Brian De Palma ma talent, z jeho filmografie by som rad spomenul filmy: CARRIE (1976), OBLECEN NA ZABIJENI (1980), ZJIZVENA TVAR (1983), NEUPLATNI (1987), CARLITOVA CESTA (1993) alebo MISSION: IMPOSSIBLE (1996)... 14.10.2010 _______ Michael J. Fox - (Eriksson) +++ Sean Penn - (Tony Meserve) +++ John C. Reilly - (Herbert Hatcher) +++ John Leguizamo - (Antonio Diaz) +++ Don Harvey - (Thomas E. Clark) +++ Ving Rhames - (Reilly) +++ Stephen Baldwin - (Vojak) +++ Hudba: Ennio Morricone +++ Nemecka Cinema - 100% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Americkou spoločnosťou určite nepripustiteľný film o tom, aké zverstvá sa páchajú v ich posvätných a nedotknuteľných vojnách, na ktoré je väčšina Amíkov tak hrdá. A bolo to tak vždy, je tomu i teraz v Iraku. Len teraz sa o tom konečne začína hovoriť. A aj napriek tomu sa s tým poväčšine nič nerobí. J. Fox je prekvapivo fakt dobrý, spolu s Pennom si ich De Palma určite nemohol vynachváliť a len ľutujem, že Fox neostal pri rolách s podobnou kvalitnostnou hadnotou. Určite by sa na to hodil viac ako na komédie. 80%. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Největší hodnota tohoto filmu spočívá v jeho poselství. Vypovídá o tom jak válka deformuje charaktery lidí. Svým způsobem ani čtveřice vojáčků za ty zvěrstva, co páchali vlastně ani nemohla. Vinen by měl být spíš ten, kdo je vytrhnul z jejich poklidných obydlí, dal jim do ruky zbraň a rozkázal jim střílet po lidech. Pak se občas stane, že se ve zvěřinci v člověku probudí zvíře. Nikdo z nás neví a nemůže říct, jak by obstál v podobné zkoušce jako vojín Ericksonn. Já si jen můžu přát, abych já byl natolik silný a dokázal to. Nikdo neví, jakého Hitlera, v něm může poct moci společně s odebráním zodpovědnosti vzbudit. Jinak se jedná o setkání několika výtečných herců. Sean Penn je zde vysloveně animální, Don Harvey je děsivý. Dobře zahrály i Reilly a Rhames. Trošku mi zde jen neladila hudební kulisa, která byla ve svých eskalacích spíše patetická, než pochmurná. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Hystericky prvoplánové. Keď už, tak potom s iným koncom - aspoň by dotiahli čo začali a zostali verní svojmu zámeru. Takto je to ku všetkému ešte aj podvod! Jedine prispievatelia "RobRoy" a "dale" vystihli vo svojich komentoch problémové miesta, ostatní toho asi z vojnových drám veľa nevideli a nečítali. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

De Palmove kolážovité zábery, Morriconeho hudba a Pennov temperament. To sú faktory, ktoré robia z Casualties of War podstatne viac než len ďalší film o vojne vo Vietname. Jediné, čo mi možno kazilo dokonalý zážitok, bol záverečný umelý pokus o katarziu v podobe rozhovoru s Vietnamkou (?) v súčasnosti, naväzujúci na začiatok (čo robilo vlastne z celého deja uprostred flashback). "You had a bad dream, didn’t you? Yes. It’s over now, I think." Trochu silené, veď uznajte. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Železničný most využitý v prestrelke ku koncu filmu je súčasťou japonského dopravného systému, stvárnenom už aj vo filme Most cez rieku Kwai (1957). (Smok)

Reklama

Reklama