Reklama

Reklama

Kit Kittredge: Odvážná novinářka

  • USA Kit Kittredge: An American Girl (více)
Trailer 1

Velká hospodářská krize dopadne i na rodinu devitileté Kit Kittredgeové – její otec přijde o svůj podnik a odjíždí, aby si našel práci. Nositelka nominace na Oscara Abigail Breslin stojí jako jako Kit v čele skvělého hereckého obsazení prvního filmu, natočeného podle hračkářské a literární řady Americké děvče. Aby si Kit a její matka udržely dům, musejí přijmout podnájemníky – platící hosty, z nichž se vyklubou lidé s fascinujícími příběhy. Když je ukradena matčina pokladnička se všemi jejich penězi, stává se prvním podezřelým Kitin nový kamarád, tulák Will. Kit ale odmítá uvěřit, že by Will mohl krást a snaha odhalit pravdu přivede ji i její kamarády do velkých potíží. Policie tvrdí, že loupež byla domácí záležitostí a spáchal ji někdo, koho znají. Když to tedy nebyl Will, tak kdo? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (31)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice milé retro od HBO, které je sice v první řadě určeno dětem, ale díky poměrně chytrému scénáři a dobrým hereckým výkonům snadno potěší i dospělé. Dovedu si představit, že kdyby hlavní roli ztvárnilo jiné "zázračné dítě", mohla by to být dost otrava... Ale Abigail Breslin je bezkonkurenčně přirozená a je radost ji sledovat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavé asi jen pro Amíky a holčičky, co četly, ba hltaly v dětství Americkou dívku... "Dětské" retro o hospodářské krizi je daleko lépe a uvěřitelněji ztvárněno v Posledním čtvrťáku s Al Pacinem, tady je všechno tak úžasně barevné a svěží, až někdy máte pocit, že vlastně krize není. Prostě to na mne působí, jako když se v kulisách hraje divadlo, ale ne jako uvěřitelný film. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Lidské, silné, vtipné, vážné, dobře končící × přeslazený konec. Deprese v Americe, která probíhala od 30. let se na každém podílela jinak. Osudy střední vrstvy, která se všemožně snaží udržet nad chudobincem je dost emoční. V tomto filmu se setkáváme s 10-ti letou holčičkou, snící o kariéry novinářky. Je řádně drzá, důvtipná a nebojácná, a se svými kamarády víc než nadprůměrně inteligentní. Zápletkou se stanou i krádeže tuláků, které končí víc než překvapivě. Závěr filmu je víc než americký, ale i tak pár slz uroníte. Snímek je to vtipný, veselý, chvílemi opravdu emoční. Rozhodně vás nebude nudit. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, dokazující, že film o dětech a pro děti nemusí být vždy nutně jen pozlátková infantilita. Spíš smutný než veselý (přesto sympaticky střídmě proložený úsměvnými momenty), dramatický a vážný, přesto si zachovávající to specificky dětské nazírání světa. Velmi slušně obsazený, dobře zahraný v rolí dětských i dospělých. Pohodovka, která potěšila. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $17,657,973Tržby CelosvetovoTržby za predaj DVD v USA $7,520,945 //počet predaných kusov 457,246║ Keby tá réžia nebola tak sucho vedená, mohlo to byť fajn, takto to je bez štavy, bez vtipu, bez skutočného dramatu. /40%/ ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama