Reklama

Reklama

13. komnata - Série 1 (2006) (série)


13. komnata Venduly Svobodové (S01E11)

(epizoda)

Obsahy(1)

Nebýt tragické smrti dcery, znal by Vendulu Svobodovou asi málokdo. Na fotografiích z večírků VIP by tak plnila nenápadnou roli křoví slavného muže skladatele Karla Svobody. Smrt malé Klárky vše dramaticky změnila. Každý z manželů unikal před bolestí jinak, což vedlo k jejich odcizení a téměř k rozchodu. Vendula Svobodová naštěstí dokázala začarovaný kruh prorazit. Svou třináctou komnatu, trauma ze smrti milované dcerušky, dovedla záhy proměnit ve tvůrčí čin, který z ní rázem udělal známou osobnost. Založila Nadaci Kapka naděje, jejímž posláním je sbírat peníze a pomáhat dětem nemocným rakovinou. Vendula si získala sympatie lidí jako elegantní a příjemná dáma, která všechny své síly věnuje ušlechtilému poslání. Stala se rovnocennou partnerkou svého muže. A možná, že ho počtem fotografií na titulních stránkách časopisů a v bulvárních médiích i počtem poskytnutých rozhovorů dokonce převyšuje. Dneska už je opět maminkou malého Jakoubka. Manžel ji v jejích aktivitách podporuje, opět k sobě našli cestu. Dalo by se říct, že osud ji odměnil za její oběť pro druhé. Ale je opravdu šťastná? Zhojily se všechny jizvy starého traumatu? Co ještě po letech skrývá ve své Třinácté komnatě? To nám odhalí v dokumentu režisérky Aleny Činčerové, který sama pokládá za poslední rozhovor o tragédii, kterou prožila. Doufá, že svou výpovědí pomůže lidem, které potkalo něco podobného. Pořadem provází reportérka České televize Markéta Dobiášová, jejíž sympatie si Vendula Svobodová získala zvláště poté, co se Markéta nedávno sama stala matkou malé dcerky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Vendula Svobodová: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žena, která dovedla k šílenství Karla Svobodu, geniálního filmového skladatele, který výrazně spolupracoval i s Karlem Gottem. Stejná žena pak založila Kapku naděje a svým nesympatickým projevem i zevnějškem se snaží působit milým dojmem, ale vůbec jí to nejde. ()

curil odpad!

všechny recenze uživatele

Nesympatická osoba, kterou dodnes mnoho lidí viní ze smrti jejího manžela Karla Svobody. Mnoho indicií a výpovědí Karlových přátel k tomu poukazovalo. Když se objeví články, že ze své charity měsíčně odčerpává 190 tisíc pro sebe, na každém šprochu pravdy trochu. ()

Reklama

Reklama