Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování divácky úspěšné thajské akční crazy komedie The Bodyguard z roku 2004. Představitel titulní role Petchtai Wongkamlao se tentokrát chopil i pozice režiséra a scénáristy. A opět se dočkáme i malého camea akční hvězdy Tonyho Jaa. Druhý díl je vlastně prequelem k původnímu filmu a vypráví o počátcích kariéry neohroženého osobního strážce Khamlaa, který je jako tajný agent vyslán do Bangkoku, aby odhalil a dopadl nebezpečné teroristy. Je proto nucen vydávat se za zpěváka, následně také zjistí, že na stejnou misi byla nasazena i agentka CIA. Mezitím se Khamlaova nic netušící žena dozví, že její manžel jí lhal o svém skutečném zaměstnání. Kolotoč bláznivých komických situací, ale také ostrých přestřelek a soubojů může začít. (Vojcl)

(více)

Recenze (21)

Webb 

všechny recenze uživatele

Pokračování Bodyguarda se vyvedlo lépe než předchůdci. Máme tu mírné zlepšení na pozici režiséra - Petchtai Wongkamlao, který si zahrál v jedničce, "tady zasedl za režisérský stolek" a vytřískal z producentů vyšší rozpočet. Dvojka je akčnější, malinko komediálnější. Scénář je ovšem pořád pitomý a u akčních scén přetrvaly určité neduhy, které působí poněkud nezvládnutým dojmem. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

No tak to páni pardóóón. Vzhľadom na to, že som od tohto filmu nič nečakal (slovom - NIČ), bol som od úvodnej akčnej naháňačky, ktorá prišla náhle a bez varovania, veľmi príjemne prekvapený. Na tupoidnom výraze Petchaia Wongblablabla sa človek musí chtiac nechtiac baviť, prirátajúc k tomu akčné scény ako z veľkých filmov (kvalitu nerozoberajme), securiťákov padajúcich k zemi po stovkách, naháňačky, otravnú manželku, ironické narážky na Japoncov, thajského Knight Ridera, ktorý si zabudol zavrieť okno a čo ja viem čo ešte. Tvorcovia proste nič z toho vážne myslieť nemohli a ja to tak aj beriem. Zrejme som barbar, ale naozaj som sa bavil. ()

Reklama

Tamten 

všechny recenze uživatele

Když Schwarzenegger v Pravdivých lžích paroduje své předešlé herecké výkonu, divák se u toho mlátí smíchy. Když ale Petchtai Wongkamlao paroduje svůj jediný film (Tom yum goong), jsou z toho dost rozporuplné pocity. Fóry jsou tu fakt dobrý, obvzláště pro ty, kdo znají dobře jeho "sloní mlátičku" - snad každý souboj zde najde svůj obraz. Na druhou stranu je tu spousta ale. Především Petchtai Wongkamlao není dobrý herec, takže to musí dohánět debilními škleby. Dále Petchtai není dobrý bojovník a člověk tak neustále přemýšlí, jestli ten kop měl být vážně kop, nebo zda to taky měla být parodie. No a dalším problémem je příběh, který se tak nějak převažuje na hraně mezi "skutečným" a "parodovaným". Co se týče Tonyho Jaa (kvůli kterému na tento film asi většina lidí narazila), tak Tonymu v Tom Yum Goong vydržela hláške "kde je můj slon" po celou dobu hraní (tedy celý film). I zde mu tato hláška vydrží po celou dobu hraní, bohužel zde je to pouze jedna minutka, tedy jeden krátký souboj. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Petchtai Wongkamlao by měl od druhého Bodyguarda jen režírovat filmy, jelikož na jeho počin se už oproti trapné jedničce dá koukat, aniž by se člověku chtělo zalézt pod stůl před masáží slabou akcí a dementními fóry. Kýho šlaka, akční pasáže jsou najednou ucházející a trapných scén rapidně ubylo (o několik chuťovek stejně nepřijdeme)! Sám hrdina je snesitelnější než v předchozích mlátičkových filmech, což ještě neznamená, že se milý Petchtai zbavil nálepky hereckého vemena. Prát se také evidentně neumí, ale ve filmu mu ty neforemné kopy bohatě stačí, jelikož záporáci patří mezi neschopná nemehla. Na snímku je dost znát větší rozpočet a nebýt jména režiséra, asi by nebyla jeho o třídu lepší kvalita překvapením. Přiblblé, lehce zábavné béčko. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

James Bond hadr. Oproti jedničke akčnejšie, vtipnejšie a bláznivejšie. Aj keď je kostra v podstate totožná (silný nástup, hluchý stred, dobrý finiš), tak vštetky scény (hlavne tie vtipné) fungujú lepšie. Petchtai Wongkamlao je tu znova za úpleho vola (mix Martina Rigsa, komisára Clusoa a Supermana sekírovaný hysterickou manželkou), ale celé si to urežíroval s veľkým nadhľadom a bez patosu. Znova poteší minútové cameo Tonyho Jaa a jeho nesmrteľná replika: "Kde mám slona!?!" Kravina za 65% ()

Zajímavosti (1)

  • S rozpočtem 100 milionů bahtů (přibližně 60 milionů Kč) se snímek řadí mezi nejdražší filmy thajské kinematografie. (HellFire)

Reklama

Reklama