Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V červnu 2001 se přes americký Texas, a hlavně přes město Houston, přehnala tropická bouře Allison a během necelých patnácti hodin zalila město více jak 70 centimetry vody. Když už se zdá, že se bouře od města začíná vzdalovat, domnívají se lidé, že to nejhorší už mají za sebou. Stejně jako zdravotní sestra Jeanette Makins, která pracuje v Memorial Hermann Hospital a přichází do práce připravená na další běžný pracovní den. Jenže krátce nato se bouře otočí a zavalí město dalším prudkým lijákem. Běžný pracovní den se tak rychle mění v noční můru, protože voda zaplaví spodní část nemocnice a ohrozí životy pacientů mimo jiné masivním výpadkem proudu. Energický chirurg dr. Foster po zvážení situace rozhodne přestěhovat pacienty na bezpečnější místo. Začíná závod s časem, ve kterém se hraje o životy pacientů. Během čtrnácti hodin se lékaři a zdravotní sestry v čele s Jeanette Makinsovou i další nemocniční personál, záchranáři pod vedením svého vynalézavého šéfa Chucka Whortlea, i dobrovolníci snaží dostat do bezpečí více než šest set pacientů, mezi nimiž jsou například mladí manželé jejichž předčasně narozené dítě právě bojuje o život, nebo mladá dívka a její matka těžce zraněné při dopravní nehodě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nemohu se zbavit dojmu, že polodokument 14 Hours je natočen dost amatérským způsobem. Režisér "kultovního" seriálu Walker Texas Ranger Gregg Champion si zase nespravil reputaci a jeho katastrofálnímu...tedy "katastrofickému" filmu už opravdu chyběl jen Chuck Norris, ale to by potom zase nebyl katastrofický film. ()

J. T. Kirk odpad!

všechny recenze uživatele

Co to má znamenat? Jo tak další katastrofický film plný lidí, kteří si říkají herci (Nebojte se nemá to co dělat s těmi herci kterých bývají filmy plné..). 14 hodin strachu? To měly ti lidi ještě dobré já teť budu žít ve strachu po zbytek života a to ve strachu z toho že ještě nekdy uvidím tento film. Abych pravdu řekl už teť mám noční můry (sedím u televize ve které běží můj oblíbený film 14 hodin strachu a já nemůžu tento film nijak vypnout ani přepnout..). Ano mám to těžké tak prosím nedělejte tu samou chybu, kterou sem udělal já! ()

Reklama

Dogmeat odpad!

všechny recenze uživatele

Jednou za čas si člověk prostě musí připomenout k čemu tu 1* případně odpad! máme, aby nezblbnul z kvalitních áčkových titulů a nezačal béčkům dávat hodnocení, které je zbytečně potápí. Co by pak zbylo na telenovely a ostatní odpad? Dal bych i 1*, ale ten film je prostě zbytečně ztracený čas. Vhodné snad jen jako zvuková kulisa a ještě by mi bylo líto propálené elektřiny (taky mi jako zvuková kulisa běžel). ()

Kanibal odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdřív se to tváří jako katastrofický film... dobře, dlouho se to rozbíhá... tak počkám ještě chvilku.... už to trošku trvá... oni pořád jen pobíhaj po špitálu a vytírají... Nic víc už nepřijde - hodina a půl uteče jako rybník a vy sledujete amatérsky natočené převážení pacošů z pokojů do sanitek - v nočních scénách na sebe herci při rozhovoru svítí baterkami a jejich dialogy připomínají výtažky ze slohových prací prvního stupně základní školy. Vedle této speciality jsou všechny videotrháky Stevena Segala oskarovými blockbustery. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 2/10 Hudba 4/10 Efekty 2/10/// +občas trošku hudba, když se brodili v té vodě, tak jsem měl sklíčený pocit jako by byly na Poseidonu, JoBeth Williams, plakát -co už si scénáristé nevymyslí (tentokrát drama v nemocnici), je to tak zbytečný film až to bolí, herecké výkony, žádné katastrofické efekty (vlastně jo, jsou katastrofické)/// Doufal jsem, že se přivalí desetimetrová vlna a všichni se utopí. Bohužel nakonec je to jen nemocniční drama o tom jak zachránít 6 stovek pacientů z nemocnice. Prostě situace, která se občas v životě děje. Na plátně by se ale dít neměla./// Celkem 26%/// ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Přestože se film odehrává v Texasu, natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (Terva)

Reklama

Reklama