Reklama

Reklama

Dead Dream of Monochrome Men

(festivalový název)
  • Velká Británie Dead Dreams of Monochrome Men
Velká Británie, 1989, 52 min

Obsahy(1)

Filmová verze slavného tanečního představení (1988) britské skupiny DV8 tematizující homofóbní společenské tendence. Základem pro představení se stává reálná postava Denise Nilsena - homosexuálního sériového vraha, který na diskotékách nalákával mladé, nezkušené a pod tlakem okolí zakřiknuté hochy. DEAD DREAMS OF MONOCHROME MEN se však spíše než na osobu samotného Nilsena soustředí na problematiku bytostné tísně a "černobílého" odlidšťování. (M.Macho)

(více)

Recenze (3)

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Díky logice, kterou taneční tělo při vyjadřování používá, dokáže divák snadno odhadnout sdělení a emoce tanečníků. Gesta čtyř mužů s přesností artikulují tehdejší tabu-fyzické násilí a sexuální zvrácenosti homosexuálních vztahů. Vše se odehrává v holém prostoru, který svou uzavřeností navozuje tíživou chvilku před smrtí. Stejně jako tanečníci, i divák napíná své tělo do extrému. Film z roku 1989 se otevřeně vyjadřoval k pohoršené homosexuální tématice a poukazoval na tehdejší problematiku předsudků. Dead Dreams of Monochrome Men je náročný typ screen dance, pro lidi s předsudky a úzkoprsou povahou tento druh psychického divadla stejně jako tanec není. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Moc dobré, výborné výrazové taneční sdělení, není určeno pro všechny, a to tanci rozumím a divím se, že tak starý snímek jsem vyhrabal až teď, i když jsem jej měl už delší dobu v PC, jen mi neodpovídá délka, a to mám vše včetně titulků 36 min … 6988 ()

Reklama

Reklama