Reklama

Reklama

The King of Kong

  • USA The King of Kong: A Fistful of Quarters

Obsahy(1)

Dokument o historii soutěžního hraní automatových videoher na příběhu rivalského souboje o titul ve hře Donkey Kong. Léta úřadující šampión Billy Mitchell a jeho vyzyvatel Steve Wiebe ukazují, jak vážně lze hraní her brát. Pokud máte na to být v něčem nejlepší na světě, tak i činnost, jež je primárně zábavou, se stává drilem. Pokud jste navíc dva, soupeření získává úplně jinou příchuť. (stromekk)

(více)

Recenze (16)

xxSmoldaxx 

všechny recenze uživatele

Pro mě strhující příběh o naprosto neuvěřitelné touze o dobytí nejvyší možné mety ve video hrách 80. let minulého století. Odmyslíme-li si, že se jedná o souboje v pohoupouhých video hrách, máme zde sympatického kladného hrdinu a arogantního záporáka, kterého by bylo těžké vymyslet i pro ostřílené scénaristy. Většinou nesnáším happy end, ale když ho napíše sám život, nelze než zatleskat. 79% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Performativní dokument o dvou hráčích Donkey Konga, pojatý jako souboj Davida s Goliášem. Goliášem je zde Bill Mitchell, self-made man, který nechce přijít o své (možná-ne-až-tak) pracně vyzískané renomé. Vzhledem k tradici severoamerického hraní na videautomatech nepřekvapí převážně vážný tón, dokážu si ale představit, jak trpce humorné by totéž téma mohlo být v pojetí některého z českých dokumentaristů (nabízí se Klusák s Remundou). Komu během závěrečné koláže, zhušťující do pár živých obrázků celou herní historii, nenaběhne husí kůže, buď nemá city, nebo nikdy nehrál. Apendix: pokud vás zajímá, kdo je současným králem Konga, zhlédněte na YouTube krátký dokument Doctor Kong: Cutting up the Competition. 75% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument o dvou dospělých chlapech, z nichž jeden držel až nadlidský rekord v automatové "pouťové" videohře Donkey Kong. A tento rekord držel řadu let. A pak přišel jeden nadšený tatík od rodiny, pořídil si "bednu" domů a začal trénovat. Rekord časem překonal a evidentně se stal držitelem nejvyžšího rekordu. Jak to ale vše podivně nakonec dopadlo a co se mezi těmito obrovskými soupeři událo je zaznamenáno velice zajímavě v tomto filmu ... Zajímavé zejména pro skalní nadšence všech videoher ... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh neuvěřitelných závisláků na klasických automatových hrách a špinavém boji o high score v Donkey Kongovi. Člověk nejdřív kroutí hlavou nad tím, co je to za typy a jak to celý berou vážně, a pak zase nad tím, jaký je jeden z nich NESKUTEČNÝ hovado (fakt geniální záporák). Výtečná zábava, parádní dokument. P.S. ()

stromekk 

všechny recenze uživatele

Takže tu máme jednoho hrdinu starých časů, jenž mluví o tom, kterak je skvělé hrát hry se soupeři živě a soutěživě. A potom tu máme nového borce, který o tom nemluví, ale dělá to. Ten první se však nedokáže smířit s tím, že neumře jako king, když jím byl přes 20 let. Smutný příběh o chlapíkovi, který neumí prohrávat. |||| 13.7.2007 Billy Mitchell (kupodivu veřejně) - 1,050,200 :( (Twin Galaxies) ()

Galerie (5)

Související novinky

Uncharted našlo režiséra?

Uncharted našlo režiséra?

06.02.2014

Kolem adaptace herního hitu Uncharted se v minulosti motali třeba David O. Russell (Terapie láskou, Špinavý trik) nebo Neil Burger (Iluzionista, Všemocný). Ani jeden z nich ale nedokázal dobrodruha… (více)

Reklama

Reklama