Reklama

Reklama

Red Balloon

  • USA Red Balloon
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Thriller
Velká Británie, 2010, 13 min

Obsahy(1)

Mladá dívka má na starosti hlídání malou Dorothy a jak se zdá, půjde o další nudný zdlouhavý večer. To však ještě netuší, jaká hrůza ji čeká. Dnešní noc se pro Julii stane opravdovou noční můrou. (SOLOM.)

Recenze (22)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Výborný, krátky horor o mladej opatrovateľke, ktorej sa z počiatku nudný večer zmení na nočnú moru. Téma prázdny dom + babysitterka + dieťa + niečo divné je síce v hororových vodách už dávno známa, no tento krátky príbeh bol veľmi dobre a profesionálne spracovaný, svieži, napínavý, s parádnou atmosférou a vo výbornom audiovizuálnom prevedení. Záver bol tiež fajn, no na 100% mi nesadol, takže nedám plné hodnotenie, hoci som nad ním zauvažoval. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velká Británie má pro mě jednu z nejlepších kinematografií. A nyní jsem se přesvědčila, že jedna z nejděsivějších věcí jsou britské hororové kraťasy:) Jednoho dne jsem si pustila pár takových "ostrovních" kraťasů a byla jsem z nich strachy po*raná:) Několik těchto snímečků se směle dokázalo vyrovnat nějakému celovečeráku. Red Balloon je napěchovaný hustou atmosférou od začátku až do konce, jedna lekačka mě totálně odrovnala a o závěru ani nemluvím. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná bubákovina, která ovšem nadchne zejména ty, co s horrorem jako žánrem teprve začínají. Mnohokráte viděné velkou díru do světa filmu neudělá...p.s.tak králík, říkáte? ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Příjemně mrazivý britský hororový kraťas. Chtěl bych něco tak povedeného vidět v celovečerním formátu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dívka na hlídání, ponurý dům a noc, která se změní v nejhorší noční můru – Již několikrát obšlehlé téma, které ovšem dokáže „většinou“ zaujmout zas a znovu. Tedy záleží na zpracování a schopnosti zaujmout diváka. Britové si však tentokrát dali tu práci a kromě velice zdařilého zpracování se jim podařilo vybrat hodně dobré „přesto neznámé“ obsazení. Navíc atmosféra měla přesně ten šmrnc, aby se u toho divák nenudil – zvláště vydařené jsou ty dvě „lekačky“. Red Balloon si zařadím mezi ty povedené shorty, které určitě nevidím naposledy. 70% ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento krátký film mě opravdu a upřímně vyděsil. Nemám zrovna v oblibě komentovat krátké snímky, ovšem teď musím udělat vyjímku. Když jsem tento krátký hororový počin viděla poprvé, měla jsem husí kůži až na prdeli. Při pomyšlení na to, že by v pokoji dítěte, které zrovna hlídám, byl pod hromadou plyšáků zahrabaný intruder v pletené králičí masce a já tam zrovna uložila ono díte ke spánku, mě opravdu běhá mráz po zádech. Neuvěřitelně dobře zpracovaný nápad. Škoda jen, že z toho nakonec nebyl film delší. Třeba by se to nakonec uchytilo daleko víc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Babysitting je ťažké zamestnanie. V každom druhom horore, príde kozatá ricatá, o prekrvenie mozgových a kapilárnych priechodov. Aj keď som to v tomto prípade čakal s presnosťou švajčiarských hodiniek, čakal som o čosi viac. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Že hlídat malé dítě není žádná sranda to určitě ví spousta lidí a co teprve když hlídáte cizí dítě a navíc s úchylem v baráku. To teprve není žádnej med a Julie si určitě zaslouží rizikovej příplatek pokud se ho tedy vůbec dožije. Být Julča tak bych tam tu malou protivnou holku, co se pořád zvedala na posteli a nechtěla spát, nechal a sprinty pryč. Julča ale bere svou práci vážně a snad ze strachu, že když holčinu zamordují tak nedostane zaplaceno, se rozhodne Dorotce helfnout. Parádní atmosférická pecka co odradí spoustu slečen od práce hlídačky. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky si Red Balloon zaslouží hlavně za nepříjemnou atmosféru a jednu povedenou lekačku. Už vím, že nikdy nikomu nepůjdu do cizího baráku hlídat dítě. Tohle téma se pro mě stává čím dál nepříjemnějším. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Velmi funkční horor, který i přes zařazení do sekce krátkometrážních nenechá aspoň na chvíli spát. Napjaté atmosféře plné strachu a od druhé poloviny i husí kůže přidává originální kamera, která společně s povedeným twistem dělá z Červeného balónku (nevinné předměty jako motivy v hororech jsou sice klišé, ale top) skvělou jednohubku. Vhodnou pro puštění před nějakým celovečerním hororem. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Na kraťák má vše, co by měl mít dle mého i celovečerák - cítila jsem prakticky to samé jako u svých nejoblíbenějších hororů. Hudba nádherná, vypracované detaily, napětí a nejistota celou dobu, krásná protagonistka (samozřejmě ta, co hlídala) a ještě k tomu mému uchu lahodící britská angličtina. Ráda se k tomuto dílku někdy vrátím. ()

uodevr 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch kraťasů, při jehož sledování jsem se nemohl ubránit pocitu, že by to s přehledem obstálo i jako celovečerák. Tleskám. ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Hodně strašidelný! Použiju otřepanou frázi, ale tady se fakt napětí dá krájet. Škoda podle mě nepovedenýho konce a některých nesmyslů. Jakože, proč třeba vidí Dorothy v zrcadle se usmívat, když se ve skutečnosti neusmívá, když vyústění je prozaický a nemá s paranormálnem nic společnýho? Sen je taky nesmyslnej, ikdyž dobře udělanej aji s účinou lekačkou. Škoda, skoro to bylo na plnej počet. ()

Reklama

Reklama