Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První "první dáma" ve vzpomínkách manžela V. Havla a přátel P. Šustrové, D. Němcové, V. Chramostové, A. Kroba a dalších. V cyklu Příběhů slavných máte možnost zhlédnout dokument režiséra Martina Dolenského o polistopadové první dámě Olze Havlové. Václav Havel o ní prohlásil: „Jednou mou základní jistotou nedokázalo nic otřást. Tou jistotou byla Olga. Byli jsme povahy velmi různé: já buržoazní dítě a věčně rozpačitý intelektuál, ona proletářské děvče značně samorostlé, nesentimentální, střízlivé, občas dost hubaté a protivné, zkrátka osoba, kterou nelze opít rohlíkem. Nalezl jsem v Olze přesně to, co jsem potřeboval: mentální odpověď na mou mentální roztřesenost, střízlivého korektora mých potrhlých nápadů, soukromou oporu mých veřejných dobrodružství." Na paní Olgu vzpomínají Vlastimil Třešňák, Ladislav Trojan, Olga Pešková, Milena Černá, Jan Kašpar, Petruška Šustrová, Dana Němcová, Vlasta Chramostová, Václav Havel a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice zajímavě utvořený dokument otevírající vrátka do soukromí první dámy České republiky, jejíž osoba spolu s jejím manželem zaujímá místo v mém žebříčku obdivovaných person u nás. Strasti, (n)emoce, starosti, ale také chvíle nadšení a štěstí, které prožívala po boku svého muže, vyprávěné méně či více známými osobnostmi, které se aktivně účastnily a napomáhaly ke zlepšení politické situaci v naší zemi. Jestliže se zajímáte o tento manželský pár, doporučuji zhlédnout ještě neméně povedený dokumentární film Občan Havel. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mimořádnost tohoto dokumentu je dána mimořádností osobnosti, o níž pojednává. Tolik skromnosti, sebevědomí, hrdosti, nadhledu... pohromadě se jen tak nevidí. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, jenž je postaven pouze na výpovědích osobností, které se vyskytovaly kolem Olgy Havlové. ()

nightevan 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný portrét osobnosti, o které by se dal natočit skvělý celovečerní film. Třeba se jej i dočkáme a bude, doufejme, lepší než tyto 3*. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svůj postoj k Olze Havlové jsem rozvedl v komentáři k filmu Olga. Podepisuji ho a fackuje mne hanba, že jsem ji nedoceňoval již dříve. Není to samosebou jenom mojí vinou - podepsala se na tom předrevoluční propaganda, porevoluční politický švung a hlavně to, že jsem k ní nemohl blíže. Každopádně to byl vzácný člověk vč. jejího chotě a přiznejme si, po kom z nás zůstane podobná stopa? ()

Reklama

Reklama