Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co způsobí jedna kouzelná svatojánská noc? Stačí překročit pomyslnou hranici, dělící svět lidí od světa, kde vládne Královna bludiček, a dívka, která zabloudila v lese, se již nikdy nevrátí domů. Právě to se přihodí krásné Johance a jestli zlá kouzla pominou, záleží jenom na mladém králi, na tom, zda nad pýchou zvítězí v jeho srdci láska. Jak lehce se překročí o svatojánské noci bludný kořen a jak těžko se pak vrací zpět z moci královny lesních vil, o tom vypráví pohádka se Sabinou Královou v roli zlatovlasé Johanky a Filipem Blažkem v roli mladého panovníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

otík 

všechny recenze uživatele

Poměrně nová pohádka, ale kulisovka totálně nejtěžšího kalibru. Vzhledem k ostrosti obrazu je to jak pěst na oko. No ale budiž. Námětově to však je také nic moc. Dobrou dívku z naprosté nenávisti jakási potvora s hnusnýma rukama drží v zajetí a král, který si ji před tím zamiloval, ji hledá celý rok. Když na ni narazí, ona babizna krále oslepí a zhnusí mu obličej. Vypadá fakt dobře, až pro děti snad strašidelně. Pak už nás čeká tradiční děj o zapuzení v nuzáka se proměnivšího krále, jeho smutku a zdárné záchraně všech zakletých. Naštěstí je pohádka dostatečně krátká, ale i tak to není nic světoborného. Horší televizní průměr. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takových divností, aby v pohádce člověk pohledal, a dokonce nelogičností, jež jsou nelogické i na pohádku. Ani nevím, kde začít. Tvůrci si zbytečně podrazili nohy tím, že království zlé víly se kdoví proč objevuje jen jednou za rok o svatojánské noci, což je sice hezké mystery, ale nijak se s ním nehraje. Takže najednou co s postavami? Žebrák sedí celý rok na královských schodech, král běhá celý rok po jednom malém lese, táta Johanky to samé, stráž obsadí prázdný hrad (z čeho žije?, kdo tam vaří?, kde je další služebnictvo?). Pak jsou tu čtyři zakleté dívky - divoženky, které se v půlce příběhu někam ztratí, a pak jen proběhnou ke konci kolem s díky za záchranu - a tím proběhnou myslím fakt proběhnou, takže je ani pořádně není vidět. Královna divoženek se nakonec nijak nenapravila, to s tou třetí slzou taky nebylo dopředu nějak anoncované, aby z toho člověk nezůstal překvapením štajf, ale mohl tu scénu nějak prožít... Takže nakonec to celé stojí a padá s příjemnou a sympatickou představitelkou Johanky Sabinou Královou. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Jordánové se podařilo proměnit pohádku v mýtus, téma samo je neseno mytologií. Celá řada znaků ukazuje na žánrové spříznění např. se starořeckými pověstmi a bájeslovím. Herecky tu jasně vedou Cibulková a Somr. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Johanka s dlouhými vlasy má dlouhé vlasy. To je celá pointa. Čekala jsem nějakou zápletku s tím související, třeba jako měl Samson sílu ve svých vlasech. Něco takového se začalo rýsovat, když Johanka začala vrůstat do země a král ji začal odsekávat, ona křičela, že to bolí a pak to vyšumělo. Zlá královna divoženek králi vytřela zrak, když ho o něj připravila a on pak běhal co slepec a hledal svou milovanou (pokud jste se zamilovali na první pohled, přeci jen se podívejte znovu) po čichu. U té lásky je těžko uvěřitelná králova vytrvalost kvůli holce, co v životě viděl sotva pár minut, stejně jako Johančino dovolávání se pomoci od někoho, koho neznala, zřejmě oba žili v naprosto vylidněném světě. Slepota krále Blažka mě přivádí na cynickou myšlenku, že jako slepý se osvědčil v jedné pohádce, tak ho o rok později nechali jako slepého prince bloudit v Ošklivé princezně. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak dlouho jsi viděl jen to, co jsi vidět chtěl, až jsi skutečně oslepnul.." Veskrze výtečný kus, ale proč tak polopatě ?! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama