Reklama

Reklama

Lovci opic

  • Velká Británie Monkey Hunters
Velká Británie, 2005, 47 min

Obsahy(1)

V Tanzanii v národním parku Tarangire žije tlupa paviánů, která je v hledáčku velkých kočkovitých šelem. Jakmile tu odezní období sucha a stáda větších zvířat zmizí, jsou opět v maximálním ohrožení. Aby přežili, musí se přizpůsobit... Lvi si na paviány většinou netroufnou. Tyto urostlé opice jsou vyzbrojeny nebezpečně ostrými zuby. Proto se špatně chytají a jejich lov je většinou rizikem, které za to nestojí. V africké Velké příkopové propadlině se přesto najde jedno místo, kde je paviánů víc než dost a lvi se naučili, jak se jim dostat na kobylku. Během období sucha se u břehů řeky v Národním parku Tarangire scházejí stáda zvířat. Chtějí se napít. Takové chvíle jsou pro dravce obdobím hojnosti. Ale když na okolních planinách začne pršet, stáda odchází. Místní predátoři si mohou vybírat kořist jenom mezi zvířaty, která tady žijí. Podívejte se, jak zoufalství přinutilo lvy zaměřit se na neobvyklý cíl: paviány. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je zde několik ozvláštňujících okamžiků jako opice horolezkyně, deset hladových krků vvhnuvších se na lvici, která ulovila opici, nebo "malé sousto" ulovené podsvinče lvicí, které "musí postačit". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příroda si to umí zařídit a někdy dokáže být dosti drsná, no pokud chce daný druh přežít, musí se adaptovat. Vcelku zajímavý dokument, který nám ukáže, jak to chodí u paviánů (asi nejvíc pobavil mladý samec, který rýpal do starších, aby se následně srabácky schovával za silnějšího kamaráda – nebo hraní mláďat ve větvích). Nechybí ani záběry z lovu kočkovitých šelem. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama