Reklama

Reklama

Prokletí hrobky faraona Tutanchamona

(TV film)
  • Česko Tajemství hrobky faraóna (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 1922 a volnomyšlenkářský archeolog Danny Freemont je neblaze proslulý díky svým výstředním teoriím o pyramidách, Atlantidě, mimozemských civilizacích a Egyptské knize mrtvých. Může tím sice oživit přednášky na Káhirské univerzitě, ale rozhodně tím rozzuří seriózní egyptology, jako například půvabnou doktorku Azelii Barakatovou. Freemont je přesvědčen, že kdyby nalezl Smaragdovou desku, o které se říká, že byla pohřbena v Tutanchamově hrobce, tak by získal moc mít pod kontrolou celý svět. Bohužel jediný, kdo Freemontovi věří, je podlý archeolog Morgan Sinclair, člen tajné ďábelské kliky, který chce ale za pomoci desky povolat a ovládnout nepřemožitelné zlo… Dvoudílný dobrodružný film s Casperem Van Dienem (Sleepy Hollow), Leonorou Varelaovou (Kleopatra) a Jonathanem Hydem (Titanic) natočil zkušený režisér Russell Mulcahy (Highlander). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

164 minut dlouhej videofilm? No bál jsem se, co to bude za Casperovinu, ale ona je to překvapivě naprosto v pohodě koukatelná věc. Dobrodružné to je, fantasy taky tak trochen, ale ten horor no nevím nevím, možná pro někoho, koho to nebaví, je horor délka toho filmu :-D ano chápete mě dobře fanoušci hororu. Bát se opravdu nebudete a to ani co by se za nehet vešlo. Pokud však hledáte horor pro přítelkyni, po kterém se bude pyšnit, jak se nebála, tak je to správná volba. ()

-ELFKA- odpad!

všechny recenze uživatele

Zaradenie tohto zázraku do hlavného vysielacieho času bola veľká chyba!! Na druhej strane, nebyť toho omylu, nikdy by som sa asi o tomto skvoste nedozvedela!! Oóó čo by to bol za prázdny a nudný život bez zhliadnutia tohto dobrodružného fantasy hororu?? Teraz vážne, tento film je naozaj veľmi veľmi zlý!! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svého času měli dobrodružné filmy typu Indiana Jones, Tomb Raider či Flynn Carsen (zvláště pak první dva jmenovaní) u diváků zelenou a dodnes patří mezi velice oblíbené. I proto není divu, že se během posledních let dočkali řady následovníků, kteří se je snažili v ledasčem napodobit a dosáhnout alespoň částečně jejich slávy. Mnozí však marně. Jednou z mála výjimek byla Sommersova Mumie která nám kromě dobrodružné jízdy nabídla i menší porci „hororové“ podívané. Sice jen okrajově, ale kombinace akčního, dobrodružného a hororového žánru se ukázala býti dobrou volbou. Scénárista David N. Titcher se bezesporu nechal inspirovat právě jejím úspěchem a narychlo sesmolil vlastní scénář (mimochodem tento člověk má na svědomí i scénář k filmům Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu a Cesta kolem světa za 80 dní). Největším problémem tohoto televizního filmu je především jeho délka. Skoro tříhodinová porce je totiž dost velké sousto, které nemusí všichni zvládnout. Zvláště když celková kvalita a to nejen příběhu je mírně řečeno dost podprůměrná. Zápletka je rozdělená do dvou dílů a bohužel obsahu opravdu velké množství zdlouhavých (nudných) pasáží, které vás především uspávají, než abyste se u nich bavili. Dá se zde však narazit i na několik slušných scén (zvláště pak v první části filmu), které jsou svým způsobem i vtipné. Jak však čas plynul, odhalily se veškeré tvůrčí slabiny a že jich nebylo málo. Od nepříliš záživné atmosféry přes nepovedené speciální efekty až po dost toporné herecké výkony. Takže v konečném hodnocení této téměř tříhodinové nálože však příliš štědrý co se hodnocení týče, nebudu. Film se totiž na můj vkus místy neskutečně vleče a spíš jsem se u něj nudil, než abych se bavil. 30% ()

jane1106

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem sice jen asi pět minut, ale i za tu chvilku mě tento slaboučký odvar Mumie znudil až běda. Mizerné triky, ubohý soundtrack, který nesahá monumentálnímu Goldsmithovu a později Silvestriho dílu ani po kotníky (což si na Nově Cinemě zřejmě všimli a proto upoutávku jaksepatří okořenili právě hudbou ze Sommersových spektáklů) a vymydlený "dobrodruh" Van Dien. Jonathan Hyde se zřejmě egyptských filmů nemůže nabažit. Ponechávám bez hodnocení, poněvadž za tak krátkou dobu jsem se nestihla rozhodnout mezi odpadem! a 1*. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo něco. Pan režisér, který stvořil Highlandera a pak mu zjevně hráblo, vysral další geniální TV film. Totální ujetina od začátku až do konce, přičemž konec mě fakt dostal. Tohle byla podprůměrná šílenost i v rámci produkce stanice Hallmark a to už je co říct. No aspoň to zpříjemňovala kočička Leonor Varela, když už je ten Casper Van Dien tak neskutečně ubohý a trapný Indiana Jones. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama