Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (641)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Větší nudu nezažijeme ani my, my, kteří s Ferkem a Lakatošem sjíždíme také pořád dokola jeden nonstopáč ve frýdlantském výběžku. Tak pravda, nemáme tak sofistikovaná a nenápadná znamení jako filmoví pičusové a na gamblerské výroční schůzi zkusím navrhnout, zda by nešlo naše tajné heslo malinko zmodernizovat a přizpůsobit se době a velkému světu. Ono mlátit do forbesu penisem v rytmu Ódy na radostvoe, už bude dávat… není to pravé ořechové, ba i převlek, kdy se Lakatoš transformuje do role bohatého, árijského výrobce vibrátorů, nám taky sežral málokdo. Když jsme u míchání ras, asi chápu, kde se ve mně bere má zbrusu nová averze vůči rákoskám s rozcuchem… i čerňocha tam měli, to skrzevá vyvážení. Infantilní zápletka plná takových děr, že by mezi nimi nedokázal kličkovat ani Kličko ve vrcholné formě a Spacey buď neumí číst, nebo mu opravdu chybí čaulíře na ruletu, jinak si nedokážu představit jediný rozumný důvod, proč po přelouskání scénáře brát takovou posttýnejdžrovskou patlaninu. Dokonale předvídatelný příběh, hehe, výměny tašek, ztráta a znovunalezení dobrého atomového jádra hlavního hrdiny včetně zamilovaných sraček se starou/mladou školní běhnou. Kdyby byli herci o čtrnáct dní mladší, pak mohlo jít, za doprovodu pana Bíbra, o výborný dětský film na sobotní dopoledne. Tvářit se dospěle snímku opravdu nesluší a takové Voko mě nebere. Ať počítám, jak počítám, horší tři pizdy a to jen proto, že se občas Voko schovalo za bezvadný sluneční bryxle. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dvě nepřehlédnutelné devizy - herecké obsazení (Kevin Spacey může po celou dobu stát jen suše v záběru a já ho stejně budu zbožňovat; navíc nám to tady celkem slušně rozehrává i plejáda mladých a nadějných tváří - obzvláště Jim Sturgess a Kate Bosworth) a lákavé prostředí kasina a hazardních her (což zabírá vždy, jak už ostatně bylo mnohokrát dokázáno, např. Casino Marty Scorseseho nebo obligátní Rain Main...). Ale tady to tak nějak trošku drhne... Film příjemně zabaví, příjemně uteče, ale taky tak stejně (příjemně) vyšumí z hlavy pět minut po závěrečných titulcích. Celkem samozřejmě si při tom neodpustí nějaké to morální poselství jako že hazard je špatný a propůjčovat se mu třeba i ve jménu přivýdělku na studia se nemá... Ach jo, když on je ten divák úplně blbej a je třeba mu to furt mlátit o hlavu :-)) Ale jinak joo, celkem fajn to bylo, za 3*. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu film pojednává o maximálně geniálních lidech nebo alespoň ten jeden byl a na druhou stranu mi přišlo, že všechny jejich finty zase tak geniální nebyly:-) Spíše se mi ale zdálo, že nebyl využit jejich potenciál. Námět je to dobrý, ale byly místa, která trochu pokulhávala a i jednání některých postav mi nepřišlo zrovna dvakrát nejlepší. Ale dívat se na to dá a třeba vás "21" začne natolik bavit, že se uvidíme v Las Vegas...:-)65% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Poměrně bezkrevná jednohubka na deštivý večer, která nikoho neurazí, ale nadchne pouze ty, kteří u podobných filmů neradi přemýšlí a mají ve svém filmovém TOP 10 na nejvyšších příčkách všechny Dannyho parťáky. Tenhle teenagerský odvar se totiž snaží na Clooneyho partu navazovat tolik, až zkrátka musí jednou narazit. A tady se tak stalo po zhruba hodině a půl bezproblémové zábavy, kde ze sebe nevýrazný Luketic tahá poměrně zajímavé montáže a záběry, aby posléze přepnul na unylý morální podtón o tom, že je někdy lepší vsadit na horší karty, i když to znamená trnitější cestu k vítězství. Sturgess každopádně po Across the Universe opět válí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový a klišéovitý scenár zaujme a prekvapí len v pár minútach od úvodných titulkov a pár minút pred tými záverečnými. A to je vo filme, ktorý sa točí na slušnej a cool diváckej zábave žalostne málo. Pod nátlakom záverečných zvratov som zostal chladný a nedokázal som len tak mávnuť nad predvídavosťou počas takmer celého deja. A je fuk, či máte za sebou mat-fyzácku univerzitu, alebo sa doma trápite nad malou násobilkou. Tento film si treba užiť a nechať sa (na pár minút sa to podarilo) uniesť vymazlenosťou tejto partie mozgových šialencov. Tento film je totiž o zábave, o zaujímavých a nedosiahnuteľných možnostiach a o originálnom (životne pravdivom) nápade. 70%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Systém počítání karet, který byl ve filmu použit, je mezi blackjackovými hráči nazýván Hi-Lo, kde existují pouze tři hodnoty, které se postupně sčítají či odčítají. 2-6 s hodnotou +1, 7-9 s hodnotou 0 a 10-A s hodnotou -1. (comicsJan)
  • Otázka, ktorú dá učiteľ študentom ("Vyber si z 3 dverí, z ktorých je za jednými skrytá výhra auta a za ostávajúcimi koza."), je hlavolam známy vďaka americkej televíznej relácii Let's Make a Deal (od r. 1963). (PATWIST)
  • Praví studenti Blackjack Teamu chodili do kasin vždy po čtyřech. Jeden hrál, dva počítali karty a dávali mu tipy, čtvrtý přecházel mezi stolky a podle pokynů ostatních sázel velké sumy. (Lenarek)

Reklama

Reklama