Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller Afterwards je natočen podle novely "Et apres..." francouzského spisovatele Guillauma Mussa. Nathan Del Amicoc (Romain Duris) je vynikající a úspěšný newyorský právník. Jeho osobní život je však chmurný od té doby, co se rozvedl s Claire (Evangeline Lilly), jeho jedinou láskou. Až do chvíle, kdy potká záhadného doktora Garretta Goodriche (John Malkovich), jenž se mu představuje jako "posel". Goodrich tvrdí, že dokáže pomocí svých smyslů určit, kdy jistí lidé zemřou a že je poslán, aby jim pomohl, dokud není pozdě. Nathan mu nevěří ani slovo, ovšem brzy poté je svědkem několika znepokoujících událostí, jež Goodrichova slova potvrdí. (Banger888)

(více)

Recenze (70)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mysteriózna dráma s tématikou smrti a posmrtného života, námet, ktorý dokáže vždy zaujať. Nesadlo mi však spracovanie, prišlo mi to zbytočne komplikované, zasnené a s umelou snahou privodiť u diváka nejaké emócie. Často ani dialógy neboli bohviečo, pričom niektoré výjavy z minulosti alebo snové vízie prichádzali neúčelne. Pripadalo mi to, ako keby autor chcel diváka len zbytočne miasť. Miesto toho sa v snímku radšej mohla vypilovať dramatická stránka tejto témy a zatlačiť na emócie diváka prirodzenejším spôsobom ako len mudrovaním o smrti, chcelo to skrátka zaujímavejšiu dejovú dramatickú linku s emočným potenciálom a viac sa vyhrať s charaktermi jednotlivých postáv. 70/100 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv záčátek snímku je takový všelijaký a poněkud rozpačitý, konec je doslova prosycen emocemi a smutkem. Zprvu jsem si myslel, že budu zvažovat hodnocení velmi nízké 2*, max. 3*, ovšem s blížícím se koncem jsem začal uvažovat o plném počtu. Afterwards navozuje řadu zajímavých myšlenek o smyslu života, smrti, uvědomnění si priorit, smíření s osudem a přijetí jeho naplnění. K silnému prožitku na konci napomáhá pomalá a tklivá klavírní melodie a skvělé záběry kamer. Celkově vizuální zpracování snímku je třeba pochválit, stejně jako herecké výkony. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

První dojmy - Malkovich a Duris jako důležitý a důležitější... hrajou jako ponocný (a ne, že by to prvnímu jmenovanému nevydrželo)... a kouká z toho průšvih typu e-mailu, který vyzývá k obeslání deseti lidí, jinak tě stihne neštěstí apokalyptických rozměrů... Jenže ne, i když je to další z filmů, co si pohrává s osudovostí, rozebírá ji a stejně se ničeho nedopátrá, přece je tu přínos pro uvědomění si krásy života a umění ji prožívat, je to inspirace, manuál pro těžké chvíle, které určitě přijdou... a to i přesto, že samotné žití neulehčí (jakoby nestačilo, jak jsem se dosud o své blízké bála, tak díky, no...). Ale zatím není důvod k panice... ježišmarjáááá, někdo zvoní! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Pomaly plynuca drama, kde ma kazdy zaber, kazda veta, kazdy zachvev brvy na tvari, kazdy ton nadhernej hudby, ktora vas sprevadza celym filmom svoje miesto a zmysel a vy sa tymi drobnymi prvkami nechate unasat. Hned od zaciatku ste vtiahnuti do deja naozaj uzasnym sposobom a ja som po prvych troch minutach vedela, ze tento film bude stat za to. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Zpočátku krásně plynulé drama, které se ale pak promění v zamotanou hříčku slov o umírání. To se nakonci opět promění v krásné zakončení. Právě kvůli prostřední části dávám tři. Jinak by to bylo čisté hodnocení čtyř hvězdiček. Malkovich v roli "posla" seděl perfektně, protože už jsem si na něj zvykl ještě dříve než jsem viděl film. A to díky reklamě na Nespresso, kde hraje spolu s Georgem Clooneym. Prostě role ušitá na míru. Teda jestli se tomu dá říkat role. Protože on se tak chová i v běžném životě, jak jsem mohl poznat na festivalu v Karlových Varech. "Říká se, že labuť zazpívá jen jednou. Těsně před smrtí. Cítí, že umře. Není to kvůli bolesti. Naopak, zpívá proto, že je šťastná..." Přesně takhle by se dala vystihnout hudba, která film provází. A vy po filmu odcházíte... s myšlenkou na vaše nejbližší. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Inšpiráciu pre natočenie snímky dostal režisér Gilles Bourdos ihneď po tom, čo dočítal novelu "Et apres..." od francouzského spisovatele Guillauma Mussa. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Quebec, v amerických štátoch Nové Mexiko a Texas a taktiež v meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama