Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Pokud v seriálech vyhledáváte drama ve vývoji vztahů, Gossip girl je určena vám; ale i když už se můžete cítit přesyceni podobným stylem vyprávění a nemíníte sledovat další ,,vztahovku" (navíc kde se čistá a opravdová láska hledá velmi těžko), nenechte se odradit povrchním mainstreemovým vzhledem a zkuste přinejmenším velmi povedenou první sérii, která je věru nataženou seriálovou verzí Cruel intentions. V další sérii už překombinované vztahové výměny připomínají vydestilovaný děj telenovel, ale i tak zábava neupadá do kalných vod průměru a stále se drží (byť jen o fous) nad její hladinou. Bohužel třetí série už nemá téměř nic co nového nabídnout a jde o nezábavnou recyklaci toho, co už tu bylo několikrát. Super drbna postupem času ztratí i ten poslední zbytek lesku, který si uchovávala. ()

Deimos

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +v originále Kristen Bell jako vypravěčka, hodně solidní hudba, moderní zpracování, některé vyloženě zajímavé scény -je to hodně povrchní, někdy mi to přijde vyumělkované, zmatek v postavách, jsou celkem nepřehledné a mnohdy nesympatické, nedokázalo mě to zaujmout natolik, abych u toho zůstal/// Viděl jsem zhruba prvních 12 částí a je možný, že někdy tomuto seriálu dám druhou šanci. Ale to bude až v době, kdy nebude v telce nic lepšího. Tento seriál jsem očekával především proto, že tam měla hrát Kristen Bell. Bohužel až později jsem zjistil, že jí náleží pouze hlas vypravěčky. Což pochopitelně v češtině postrádá smysl. Netvrdím že by český dabing hlavní vypravěčky nestál za to, ale Kristen je přeci jen jedna. Vše je tady takové na půl cesty za úspěchem. Horních deset tisíc teenagerů a jejich strasti a starosti, to už tu bylo mnohokrát a evidentně na to mladší a mladší generace stále letí, tak proč netočit další seriál na toto téma a o těchto lidech. Pochvalu určitě zaslouží technická stránka seriálu, která splňuje dnešní standardy, což znamená, že je vše podřízeno dnešní moderní době (hudba, kamera, výprava, chování postav...) Horší je to však s postavami. Blake Lively je taková nemastná, neslaná a ostatní postavy tam škoda hovořit. Každý z vás si někoho oblíbí, ale tady to bude celkem obtížné. Jediným charismatickým hercem je Matthew Settle. Tím bych to prozatím uzavřel. Být mi 15 a nemít na co koukat, tak tohle stačí, ale tato situace už nenastane, takže snad někdy příště./// Celkem 62%/// ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Anděl s duší rebela, ďábel s dobrým srdcem, ambice a ctižádost pod maskou nesmělosti, hédonistický casanova s osobitým životním stylem a morální kompas schopný obětovat se pro své přátele. Pět životních příběhů prolínajících se na bojišti nemilosrdného světa plného intrik mocných a ctižádostivých. A jeden z nich je slavná Gossip Girl. Guess who ? 1. Série: 90%, 2. Série: 90%, 3. Série: 85%, 4. Série: 85%, 5. Série: 75%, 6. Série: 85%. Oblíbené postavy: Blair Waldorf, Chuck Bass. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vidět svět tak nechutně bohatých lidí, že jim prostě musíte závidět, je opravdu zajímavé, protože jak známo, i multimilionářská dítka mají své problémy. Máme tu sice dost nesympatickou Serenu a Jenny, na druhé straně jsem okouzlena Blair, Chuckem a tátou Dana (ten chlap je víc sexy než většina zbylých mužských postav). Kdopak je asi tou drbnou? Update září 2017: Po hodně dlouhé době jsem v sobě našla dost disciplíny na dokoukání. Zápletky se pochopitelně všemožně opakují, Serenu střídavě zbožňujete či nenávidíte, sympatie u Blair a Chucka ale zůstaly a epilog mi udělal upřímnou radost. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholu serialove tvorby, genialne lobotomicke dilo! Prvni dve sezony jasny tah na branku srovnatelny snad pouze s 90210, zejmena pak v prokresleni misty zrudnych charakteru a jejich moralniho rozkvetu. Behem pouhych par dilu si tam zvladnou vsichni navzajem prohodit partnery, nekdy i opakovane. Vsichni pratele ze zeleneho udoli by tohle mohli ocenit. Kazdpadne dobre pracujou s muzikou a nacasovanim, k ucasti ukecali i Sonic Youth... :) Priznavam, ze postupne se ze zvrhle cynicke zabavy vyvinula zvlastni forma "guilty pleasure", XO XO! :) ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • V 6. epizodě 1. série nazvané "Služčin příběh" se objevila CariDee English, vítězka 7. série soutěže Amerika hledá topmodelku (od r. 2003), a to konkrétně po boku Bartholomea Basse (Robert John Burke) na večírku pořádaném Eleanor Waldorfovou (Margaret Colin). (Ozo)
  • Georgina Sparks (Michelle Trachtenberg) a Jack Bass (Desmond Harrington) jsou jediné dvě vedlejší postavy, které se po své první akvizici v seriálu pravidelně vraceli v každé sérii. (Rosaviva)
  • Vypravěčkou příběhu je neznámá blogerka, co si říká Gossip Girl (Super drbna) a vlastní internetovou stránku, na které píše o všem, co se na Upper East Side šustne. (Ozo)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama