Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Jeden pohľad: Zo začiatku som mala obrovský problém s týmto seriálom. Otrasné a slizké charaktery, neskutočne veľa paradoxov v každom dieli, kvázi smotánka, ktorá nemá v hlave nič (okrem najnovších drbov, intríg a nekonečných odplát). Je mi odporné, čo "všetko sa tu deje" a čoho "všetkého sú ľudia schopní"... Nerozumela som tej logike - vznikne obrovský problém, ktorý sa (skôr či neskôr) týka každého a z ktorého sú všetci posratí, avšak nakoniec ho nikto nerieši a problémik odíde skôr ako sa objavil. Zámerná manipulácia s divákom na prilákanie (neskôr udržanie) jeho pozornosti. Druhý pohľad: Napriek tomu všetkému, čo ma odrádzalo a nútilo pozerať sa na to s opovrhovaním, bolo tu niečo, čo ma lákalo pozerať ďalšiu časť. Ťažko to teraz vysvetlím. Zhrnutie: Dobré na pobavenie a relax (aj keď sa často nechápavo usmievate a rozmýšľate wtf?). A najväčším pozitívom je pre mňa herecké stvárnenie a úloha Matthew Settla. Odpad si to nezaslúži, no asi aj tie tri hviezdy sú trošičku nadnesené, no u mňa určite lepšie ako O.C. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Takové jedno zkouškové vás zavede k tolika seriálům.. Tento má ovšem všechno, co pro vyčištění hlavy, v průběhu těžké snahy dohnat celý proflákaný semestr, člověk potřebuje. Drsná realita americké high school, elita z Manhattanu, 'lonely boy' Dan z Brooklinu, krásná Serena snažící se napravit svou nemilou pověst, mrcha Blair, dokumentaristka Vanessa, rádobynávrhářka Jenny a až neskutečně typická postava Chucka Basse, charismatického záporáka s dobrým srdcem uvnitř. Tisíce klišé, milion zvratů, stovky limuzín, tuny hustého oblečení a hlavně obrovský propletenec vzájemných vztahů mezi dalšími a dalšími postavami, který nemá sebemenší šanci uniknout webovkám tajné neznámé gossip girl! Ne, nic nového či závratného od seriálu rozhodně nečekejte, ale věřte, že minimálně první dvě série se člověk většinu času téhle high school šílenosti docela baví a každé "xoxo, your gossip girl" láká pustit si další díl :))) ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Vidět svět tak nechutně bohatých lidí, že jim prostě musíte závidět, je opravdu zajímavé, protože jak známo, i multimilionářská dítka mají své problémy. Máme tu sice dost nesympatickou Serenu a Jenny, na druhé straně jsem okouzlena Blair, Chuckem a tátou Dana (ten chlap je víc sexy než většina zbylých mužských postav). Kdopak je asi tou drbnou? Update září 2017: Po hodně dlouhé době jsem v sobě našla dost disciplíny na dokoukání. Zápletky se pochopitelně všemožně opakují, Serenu střídavě zbožňujete či nenávidíte, sympatie u Blair a Chucka ale zůstaly a epilog mi udělal upřímnou radost. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zpočátku teenage výplach, kterému není rovno, postupem času drama jako blázen. Gossip Girl nezastírá, že je povrchním náhledem do života mladých a zazobaných puberťáků, naopak se v tom náramně vyžívá a každý díl pomalu ale jistě odkrývá, že se za prvoplánovým pozlákem skrývá víc, než se na první pohled zdá. Pro ty, co měli rádi Beverly Hills a hledají alternativu, v níž si každý musí projít vztahovým peklem, naprosto ideální. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholu serialove tvorby, genialne lobotomicke dilo! Prvni dve sezony jasny tah na branku srovnatelny snad pouze s 90210, zejmena pak v prokresleni misty zrudnych charakteru a jejich moralniho rozkvetu. Behem pouhych par dilu si tam zvladnou vsichni navzajem prohodit partnery, nekdy i opakovane. Vsichni pratele ze zeleneho udoli by tohle mohli ocenit. Kazdpadne dobre pracujou s muzikou a nacasovanim, k ucasti ukecali i Sonic Youth... :) Priznavam, ze postupne se ze zvrhle cynicke zabavy vyvinula zvlastni forma "guilty pleasure", XO XO! :) ()

Galerie (1 246)

Zajímavosti (36)

  • Gossip Girl byl původně zamýšlen jako film s hlavní postavou Blair, kterou měla hrát Lindsay Lohan. (Hal_Moore)
  • Na základě seriálu byla vydána kolekce oblečení „Gossip Girl by Romeo and Juliet Couture“. Za projektem stojí společnost Romeo and Juliet Couture, která se spojila s firmou CW. Kolekce odpovídá osobitému stylu hlavních postav seriálu Sereny Van Der Woodsen (Blake Lively) a Blair Waldorf (Leighton Meester). (tb_23)
  • Georgina Sparks (Michelle Trachtenberg) a Jack Bass (Desmond Harrington) jsou jediné dvě vedlejší postavy, které se po své první akvizici v seriálu pravidelně vraceli v každé sérii. (Rosaviva)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama