Reklama

Reklama

Marnie (Famke Janssen) si v domácí vazbě má odpykat trest za vraždu svého manžela Mikea (Michael Paré). Ten ji v manželství týral a nehodlá s tím, jak se zdá, přestat ani po smrti. Jeho návštěvy jsou čím dál častější. Pomoc a pochopení hledá Marnie u svého přítele Joeye (Ed Westwick) a u bývalého Mikeova parťáka Shankse (Bobby Cannavale). Otázkou je, zda se jí dá pomoci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Můžete-li Famke, film si určitě užijete. Protože tenhle film je Famke a pak dlouho dlouho nic. Přemýšlel jsem, jestli její věčně odhalená ramena (vždy alespoň jedno) byla náhoda, nebo čirý záměr. V každém případě chvályhodné. Asi to byl záměr, ale Famke prostě ukradla celý film pro sebe. V žádném jiném filmu, který Famke natočila po Zlatém oku mi už něpřišla tak žhavá a šukézní, jako v této bondovce. Což mě dost mrzelo. Až do teď. Ve 100 Feet je to stará dobrá Famke, která by vás pouhým pohybem prstu dokázala přimět k čemukoliv. Zajímavý mi film přišel ještě z několika stránek. Je docela dobrý, pokud se odehrává v dramatické rovině (žena odsouzená za vraždu svého tyranského manžela, sama v domě, balí mladičkého poslíčka a bojuje s kolegou svého zavražděného manžela). Ta duchařina tam je jaksi navíc a v podstatě nepřináší vůbec nic nového a zajímavého. Přesto mě ten duch něčím trochu zaujal (ne jen tím, že jeho předobrazem je můj oblíbený Michael Paré). Měl prostě něco, co nemá každý filmový duch. Závěr je dost kýčovitý a jaksi vycucaný z prstu (dost ten film shazuje), ale není to vůbec iritující podívaná. Protože Famke vládne! ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jak jsem předpokládala už po první půl hodině, většinu času jsem se dost nudila. Ne každý dokáže dobře natočit film odehrávající se v několika pár místnostech a v tomto případě bohužel musím říct, že se to opravdu moc nepovedlo. Rozjezd byl na můj vkus poněkud dlouhý a jakmile se začalo konečně něco dít, nestálo to za moc. A na to, že se jedná o film z roku 2008, tak mi přijde, že lepší triky jsem viděla i v mnohem starších filmech. Ale abych jen nehaněla... herecký výkon Famke Janssen není nejhorší a v asi třech momentech je to docela napínavé. Jako celek to ale vidím pouze na slabší 2*. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Marně vzpomínám, kdy naposled vznikla v Americe opravdu nadprůměrná duchařina. Nestalo se tak ani v případě 100 Feet, takže pokud nemusíte vidět opravdu všechno, otočte se a na tenhle film zapomeňte. Děj se točí kolem ženy, jež v sebeobraně zabila svého manžela (policistu) a jako trest jí bylo určeno domácí vězení. V domě je však samozřejmě uvězněn i duch onoho zesnulého manžela, který nemá zrovna nejčistší úmysly. Celý film jsem očekával velice očekávatelnou pointu, ale na konci jsem byl přecijenom překvapený. Snímek totiž žádnou pointu nemá. Malý plus má u mne tato řemeslně průměrně zvládnutá záležitost za to, že se většinu času velmi snaží býti strašidelná a napínavá, byť se jí to ani na chvilku opravdu nepodaří. Lokace jednoho domu vyčpělému scenáristovi nenabízí zrovna přehršel možností jak zaplnit (pro tento typ filmu přehnanou) stopáž cca 100 minut, takže se divák dočká snad všech myslitelných vatovitých klišé která existují a tím pádem se brzy začne nudit. Nejlepší scéna je potrestání ženina milence, škoda, že je tu taková jen jedna. Celkové hodnocení 45%. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Michael Paré je duch kterého bych nechtěl potkat ani za nic. Je agresivní, abnormálně silný, brutální, pomstichtivý a nehezky vypadající. Kždopádně odehrál svou roli naprosto perfektně. Famke Janssen je mamča kterou bych chtěl mít doma. Je hodná, sexi, zatraceně civilní a vydrží za dva. Krásná průměrná duchařina. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že jde o průměrnou duchařinu, která má opravdu několik velice pěkných míst a hlavní tahounkou je Famke Janssen. Ta podala docela solidní výkon, který ovšem už nedokázal napodobit ani jeden z mužských kolegů. Atmosféra rovněž ušla stejně jako hudební doprovod, bohužel speciální efekty už tak dobré nebyli. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Shanks by nemal byť priradený k prípadu. Keďže obeťou bol jeho zosnulý kolega, došlo by ku konfliktu záujmov. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se v New Yorku v USA a v Budapešti v Maďarsku. (Terva)

Reklama

Reklama