Reklama

Reklama

Malý New York

  • Francie Little New York (více)
Trailer

Sully (Ethan Hawke) by rád svému dosud nenarozenému synovi otevřel možnosti, které on sám nikdy neměl. Jasper (Seymour Cassel) se ukrývá před mafií, která se mu vetřela do soukromí i do podnikání. A místní mafiánský boss Parmie Tarzo (Vincent D’Onofrio) sní o likvidaci konkurenčního gangu. Tři různí muži mají společné jen jedno: žijí na Staten Island. Jednoho dne se tu jejich osudy protnou a nic už nebude jako dřív. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

burton 

všechny recenze uživatele

Je to takový poetický film o mafiánech, zabíjení, mlácení, kradení peněz, ubližování, lásce, touze, změně životního stylu, mlácení, zase zabíjení a pomstě. Celý film provází poetická muzika a myslím, že byste to měli vidět. Nikdo nevybočuje z řady. Všichni jsou tak nějak poeticky v lajně a jen pár momentů vás možná překvapí. Mrkněte se. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco úplně jiného, popsal bych to jako dost stupidní komedii z mafiánského prostředí, kterou zachraňuje velmi dobrý herecký výkon Vincenta D´Onorfia. Naproti tomu můj oblíbenec Ethan Hawke tu byl slabej, stejně jako všichni ostatní. Propletení příběhů sice trochu okysličí zoufalý děj i chování některých postav, ale celkově je to dost bídné. 30% ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Mafiánsky boss, ktorý precitne a namiesto pôvodného plánu prevziať nadvládu nad svojou štvrťou sa stane environmentalistom brániacim stromy, no jeho minulosť ho prenasleduje; dedko porcujúci mŕtvoly v kuchynke svojho fastfoodu, ktorý vezme veci do vlastných rúk; genetická modifikácia ľudských embryí – všetky tieto rozdielne témy sa neoddeliteľne prelínajú zábavnou formou v tomto úplne obyčajnom, priemernom filme bez posolstva. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

"Stromová" linie hodně mimo, ale jinak se jednalo o velmi dobře zahranou a ještě lépe odvyprávěnou mafiánskou záležitost, která byla na jedné straně příjemně staromilská a v každém případě napínavá, ale také si dovolila zakomponovat několik ozvláštňujících detailů, i když uznávám, že tato kombinace nemusela sednout každému...Rozhodně ale více drama než bizarní a ironická komedie, jak by se mohlo zdát z obsahu, který je tu uveden... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Téma není úplně špatný, herci taky ne, ale to uchopení, zpracování a scénář je velkej zádrhel. Ve skutečnosti zjistíte, že se tam v podstatě nic nestalo, přestože se jednalo o několik příběhů, který se postupně protnou v jeden celek. Ovšem v celek bez napětí, zajímavosti nebo jakékoliv přidané hodnoty. Jediný ponaučení, který z toho plyne, je, že ani vydržet 7 minut pod vodou se nemusí nakonec vyplatit, za to hluchota, němost a červený ponožky jdou dohromady. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film byl promítnut na mezinárodním filmovém festivalu v Tokyu 2009, kde byl James DeMonaco oceněn cenou Grand Prix. Poté broběhlo velmi omezené promítání v New Yorských kinech a následně šel film na Blu-ray a DVD. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v New Jersey a New Yorku, kde se filmovalo zejména na Staten Island. (Terva)

Reklama

Reklama