Reklama

Reklama

Můj přítel a jeho žena

(festivalový název)
  • Jižní Korea Naui chingu, geuui anae (více)

Obsahy(1)

Dva mladí muži Ye-joon a Jae-moon jsou od časů vojenské služby velcí přátelé. Ye-joon se vypracoval na úspěšného finančníka, zatímco neambiciózní Jae-moon si zvolil daleko nenápadnější životní cestu. Stal se kuchařem a prožívá rodinné štěstí se svou ženou Ji-sook a novorozeným synem. Ji-sook toleruje manželovu připoutanost ke kamarádovi, ale všechno se změní po tragické smrti dítěte, kterou zavinil Ye-joon. Žena byla zrovna v Paříži, takže neví, jak se vše seběhlo, a když je manžel uvězněn poté, co vzal vinu za smrt synka na sebe, dokonce si s Ye-joonem začne románek. Původně průzračně čisté rozvržení vztahů se značně zakalí. Ye-joon dokáže korektností a efektní uhlazeností dlouho maskovat svůj bezohledný egocentrismus a Ji-sook zažije četné hořké a těžké chvíle, než pozná, jak a s kým má dále žít. Obrazový i povahokresebný minimalismus dává vyniknout moralistním rysům příběhu tohoto zvláštního trojúhelníku. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Relativně ucházející psychologické drama, jehož hlavní plusem jsou hrecké výkony a relativně reálný vývoj děje. Jinak ale příliš dlouhé a prakticky bez tempa. A to umělé mimino přímo bilo do očí ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Silné téma, výteční herci a ve výsledku "pouze" dobrý film. Ač úvod a závěr dosahují kvalit nejvyšších, tak kolem středu stopáže to přešlapuje se na místě a děj nikam nemíří. Škoda, při stopáži o dvě až tři desítky minut kratší se mohlo jednat o zcela vynikající záležitost. Takto zůstalo pouze u promarněného potenciálu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pro mě tenhle film skončil v momentě, kdy se tam objevila jedna scéna, přes kterou jsem se prostě nemohla přenést. Pak už jsem se na to dívala s učitým odporem, takže to, co bych jinde možná ocenila, tady ocenit nedokážu. Na mě je to až moc surově podané drama. Jen za herecké výkony, které shodit prostě nemohu, dávám 2*. A musím si jít pustit něco hezkého na zlepšení nálady. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Na několika místech tak neuvěřitelně inntenzivní film, že jsem téměř lapal po dechu a přál bych si, aby se "to něco" nestalo. Škoda toho umělého mimina, ale ta scéna předtím byla neuvěřitelná. Film je hodně sexuálně otevřený, uvidíte i autentický porod. Herci jsou bez vyjímek vynikající, škoda jen trochu za vlasy přitaženého konce. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama