Reklama

Reklama

Cutting Moments

Krátkometrážní / Horor
USA, 1997, 29 min

Recenze (22)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Do pouhých 24 minut se vešla jedna z nejnepříjemnějších, svým způsobem nejnechutnějších záležitostí, jaké jsem kdy našel. Americká rodina, pocit zklamání, marnosti, bezvýchodnosti, odvržení,... vyústí v nevídaný, chladný masakr. Který navíc působí jako jediné možné řešení, jako zvrácená a konečná forma znovuoživení nějakých vzájemných emocí. A jelikož na efektech zapracoval mistr Savini, nemusíte se bát nějakých velkých náznaků... Cutting Moments je ošklivá, extrémní a záměrně až takhle vyhrocená sonda do života tříčlenné, rozpadlé rodinky. Thumbs up! (screeny) ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

CUTTING MOMENTS, HOME a PROLOGUE..., tři shorty amerického, nezávislého režiséra D.Becka a tři nekompromisní pohledy / sondy do života tří průměrných, amerických rodin... Žánrově spíš extrémní drama, hraničící s hororem, v případě CUTTING MOMENTS ještě vše umocněno do extrému jdoucími a zároveň bravurně zvládnutými spec. efekty Mr.Toma Saviniho... HOME a PROLOGUE již zdaleka ne tak explicitní, co se brutality tyče, jako short první, avšak o to intenzivnější a propracovanější psychodrama / emo violence... Po zhlédnutí této trilogie jsem měl přesně ten samej " optimistickej " feeling jako po zhlédnutí ANGST G. Kargla nebo HENRYHO McNoughtona..., takže až budeš mít potřebu naladit se na podobnou vlnu, sahni po CUTTING MOMENTS - .-).-) ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně takové smutné podobenství o komunikační propasti mezi partnery. Ovšem převedené do extrému, což velice výrazně vyzdvihuje ústřední smutnou myšlenku. Zajímavý by bylo používat to v manželské poradně jako varovné video, kam až může nenaslouchání druhému vést. 8/10 (hodnotím tedy samotnou povídku Cutting Moments) ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Dobrý film,ale len za predpokladu,že máte silný žalúdok a zdravé srdce.Skutočne malý horror,ale vďaka veľkej vynaliezavosti filmárov dosť hnusný,krvavý a depresívny horror.Na takéto niečo sa len tak ľahko nezabúda.Scéna samopoškodenia,ktoré vykonáva žena sama na sebe je fakt veľmi efektívna a hnusná zároveň.Ešteže film trval len necelú polhodinu,poriadne ťažký kus,ale už by som si ho viac nepozrel. Ráz stačilo až až.Ale nie len tie krvavé scény sú šokujúce,celý film je veľmi pochmúrny a depresívny od samého začiatku.A veľmi smutný bol pohľad na toho malého chlapčeka.Príšerný a nechutný film.Ale zároveň aj svojím spôsobom dobrý,aj keď vôbec neviem prečo pozerám občas aj takéto filmy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No myslím, že se z toho dělá víc, než v tom opravdu je ... V podstatě amatérskej, film s hnusnou rodinou, která si už tak nějak moc nerozumí, tak se to nakonec "vyřeší" krvavým masakrem ... Ale jako i když chce film poukazovat na nějakou problematiku "vyprahlých rodin" či já nevím na co, ta myšlenka je hrozně laciná... Takovejch rodin jsou mraky ... A setkal jsem se osobně s případy, kdy se krize "vyřešila" hodně podobným způsobem, jako v tom filmu ... Prostě normální civilizační problém je zde nafouknut jako bublina ... A ta trocha gore? Nic moc extra se nekoná ... Každopádně scéna, kdy manželka přichází "upravená" k manželovi do obýváku mě úplně přibila do křesla, to byl fakt psycho-humus ... Ale jinak nic moc ... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama