Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (701)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg jako Sidney a jeho trable, aneb cesta za slávou a (ne)štěstím. Hlavní slabina filmu spočívá v tom, že nenabídl, co sliboval. Jinak řečeno, ujetou a vtipnou podívanou. Ne, že by původní premisa nebyla splněna, on je film místy dost bláznivý i zábavný, ale neplní to zkrátka v dostatečné míře. Navíc se opět zvrhne v klasickou romanťárnu a se zábavou je v podstatě konec. Teď si nemohu odpustit malou kulturní vložku. Když si vybavuji Simona Pegga v převleku upíra na maškarní zábavě smetánky, svou mimikou i vizáží mi do značné míry připomínal Rowana Atkinsona a pokud by měl stejné líčení, asi bych je od sebe ani nerozeznal. Zpět tedy k tématu, Sidney dostane příležitost pracovat pro slavný časopis Sharps a naivně doufá, že do něj přenese své běsnění spočívající v pití, drogách, výtržnostech na večírcích, sarkastických poznámkách apod. radovánek, na které je zvyklý ze svého života v Londýně. Zde se seznámí se spolupracovnicí Alison - Kirsten Dunst, ušláplou puťkou z kanceláře, která ale ještě není úplně ztracená. Film je z části o prohnilém světě celebrit, jejich vrtoších a vzájemného lezení si do zadku, díky Alison se ale snímek začne pomalu ubírat trochu jiným směrem a jak dopadne je už zřejmé od jejich prvního setkání. Sice se na scéně i nadále objeví další trapasy, ale film se postupně začne měnit v romantickou komedii. Když o tom tak uvažuji, nakonec mě asi více potěšilo duo Gillian Anderson a Kirsten Dunst, než samotný Simon Pegg hrající si v redakci na idiota, který chce do postele dostat každou celebritu. Tenhle film se to zkrátka bojí rozjet na plné obrátky a chybí mu pořádné koule asi jako oné striptérce s penisem. (6/10) ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem v rozpacích. Doposud jsem věděl, kolik mám dát hvězdiček, ale tady... Vůbec se nemůžu rozhodnout a tak dávám 3,5. Hodina a půl filmu je v průměru a lze ji považovat za takový protáhlejší britcom. Proto tolik vtipy nevyzní tak skvěle jako ve dvacetiminutovém sitcomu. Avšak má to něco do sebe. Zajímavé téma zakomponované do redaktorského prostředí. Kirsten Dunst má čich na stejné role (takové zvláštní zamilované příběhy) a líbí se mi v nich stejně jako ve filmech Virgin Suicides, Crazy / Beautiful, Wimbledon, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Marie Antoinette... Nevím, zda se mám bát toho, že zapadne do stereotypu nebo vždy budu mít rád filmy s ní (kupodivu mají ale filmy s tímto žánrem s ní vysoké hodnocení). Simon Pegg nezklamal, ale problém mu dělá právě ta minutáž. Jsem zvědav, jak zvládne vážné role ve filmech David Copperfield a Star Trek 11. Po hodině a půl však dojde ke zlomu a film má vysoký spád, který mě právě nutil zvednout hodnocení na čtyři hvězdičky. Jenže stále musím přihlédnout na předchozí hodinu a půl. Jinak konec je velmi pěkný a kvůli tomu to stálo dokoukat. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě musím podotknout, že tento snímeček měl potenciál pro to, býti nejen "odreagovací" komedií, ale i trefnou satirou na povýšený život celebrit a lidí rýpajících se v jejich životě a proto mě obzvláště mrzí, že se tak až na pár náznaků nestalo. Když už to vypadá na možný sklon k aspoň nějaké obsahové hodnotě, sklouzne to v zápětí do běžných komediálních kolejí, kterými jsme jeli už nespočetněkrát. Scénář se prostě zaměřil na jednotlivé úryvky, scény a gagy, ovšem v celku poněkud pokulhává. Avšak humor je zde docela slušný, Simon Pegg se snaží maximálně, Kristen Dunst je roztomilá a bože můj, Megan Fox, pro ni nemám ani slov... 6/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komedie roku, a to hlavně zásluhou (bez nadsázky) geniálního Simona Pegga a roli šéfa si vychutnávajícího Jeffa Bridgese. Být ten film čistě americký, nekonalo by se nic objevného. Takhle ale - díky britské "příměsi", která je patrná od začátku do konce - vznikl neotřelý a pekelně zábavný snímek. Ani to klišé člověku nevadí. Čtyři a malý kousek. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jako Peggovo filmové prasátko: Od pohledu nic moc, ale při hlubším ohledání pěkně (herecky) postavené, slibně (komediálně a cameově) osvalené, místy (britsky) oprsklé a postupem času čím dál víc sympatické. Prostě jedna z komedií, která mě chytla za srdce, především jako už tradičně rulujícím Peggem, normálně vyhlížející a přesto nádhernou Kirsten (nevěřím, že to říkám) a každé slovo si užívajícím Bridgesem (jen houšť, Jeffe). A to jsem po trailerech nad filmem lámal hůl... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Sidney Young se snaží ve filmu prokázat kartičkou do knihovny z města Gloucester. Ve městě Gloucester se narodil Simon Pegg, představitel právě Younga. (don corleone)
  • Toby Young, který se stal předlohou pro hlavního hrdinu filmu, musel být vykázán z natáčení po té, co neustálým zapojováním rušil jak herce, tak režiséra. (don corleone)
  • Megan Fox byla do filmu obsazena ještě před uvedením trháku Transformers (2007), díky kterému se z ní stala velká hvězda a sexsymbol. Režisér Robert B. Weide prohlásil, že byl zklamaný, že to nemohl být on, kdo ji pro filmový svět objeví. (don corleone)

Reklama

Reklama