Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (701)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mladý, blbý a nadržený doktor filozofie Sydney Young se chce prosadit jako redaktor oblíbeného časopisu Řízek a myslí si, že to půjde jeho obvyklým partyzánským způsobem s vykřičením pravdy do světa. Jenže Řízek se chce alespoň tvářit jako seriózní časopis a proto Sydney v touze po úspěchu dokáže pošlapat všechny své ideály. Je schopen prosit na kolenou do sebe zahleděného režiséra, psát na objednávku nebo se chovat jako kulhavý čuník. Najednou stoupá vzhůru na firemním žebříčku a celebrity se perou o místo v jeho posteli. Ale jak už to v romantických komediích bývá, tak někde v parku čeká ta pravá a právě sleduje nejlepší film všech dob - Sladký život (neplést s Con Air). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komedie roku, a to hlavně zásluhou (bez nadsázky) geniálního Simona Pegga a roli šéfa si vychutnávajícího Jeffa Bridgese. Být ten film čistě americký, nekonalo by se nic objevného. Takhle ale - díky britské "příměsi", která je patrná od začátku do konce - vznikl neotřelý a pekelně zábavný snímek. Ani to klišé člověku nevadí. Čtyři a malý kousek. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

nevím, proč jsem čekal od britské romantické komedie víc, než jsem zvyklý od klasických břeček z USA, každopádně jsem si opět nepřišel na své. tradiční scénářové koleje, ze kterých se prostě neuhne ani o píď, to mě prostě neba, třebaže se to herci i rejža snažili všemi silami zachránit... prostě la dolče průměr. 60% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Klasická romanťárna, akorát z chlapsky nedospělého pohledu a s britským nadhledem. Camea jsou fajn a potěší, vedlejší role jsou obsazené přímo ukázkově, Kirsten neskonale roztomilá (a stejně jako ve Věčném svitu jí to nejvíce sedne v nakalené póze) a evidentně si to všichni užívají a vychutnávají. Ovšem, i kdyby bylo vše naprosto stejné a hlavní roli by ztvárnil někdo jiný než Simon Pegg, tak se to rozsype rychleji než věž vystavěná z pexesa. Jenže on tu je. A tyhle role "kluků od vedle, prostě jednoho z nás" mu jdou jako nikomu jinému již od dob britcomu Spaced. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Podle trailerů jsem si myslel, že to bude průměrná blbost. A vono ne! Celej film je chytře zábavnej. Simon Pegg je dobrej, ale film nestojí jen na něm a i ostatní obsazení je výborné (hlavně Jeff Bridges). Megan Fox je tam ještě větší bohyně než v Transformers. Nejvíc ale oceňuju fakt, že se člověk trochu podíval do "zákulisí" a poodhalila se tam moc filmových časopisů. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Megan Fox byla do filmu obsazena ještě před uvedením trháku Transformers (2007), díky kterému se z ní stala velká hvězda a sexsymbol. Režisér Robert B. Weide prohlásil, že byl zklamaný, že to nemohl být on, kdo ji pro filmový svět objeví. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví několik narážek na kultovní film bratrů Coenových Big Lebowski (1998). Sidney osloví omylem paní Kowalskou jako paní Lebowskou. Ve filmu se také objeví nejoblíbenější drink Jeffa Bridgese z Big Lebowski - White Russians. (don corleone)
  • Simon Pegg dostal nabídku na tento materiál už v roce 2004, kdy mohl účinkovat v divadelní hře. (don corleone)

Reklama

Reklama