Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (701)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Klasická romanťárna, akorát z chlapsky nedospělého pohledu a s britským nadhledem. Camea jsou fajn a potěší, vedlejší role jsou obsazené přímo ukázkově, Kirsten neskonale roztomilá (a stejně jako ve Věčném svitu jí to nejvíce sedne v nakalené póze) a evidentně si to všichni užívají a vychutnávají. Ovšem, i kdyby bylo vše naprosto stejné a hlavní roli by ztvárnil někdo jiný než Simon Pegg, tak se to rozsype rychleji než věž vystavěná z pexesa. Jenže on tu je. A tyhle role "kluků od vedle, prostě jednoho z nás" mu jdou jako nikomu jinému již od dob britcomu Spaced. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komedie roku, a to hlavně zásluhou (bez nadsázky) geniálního Simona Pegga a roli šéfa si vychutnávajícího Jeffa Bridgese. Být ten film čistě americký, nekonalo by se nic objevného. Takhle ale - díky britské "příměsi", která je patrná od začátku do konce - vznikl neotřelý a pekelně zábavný snímek. Ani to klišé člověku nevadí. Čtyři a malý kousek. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Túžite po nejakom príjemnom oživení, ktoré vás upokojí v presvedčení, že stále ešte ide natočiť dobrú komédiu s nepríliš nútenými vtipmi a vycibreným humorom? Pre potechu mužských očí i ženskú satisfakciu je tu Megan Fox v úlohe vychádzajúcej hviezdičky, ktorej pôvaby zdôraznené zmyselnou prechádzkou v bazéne sa dokonale bijú s jej obmedzenou mozgovou kapacitou. Gillian Anderson skúša dohnať stratený deficit z Aktov X a Kirsten Dunst ako vždy hrá prirodzene. Už to nie je to "neviem čo chcem" dievča zo Spidermana a to vás donúti zotrieť si pot z čela. Po filmárskej stránke je komediálne dielo dobré, žiadne prudké strihy, kamerové úlety za horizont či bizarné režisérske pokusy. Nájdete tu síce nejaké to klišé, ale keď ste k nemu šikovne a uveriteľne navedení, tak ste to schopní tvorcom aj odpustiť. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celý film jede v zajetých kolejích žánru romantična - je tu smolař co to zkouší ve světě těch "velkých" a řeší dilema zda sláva a modelky v posteli, nebo ta pravá a obyčejný flek. Jenže ti herci! Naprosto všichni jsou dokonalí. Simon Pegg skvěle přejde z otravného skrčka v zodpovědného muže. Kirsten Dunst je fakt ta milá holka ze sousedství. Megan Fox v roli filmové hloupé hvězdičky je dokonalá a přiznám se, že jak jsem si u Transformers myslel, že je to jen husa, tak teď jsem přesvědčený že opravdu umí dobře hrát. Jeff Bridges jako šéf časopisu je prostě šéf. A Gillian Anderson? Jako P.R. štváčka nemá chybu. Jak se zbavit přátel ... je vedle Lásky nebeské nejlepší romantická komedie tohoto milénia. 90%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg mi to k mému překvapení dává neskutečným způsobem a Kirsten Dunst tady není tak otravná jako ve Spider-manovi. Obsazení parádní, je to zábavné, ač místy zdlouhavé to funguje jako parádní neotřelá jednohubka, kterou by mohl snadno kdekdo přehlédnout...70% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Sidney Young se snaží ve filmu prokázat kartičkou do knihovny z města Gloucester. Ve městě Gloucester se narodil Simon Pegg, představitel právě Younga. (don corleone)
  • Simon Pegg dostal nabídku na tento materiál už v roce 2004, kdy mohl účinkovat v divadelní hře. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví několik narážek na kultovní film bratrů Coenových Big Lebowski (1998). Sidney osloví omylem paní Kowalskou jako paní Lebowskou. Ve filmu se také objeví nejoblíbenější drink Jeffa Bridgese z Big Lebowski - White Russians. (don corleone)

Reklama

Reklama