Reklama

Reklama

Romantický film z obdobia I. svetovej vojny. Osudy seržanta Maria /pôvodne baníka/ a zdravotnej sestry Albertiny, ktorá je dcérou generála, sa skrížia v horách Carsa. Láska, ktorá medzi nimi vzplanie, musí čeliť všetkým možným nástrahám. Nechcú však stratiť svoju ľudskosť, ktorú každá vojna vymaže zo srdca mužov. Po riskantnej operácii oznámia, že je Mario nezvestný... (STV)

(více)

Recenze (9)

Marooned17 

všechny recenze uživatele

Také jsem viděl na ČT1. Sice byl film bezpochyby spíše televizní, ale líbilo se mi podání válečných scén v horském prostředí, zoufalost italského vedení války, kterou by bývali totálně projeli nebýt jejího konce a myslím, že to bylo zachyceno velmi věrně a také Albertina Regis je velká kočka:-) To, že bylo jasné, jak to dopadne zase tak nevadilo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Válečná červená knihovna v rutinně televizním instantním hávu, formou i obsahem jen spousta dialogových blábolů a idiotsky podbízivých vizuálně mentálních telenovelových klišé, určených nejspíš válečným vdovám v domácnosti, uměle slzopudné dílko, pro našince navíc ubité českotelevizáckým >serriálovým< dabingem, který obzvláště v bitevních scénách zase jednou působí vskutku otravně vyzívaně... . . . Ztráta dvou hodin času, jeden až nechápe, proč se vlastně v jednadvacátém století v záplavě kvalitních filmových válečných dramat točí takové jalové filmy... (?) Usínal jsem. - - - P.S. Po náhodném vyklidněně odpoledním repete (30.8.t.r.) jsem - i za tu závěrečnou onanii - s jigizlivým smíchem ubral jednu z původně noční únavou notně přestřelených dvou hvězd. Ano, komtesko Pičionová, je to jen laciná dementní sračka... - - - - - (Poprvé viděno 7.4.2011 na >láskoválečném prostoru< , hodnocení 10., komentář zde znuděný jako třetí - 8.4.2011) ()

Reklama

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Název tohoto filmu je Láska a válka, děj tohoto filmu to jen potvrzuje, filmy z první světové války jsou vždy zvláštní, jelikož jich tolik není, máme možnost vidět patovou situaci na italské frontě. V ději nechybí zápletky jako zrada, nenávist, láska, spolu s hrůzou té doby. Toto je snad první film, kde je zobrazeno prostředí zajateckého tábora na rakouské straně během první světové války. Musím uznat, že v některých momentech mi přišlo, že té romantiky je tam mnoho, ale na druhou stranu se Láska a válka k sobě měli jako magnet a železo, takže děj byl silně propleten, sem tam jsem si vzpomněl na Mandolínu cap. Coreliho atd.., také musím uvést další klady tohoto díla např. krásu italské přírody, zejména Alp, kamera mě také okouzlila stejně tak jako hudební doprovod. I kdyby tento film byl totální odvar určitě se do konce dokoukáte jelikož sledovat Albertinu je více než příjemné :)) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Asi do prostředka filmu to vypadalo aspoň průměrně, ale pak se z toho stal jakýsi "Vintentoua", jak jsme říkali jako malí. Příliš průhledný příběh, zvlášť od chvíle, kdy byl objeven plán v jeskyni opuštěné Rakušáky. Hned bylo zřejmé, že ten padouch je podlý kapitán, který si chce vynutit lásku Albertinu a že po řadě útrap, kdy Rocco asi padesátkrát jen tak tak unikne smrti (hotový Šetrhend), všechno dobře dopadne,m zlo bude potrestáno a láska zvítězí... Hodně špatný byl skript. Jak to, že Albertina byla i uprostřed fronty tak vyparáděná a do války táhla několikeré krásné šaty? Kde se Rocco v té stodole tak krásně oholil? A mohl bych pokračovat. Dvě hvězdičky jsem nakonec dal, protože to byla jasná romance pro paní a dívky, případně pro děti školou povinné, bojové scény (až na tu poslední, kdy všichni pogíbli, akorát šetrhend zůstal) byly udělané poměrně slušně, krásná příroda, slušná kamera. ()

Izabela 

všechny recenze uživatele

Podle názvu filmu jsem si myslela, že půjde o romantický příběh. Ten se tam taky rozhodně projevil, ale na mě tam bylo moc válečných scén, byť velice zajímavě zpracovaných. Jenom jsem myslela, že tam bude více ukázána jejich láska a bude jim trochu déle trvat, než se poznají, Jinak velice zajímavý příběh z pekla 1. sv. války, kde se objevuje i kousek nebe. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama