Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 1

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Outcast je dalším z řady případů lživé praxe béčkových produkcí, kteří nalákají publikum na svůj film uvedením někdejší akční hvězdy, která se tam ve skutečnosti nakonec ale ukáže jen v několika scénách a tím její účinkování v daném snímku končí. V tomto případě jde o Nicolase Cage, který se tu objeví chvíli hned na začátku a pak o malinko déle zas až v úplném závěru. Ovšem tentokrát to bylo možná ale i dobře, neboť Cage je tu i v těch pár minutkách vážně trapnej a zcela mimo mísu a navíc Hayden Christensen v hlavní roli je naopak natolik osobitý, že toho Nicolase za prdelí fakt nepotřeboval. Jinak film na mě celý působil hodně laciným a až televizním dojmem, bez čehokoliv zajímavějšího, či výraznějšího. Zápletce tedy nemohu určitě upřít spád a dostatek akce, co je to ale platný, když je to celý tak strašně tuctový, nepřekvapivý a ve spoustě momentech až trapný a ona akce je pak zpracovaná fakt hodně špatně, a to jak po choreografické, tak po efektní stránce. Outcast nedisponuje ani atmosférou, na historickou podívanou se tvůrcům nepodařilo film ani jakoliv stylizovat, prostě jde opravdu jen o slaboučký, nepůsobivý béčko, u kterého sice nebudu tvrdit, že jsem u něj usínal nudou, ale za nějakou výraznější diváckou pozornost tedy rozhodně nestojí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film nás zavedie do stredu vojnového besnenia. Boje, bitky, drancovanie a plienenie dedín, zabíjanie obyčajných civilistov, žien i detí sú na dennom poriadku. Je prekvapujúce, že pri všetkom tom vojnovom besnení ľudstvo prežilo až do dnešných dní. Hlavné postavy, učiteľ a žiak, dve rozdielne povahy a predsa končia rovnako. Stretnutie s mladou princeznou a následníkom trónu im dávajú šancu aspoň trochu odčiniť svoje minulé skutky a dosiahnuť odpustenie. Anakin Skywalker vymenil laserový meč za železný a dokazuje, že sa s ním vie oháňať rovnako efektne. Prvé dve tretiny filmu sľubujú ešte aký taký vývoj postáv a celého príbehu, avšak do poslednej tretiny vracajúci sa Cage svojím prehrávaním všetko utlčie do zeme a samotný koniec s prepichnutou princeznou, ktorá sa obetuje pre krajinu dodá absurdite navrch. ()

Reklama

Carra 

všechny recenze uživatele

Nicky C je zpět ve své nejhorší formě. A přivádí s sebou celou armádu neherců, kterým svým neumem vládne Hayden Christensen. Bojové scény a choreografie jsou podprůměrné, lidé náhodně máchají svými meči a většina zapojených postrádá potřebné dovednosti. Scénář je taktéž velmi špatný - nulový vývoj charakterů a vlastně žádný zajímavý příběh. Kamera mezi vším co bylo špatně vyniká tím, jak je hrozná. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slušný akční film do nepohody, jenž je kvůli svému hereckému obsazení u spousty diváků už předem odsouzen do škatulky "Nicolasovy filmové faily". Pokud však, stejně jako já, přistupujete k filmu bez zbytečných předsudků, dostanete veskrze zábavný film, který si na nic víc ani nehraje. Za zmínku ještě stojí parádní soundtrack a naprosté minimum speciálních efektů. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když člověka posedne nevysvětlitelná chuť na nějakou nízkorozpočtovou pičovinu s Kejdžem ve stylu křižáci versus nindžové, v níž Análkin Skájvókr jen vyměnil světelný meč za desetikilový železný obouručák a s naprosto stejně koženým xichtem jím jednou rukou místo armády droidů decimuje zástupy ťamanských kungfistů, dá se tohle přežít bez vážnější psychické újmy. Tedy pokud se vám podaří uprostřed asi tak na dvacet minut usnout jako mně. Ani to nebylo nutno vracet zpět, navázal jsem plynule a nepřišel jsem, počítám, o žádné dějové zvratky, jen o asi tak čtyřicet neumětelsky zabitých čínských statistů. Rest in Piss, Mikuláši, už jen čekám, kdy ze zoufalství začneš hrát záporáky v Segalových „velkofilmech“. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama