Reklama

Reklama

Píseň duhy

(festivalový název)
  • Japonsko Nidži no megami (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Křehký příběh o nenaplněné lásce vypráví o zvláštním vztahu mezi nezralým mladíkem Tomojou, který pracuje jako pomocný asistent v malé televizní společnosti, a nadanou Aoi, která se chce stát filmovou režisérkou. Tomoja se poté, co Aoi zahyne při leteckém neštěstí v Americe, vrací ve vzpomínkách k prvnímu setkání s touto výjimečnou dívkou i k nejdůležitějším okamžikům, jež provázely jejich sílící přátelství. Vyprávění je rozděleno do několika kapitol a postupně diváky vtahuje do romance plné náznaků, jejíž protagonisté si nedokázali vzájemně vyjevit své nejhlubší city. Někdy to, co velmi hledáme, nedokážeme rozpoznat, dokud není příliš pozdě. Ale můžeme přesto cítit štěstí, že jsme alespoň na chvíli prožili něco opravdu mimořádného. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (12)

tombac 

všechny recenze uživatele

Japonská melodramata jistě skýtají lepší kousky, ale to nic nemění na faktu, že Niji no megami pro mě bylo nejpříjemnějším překvapením letošních Varů, doslova spásnou oázou v žáru vážných snímků. Žádný film mi tam nedokázal tak rapidně zvednout náladu, jako toto klasicky vystavěné asijské melodrama. V objemu prolitých slz karlovarská jednička. Niji no megami má své mouchy, které však ztrácejí na relevanci, když se necháte unést smutným, ale přitom moc milým a křehkým ohlédnutím za jedním silným kamarádským vztahem. A když dojde na scény se slepou Kanou... Tahal jsem kapesník :-) Na povedený herecký debut mé nejoblíbenější japonské zpěvačky Ami Suzuki jsem koment při pohledu na ty dosavadní negující prostě napsat musel. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyvážený film, který střídá vynikající momenty s těmi hodně slabými. Postavy přicházejí a odcházejí jak si chtějí. Japonská romantika spoustu mnohem lepší kousků, takže pokud jste viděli jen tohle, nenechte se tím odradit a sežeňte si třeba Crying out of love in the center of the world nebo Be with you. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Jeste si vzpominam jak jsem sedel v prvni rade az do konce tytulku, aby nebylo videt jak mam uplakany oblicej. Ale nikdo okolo me take nevstaval a neodchazel. Jemne jsem se porozhledl a videl, ze dojaty k slzam nejsem zdaleka jediny. S premahanim jsem odchazel, ale venku nejaka devcata stale popotahoval a hned se mi oci zalily slzamy. Tenhle film mi hodne sedl a ve Varech se mi libil zdaleka nejvic. Ackoli je smutny a dojimavy tak zaroven ma svuj velice jemny humor. Nicmene pravda je, ze tenhle kousek pro romantiky a mekoty jako jsem ja muze nekoho svoji melodramatycnosti "ponekud" znejistit ci rozcilit. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Nejhorší film, který jsem ve Varech viděl. Přehnaně sentimentální, přeslazený, naprosto bez emocí (i když se je ždímat snaží) a hlavně bez hloubky (o kterou se asi snímek patrně také snaží). Veškerý vtip je tu bohužel nezáměrný (většinou jde o scény, kde japonci křičí, či se nějakým způsobem rozčilují - nebo když zpívají :). Vydržet se to dalo, ale japonskou červenou knihovnu už nikdy více a film bych možná tak doporučil uhratým dvanáctiletým děvčatům. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavějším na tomhle filmu jsou pro mě dvě věci. Za prvé použití hudebního motivu ze skladby Hammerheart od metalové legendy Bathory (kdo by to čekal v japonském romantickém filmu) a za druhé moje oblíbená Juri Ueno, kterou je opět požitek sledovat. Ještě bych zmínil tentokrát nevidomou Yû Aoi, které to jako obvykle velice sluší. Jinak poměrně typická asijská romantika, se vším co k tomu patří, tedy se zcela zbytečnými momentkami a nezbytným slzavým údolím. Celkem průměr, ale za Juri Ueno dávám hvězdičku navíc. To musím. To by mi neodpustila. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Nepříliš poutavý snímek na téma vztahu dívky a chlapce, nedokázal mne chytit za srdce a značnou dobu jsem pociťoval jistou prázdnotu a především čitelnost celého dění motajícího se kolem natáčení, jejich seznámení a přátelství jež přerostlo v něco více, v něco nevyjádřeného. Úplně navíc nevhodná mi tam přišla rádoby zábavná část na téma starší přítelkyně, naopak za velmi zdařilé považuji krátké části se slepou sestrou hlavní hrdinky. 65% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velmi speciální snímek nám tu naservírovali Japonci. První půle filmu velmi "klamala tělem", protože to, co přišlo v druhé půli bylo prostě bombastické. Druhá hodina filmu a poslední dvě epizody z celkových sedmi byly podány úžasně. Nadchlo mě, jak to bylo cele zfilmováno na způsob nezavislého filmu, skvělá kamera. Bonbónkem už jen byly závěrečné titulky a nádherná obrazová koláž. Pak je tu ještě znázorněna láska k filmu, kterou vykreslují sami herci, kteří ve filmu vlastně točí nezávislý snímek o konci světa. Bravurní. Opět asijská originalita ukázala, že to stále jde. Velmi jsem se i pobavil u scén, kdy Tomoya jde na rande párty či poté, kdy si nabalí radoby 26 letou ženu, i když v reálu je jí 34. K tomu, to už se ale zase opakuji, skvělá kamera. Tenhle film mi sedl mnohem víc, než třeba novější počin od Kumazawy - Otonari. Výborné nemám co dodat, snad jen verdikt. Hlavně kvůli skvělému filmovému zpracování a v neposlední řadě dokonalý výkon Ueno Juri. 90% zase jedna speciální záležitost. ()

defagoo 

všechny recenze uživatele

Ne všechno ve filmu fungovalo tak jak mělo, něco zase příjemně překvapilo, a tak bych konečný výsledek viděl jako průměr. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejslabší Kumazavův film. Nedotklo se mě to. Ani se mi nelíbilo vystavění scén a jejich posloupnost. Ovšem přidávám hvězdu navíc. Je to o lásce... i té mojí k japonským filmům. ()

Reklama

Reklama