Reklama

Reklama

Filmová adaptácia poviedky Guy de Maupassanta. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

roswelll 

všechny recenze uživatele

Vtipná televizní komedie, kde zajímavá příhoda berušky v uchu jednoho z cestujících se střídá s příběhy ze soudní praxe soudce, který také cestuje v dostavníku ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Televízna adaptácia poviedky Guy de Maupassanta je príbehom skupinky cestujúcich v kočiari, kde sudca ( Dibarbora ) rozpráva príbehy zo svojej praxe. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Hlavný príbeh z dostavníka s červíkom v uchu je dosť hlúpy, zato príbehy vyrozprávané zo súdnej praxe sú celkom obstojné. Prvý s meraním objemu ženy je aspoň priemerný a druhý s vtipným zisťovaním otcovstva na súde je veľmi fajn. Na polhodinový film sú tri poviedky viac ako dosť. –––– Tak som sa veci ujal. Dokonca tak, že z toho mala aj potešenie. –––– Choroba vždy príde chudobného človeka draho. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tento slovenský televizní film je druhou nejstarší adaptací Guy de Maupassanta v Československu. Hlavní nápad není špatný, kombinuje několik povídek, z nichž nejslavnější je Prodej, která byla v příštích šesti letech znovu dvakrát natočena. Nesourodá skupina cestujících v dostavníku si krátí čas vyprávěním příběhů. Nakonec se ukáže, že i malé dobrodružství se přihodí také cestujícím. V hlavní roli vypravěče je František Dibarbora, což by dávalo tušit skvělou zábavu, bohužel se ale jedná o typický televizní počin z poloviny 60. let a je zde až příliš mnoho manýrismu té doby, důraz je kladen na ošklivost a nahotu, zdánlivou modernitu zastupuje už výběr z maupassantových témat, přičemž jejich zobrazení jsou příliš doslovná. Chybí lehkost a příjemná nálada, která by odpovídala humorným pointám. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama