Reklama

Reklama

Kapitán Mike křižuje Ameriku

  • USA Captain Mike Across America (více)

Filmový dokument, který napsal, režíroval a namluvil režisér Michael Moore jako snímek o politickém klimatu v Americe před volbami v roce 2004. Je to jeho turné po 60 městech, univerzitních městečkách a dalších místech. Tvrdohlavý dokumentarista se detailně podíval na politické tendence vysokoškolských studentů, oslovuje nevoliče v předvolební Americe, která se rozhodovala mezi kandidáty Georgem W. Bushem a Johnem Kerrym. (TV JOJ)

(více)

Recenze (18)

igi B. 

všechny recenze uživatele

M.M. jako typický >emerický misionář< bojuje věrně za svou >bezvíru< (i byznys a zájmy M.M. ;-) a nasírá tím kde koho - a dělá to svým způsobem dobře a je to dobře!!! . . . Vůči jeho názorům, metodám a hře na "PRAVDU" může mít pravda kdekdo kdejaké připomínky či přímo odpor, ale... Ale to je ta úžasná role Ameriky! To je to zatím stále platné základní právo, svoboda slova, svoboda - kterou by jisté síly tak rády stále víc a víc omezovaly a potlačily. Nemusíte Moora poslouchat, nemusíte s ním souhlasit, nemusíte ho mít rádi - ale můžete s ním polemizovat, můžete mu oponovat či přímo odporovat, nebo ho velkomyslně ignorovat či vypískat - ale dokud bude moct své názory a pamflety vyjadřovat a šířit, nepozbyde Amerika valnou část své svobody. A o tom to hlavně je! . . . Já sám coby malý igitátor mám k M.M. kvůli jeho mnohdy manipulátorským metodám a postupům docela ambivalentní vztah, ale přesto tvrdím - dobře že je Michael Moore! A škoda, že v naší tušašské pseudosvobodné mediální žumpě nevyrostl (snad krom kdysi ryze verbálního příliš umanutého a dnes již dávno vyměklého Petra Cibulky) jediný takový Michael Moore, který by stabilně a bezskrupulozně čeřil kalné vody naší politiky a vůbec společnosti jako takové... . . . Takže dvě hvězdy za film jako osobitý pamflet a jedna navíc za to, že s ním v mnohém nemusím souhlasit ale (zatím) to můžu napsat, protože i v té naší malé české připosrané >svoboděnce< zatím ten jeho hlas můžeme slyšet a eventuelně s ním i nesouhlasit! - - - P.S. Dablvjů Bushit byl d.m.s.n. snad největší vřed v zastávaném úřadu v dějinách U.S.A. A podívejme se, jaké vředy TU v tušašsku vládnou NÁM! Ale jak říkám, zmrdů máme v naší vlasti přehršel, nemáme holt ale toho kapitána Mikea... °-/ . . . A JÁ igi B. "vám to klidně podepíšu"... ;o[] - - - P.P.S. Lze předpokládat, že tento film nevznikl za nepotisticko protekční podpory nějakého zprofanovaného a zkorumpovaného >Státního fondu pro podporu a rozvoj americké kinematografie< , že... Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 29.9.2011 na >kapitánském prostoru< , hodnocení 25., komentář zde jako druhý - 30.9.2011) ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Tak jak mám Mooreovi dokumenty rád, tak tohle mi přišlo jako něco mezi sektářskými sešlostmi s ubohou agytkou za znovunezvolení "Buše" a amatérsky natočeným záznamem koncertu neznámých "kelbrit" a lídí, co ztratili své blízké a hrajou na city. Asi úplně nechápu mentalitu američanů, ale já bych se tohodle nikdy nezúčastnil. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Hurá na Bushe! Škoda že to nevyšlo. Sice si nemyslím že prezident je ten, kdo ovládá zemi, ale stejně je za každých okolností dobré zapudit blbce který má mít něco společného ze zemí ve které žijeme. Sice mi občas trapností běhal mráz po zádech, a celkově jsem dost špatný vlastenec, a ještě horší fanoušek Ameriky, ale proti blbosti a zlu by se mělo bojovat tak jako tak. Takže do nich! ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Jednoduše řečeno slabé. Fahrenheit byl na úplně jiném levelu díky dynamickému stříhu a Moorovu svéráznému smyslu pro upravování faktů tak, aby seděly do jedné, jím zvolené přímky. Tady člověk po čase upadne do jakési letargie, když se posté opakují výstupy na pódiu, kde se řeční, burcuje, agituje či zpívá proti Bushovi. A nevytrhnou ho z toho ani R.E.M. či fanatičtí hromadně se modlící křesťané na setkání Demokratů. Moorea moc rád nemám, ale má na víc. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Co je asi na filmu ocenitelné, že Moore poprvé otevřeně vykládá karty a bez vytáček ukazuje, na které straně stojí. Předtím se totiž jeho dokumenty snaží tvářit jako objektivní výpovědi o závažných problémech (od zbraní až po zdravotnictví), což rozhodně nejsou. Tohle sice není tak zábavné, ale zase to má mnohem blíž k dokumentu jako takovému. 55% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Prvý Moorov film, ku ktorému sám neprerozprával komentár. (m.a.t.o.)
  • Michael Moore poskytol film k voľnému stiahnutiu na svojej webstránke po dobu troch týždňov počínajúc 23. septembrom 2008. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama