Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Beky 

všechny recenze uživatele

Boll poprvé v životě u mě boduju!! Jsou tři důvody: zvolil zajímavé téma, autentickou akci a neokoukané herce ( neherce ), kteří hrajou velice obstojně a ještě je zde 4. důvod a tím je krátká stopáž!! Co se opět nepovedlo: pořád jsou zde režijní nedostatky, příklad: v tunelu se plíží několik vojáků...o několik vteřin později za nimi skáčou Vietnamci a ne a ne je dohonit...tím tempem jakým tam všichni lezli, by v tunelu byla za chvilku zácpa...v tunelu se střílí a hážou granáty, ale nikdo z nepřátel je neslyší??...o scénu dál máme dialog jak všichni musí být v tunelu tiše ani cigarety nesmí kouřit, protože nepřítel všechno slyší a cítí??...dál jsem měl spíš pocit, že se v tunelu plíží tak 20m a ne několik set metrů??...logika často pokulhávala, ale že bych se nudil...vůbec!! Ještě chci pochválit kameru, v tunelech je akce krásně přehledná!! Jednou větou: Boll se učí rychle...dám mu šanci...snad nezpychne!! ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Bollovi se povedlo nevídané! Natočil koukatelný film. Ba co víc, film je hoooodně vyvedený. Má dobrou myšlenku, neotřelý nápad, solidní herce, kameru, scénář... Syrové scény, výbornou zvukovou a hudební stránku. Nemůžu si pomoc, ale toto krvavé drama mě dostalo a určitě se řadí mezi špičku filmů o Vietnamu. Jistě, Apokalypsa nebo Full Metal Jacket to není, přesto nezbývá nic jiného, než doporučit... ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Boll je frajer. Natočit válečný film bez přehnaného patosu a bez sentimentálních dialogů (!) je opravdu kumšt a ukázka, že kdysi velký pohřbívač herních adaptací viditelně zmoudřel a režisérsky zase o něco vyspěl. Tunnel Rats nejsou další Četou. Jsou zcela samostatným filmem o zajímavé kapitole vietnamské války a to bez jakýchkoliv odkazů na slavnější žánrové kolegy. Velmi příjemné překvapení, kterému rád dám slabší 4*. A docela jsem zvědav, co předvede Boll příště. 70% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pověst Uwe Bolla jakožto režiséra hrdě kráčejícího ve stopách Eda Wooda mi není vůbec neznámá, proto jsem byl zaujat, že nějaký jeho film tu má poměrně vysoké hodnocení (64%) a říkal jsem si tedy, že do toho zkusím jít._____ Dočkal jsem průměrné, úplně obyčejně blbé žánrovky - tedy snůšky otřepaných keců o válce a smrti, které padají z úst vojáků v první půlhodince a nepříliš zajímavého bojování (umírání) v těsných vietcongských tunelech vyplňujícího zbytek stopáže. Je to suché a prázdné, ale nesmrdí v tom žádná do očí bijící stupidita, Uweho scénář i režie se dají přežít a ani ti herci v rámci žánru neurazí. Tunnel Rats nejsou něčím, co bych nazval dobrým a kvalitním filmem, ale na dno filmové žumpy rozhodně nepatří - je to takový ten kal, co plave na povrchu a teprve hluboko pod ním si tiše hnijí "skvosty" jako je Máj , Trhala fialky dynamitem a tak dále a tak dále....50% ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s mr. Bollem dopadlo o poznání lépe než to první. V komentáři k Postalu jsem se sice dušoval, že ke shlédnutí dalšího Uweho filmu mě už nikdo nedonutí, ale jelikož téma války ve Vietnamu patří k mým oblíbeným, tak jsem si Tunnet Rats nenechal ujít (celkem slušnou podívanou navíc slibovalo hodnocení - 63%). Nakonec musím říct, že jsem nelitoval, film sice nijak zvlášť nevyniká, na druhou stranu alespoň neuráží svou bezbřehou debilitou jako jiné režisérovy snímky... prostě takový průměr (na Uweho poměry samozřejmě nadprůměr). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Na oficiálnom filmovom plagáte sú zobrazené helikoptéry typu Sikorsky UH-60 Black Hawk. Vo filme a rovnako aj vo vojne vo Vietname sa však používali známe helikoptéry typu Huey UH-1H. (MikaelSVK)
  • Zlaté maliny - režie (zároveň za In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale a Postal). (Petr23)
  • Uwe Boll prozradil, že během natáčení neměl scénář a improvizoval podle herců. (Terva)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama