Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby Celosvetovo $35,402▐ od Uwe Bolla asi najnormálnejší film, kde ponúkne zaujímavý námet na podobu Vietnamu z neokukanej stránky tej tunelovej ale škoda že sa s tým trošku viac nepohral, chýba tam lepšie napätie, poriadne postavy, miestami dosť neprehľad, či dejový miš-maš hlavne pri útoku na tábor /35%/ ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tunnel Rats je unikát. Prvý krát sa totiž stalo, že som o Bollovom filme nepremýšlal ako o žumpe kinematografie, ale ako praobyčajnom vojnovom survivale, bez myšlienky, bez hrdinu a prešpikovanom 1000-krát prevareným drmolením o domove a viere (ktoré sa naštastie komplet vymlátí v expozíicii). Prvý krát som nebol ani úrážaný, ani rozosmievaný ohavným trademarkom všemohúcej filmovej tuposti v podaní maestra von Wermelskirchen. Naopak. Podporovaný peknou hudobnou kulisou, klaustrofobickou atmosférou a nezávisláckou nekorektnosťou chvíľkami dáva zaspomínať na obrazy z posledného Ramba. Sic je možno až moc vidieť ako si Uwe dokazuje, že nie je sračkár, ale na sugestivite to scénam pod povrchom (vrátane záveru) to neuberá a z jednoduchého námetu sa tu žmýka celkom dosť. Na všeobecne známe pomery určite milé prekvapenie. 60% ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa vám podarí prehrýzť sa cez tie únavné kecy v prvej tretine filmu, ktoré Uwe pajcol z mnohých predošlých vojnových snímkov a ktoré majú slúžiť ako intro ku charakterom postáv, tak potom vám začne byť úplne jedno, kto a ako v tých dierach zatrepe krpcami. Zamrzeli aj slabšie výkony hercov, ktoré pomohli tomu, že atmosféra v tuneloch síce hustá bola, no rozdýchať sa dala. Rozchodiť asi nie, skôr rozplaziť. Tri a tretina krysy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jednotka má za úkol zlikvidovat Tunely , které si buduje Vietkong jako obranu proti leteckým útokům a jako možnost napadat nepřítele ze zálohy. Nádherný začátek a krásný záběr na letící helikoptéru nad hnědou řekou, útlum hudby, pohled na vojáky v džungli, kamera se spouští až k zemi a dále pokračuje pod povrch, záběr do jednoho tunelu a na plazícího se vojáka, pohled na krysu a kamera opouští podzemí a povrch džungle a vrací se k pohledu na helikoptéru. To vše při songu In The Year 2525. Pak se hudba změní a nahradí ji ponurý song, který potrvá až do konce filmu. Seznámení z nováčkama, naložení mrtvol a oznámení velícího důstojníka poručíka Hollowborna...co jste dělali předtím je mi u prdele.V téhle četě je to jedno, zítra otevřeme první tunel. Pak přijde patnáct minut patriotství (dřevěná deska z nápisem Little Bighorn) a vzpomínka na příbuzné a známé...Armáda pošuků a hajzlů a na druhé straně čongové, co to sakra asi je...válka? Americký sen? Pak se ještě podíváme na hada, mravence, pavouka a vše může začít. Rozpoutá se peklo jak na povrchu, tak i pod ním, slovo Fuck je slyšet za každou větou. Výbuchy v podzemí i na povrchu přinesou mnoho mrtvých i raněných. Krev a beznaděj je prolnuta s osudy všech vojáků. Dovolím si jednu otázku: Úzký tunel, z obou stran máte nepřítele, toho u nohou zastřelíte a pak spacifikujete i toho druhého, jenže nemůžete okolo nich prolézt, co uděláte? Odpověď -SPOILER- Podíváte se na film - KONEC SPOILERU. Vzduchu už je málo, zhasíná poslední svíčka, nedá..se..dý..chat...A já rozsvítím pět hvězd a snad uvidím světlo v tunelu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý takzvaně krysy tunel, na válečný film působivé a doporučil bych ale já sám bych určitě do takového tunelu nevlezl. Nato že to točil Uwe Boll tak tenhle film se mu povedl fakt super v tunelech vojákům drásali nervy jeden po druhem padaly ale přesto to nevzdávaly a konec taky hodně nervy drásající a povedeny. Na tenhle režisérský kousek dost povedené od Uwa. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Filmovalo sa v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta. (MikaelSVK)
  • Zobrazený malý americký základní tábor se nachází v těžkém terénu džungle, aniž by bylo možné vidět jeho hranice. To by bylo v pořádku, kdyby se to odehrávalo za druhé světové války v Tichomoří, aby se ukryl před japonskými letadly. Ale ve Vietnamu by byla džungle vyčištěna a pro obránce tábora by byly vytvořeny „zóny smrti“. Vnější a vnitřní několikanásobné ploty z ostnatého drátu by byly po obvodu tábora. Tato obranná stavební strategie by zabránila takovému překvapivému invaznímu útoku, jaký je zobrazen ve filmu. (Johnny.ARN)
  • Uwe Boll trval na tom, že herci musí před natáčením strávit 30 minut v temných tunelech, aby pocítili, jaké to je mít klaustrofobii. (Johnny.ARN)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama