Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem byl zvědavý, jak si průserář Uwe Boll poradí s tématem vietnamské války. Nečekal jsem žádnou velkou smršť a udělal jsem jenom dobře. Protože, a to myslím upřímně od srdce, to tentokrát byla na Uweho poměry dost dobrá řežba. Film pojednává o jednotce americké armády někde ve vietnamské džungli. První půle je taková seznamovací a tady jsem byl celkem zklamaný, že se nic neděje. Pak ale přišla půle druhá a v ním to jen vřelo. Klaustrofobické záběry z podzemních tunelů byly až děsivé. A pak to peklo na armádním stanovišti. Konečně něko nakopal Amíkům prdel a konečně to skončilo... Nebudu prozrazovat. A konec konců i kamera byla pro tento případ nadstandartní. Nebýt té nudnější první poloviny, dal bych i vyšší hodnocení s tím, že jsem nepředpokládal, že by tento režisér ode mne dostal vysoké hodnocení. Tady ale minimálně 3*. Navíc úžasný úvodní song In the Year 2525. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pfu, celkom masaker. Ale čo Bollovi iné ostáva keď točí mizerné filmy. Aspoň vsádza na brutalitu, ale čo s Tunnel Rats robí zaujímavý film sú predovšetkým bludiska v tuneloch, ktoré dokážu miestami navodiť nepríjemnú atmosféru. Herci alebo ich postavy stoja inak rovnako za prd ako cela Bollová kariéra. 50% - 2* ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný Bollůw válečný snímek, který převálcuje ty válečný srajdy co vychází v dnešní době(no i ty starší), jen se bohužel opět ukazalo u některých uživatelů "Co točí Boll je automaticky špatné". Film se točí sice okolo jedné věci ale film je natočen zručně, zábavně a nesnaží se být moralizující. Sice se pár chybek najde ale třeba taková akce je natočena skvěle. Herci překvapující a hlavně Paré zase dokázal že má koule na to být drsnej. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pověst Uwe Bolla jakožto režiséra hrdě kráčejícího ve stopách Eda Wooda mi není vůbec neznámá, proto jsem byl zaujat, že nějaký jeho film tu má poměrně vysoké hodnocení (64%) a říkal jsem si tedy, že do toho zkusím jít._____ Dočkal jsem průměrné, úplně obyčejně blbé žánrovky - tedy snůšky otřepaných keců o válce a smrti, které padají z úst vojáků v první půlhodince a nepříliš zajímavého bojování (umírání) v těsných vietcongských tunelech vyplňujícího zbytek stopáže. Je to suché a prázdné, ale nesmrdí v tom žádná do očí bijící stupidita, Uweho scénář i režie se dají přežít a ani ti herci v rámci žánru neurazí. Tunnel Rats nejsou něčím, co bych nazval dobrým a kvalitním filmem, ale na dno filmové žumpy rozhodně nepatří - je to takový ten kal, co plave na povrchu a teprve hluboko pod ním si tiše hnijí "skvosty" jako je Máj , Trhala fialky dynamitem a tak dále a tak dále....50% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Slabé, vážne ma to nebavilo - príliš roztrasená kamera pri akcii, príliš veľa tmy (som si vedomý, že rozpočet filmu nebol veľký a že v tuneloch tma byť musí, ale aj akcia za málo peňazí a scény v tuneloch sa určite dali natočiť tak, aby to bolo prinajmenšom - pozerateľné) príliš veľa kecov a príliš veľa nesympatických hercov (až na tú babu na konci). Nie je to úplná sračka a vidieť v Uweho tvorbe mierne zlepšenie (dobrá voľba hudby a občas cítiť niečo ako atmosféru). Minimum zaujímavých nápadov však má za následok, že film môžete s kľudným svedomím prehliadnuť. Veril som tomuto dielu, no mýliť sa je vraj ľudské. 20% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Uwe Boll prozradil, že během natáčení neměl scénář a improvizoval podle herců. (Terva)
  • Na oficiálnom filmovom plagáte sú zobrazené helikoptéry typu Sikorsky UH-60 Black Hawk. Vo filme a rovnako aj vo vojne vo Vietname sa však používali známe helikoptéry typu Huey UH-1H. (MikaelSVK)
  • Po několika filmech natočených podle videoher nafilmoval Uwe Boll snímek založený na skutečných událostech odehrávajících se za války ve Vietnamu. (Terva)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno