Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně, někdo natočil válečný film s malým rozpočtem, který nestojí za starou bačkoru. Já osobně od Uweho viděl jen dechberoucí Dárfůr a hodně komorní nízkorozpočtový Auschwitz. I když to podle jeho filmografie vypadá spíše že je popelářem (je to samý odpad) než filmařem, já na něj nemohu říci nic špatného. Ale třeba jsem měl jen kliku na ty lepší filmy. Nicméně tunelové krysy se povedly. My co známe PC hru Vietcong i další kousky, které nám umožnily virtuální výlet do bojujícího Vietnamu jsme si mohli lezení tunely nejednou vyzkoušet. Známe tu vůni vlhké země a kořínků, stísněný pocit v úzkých průlezech, strach co může číhat za rohem v křižovatce štol i paranoiu z booby traps. Uwemu se toto podařilo divákovi věrně přiblížit. Řada diváků (pokud vůbec) si u americko - vietnamského konfliktu asi vybaví boje v džungli, vrtulníky Huey či osamocené americké palposty kdesi v divočině. Boj se však vedl i v podzemí. Vietnamci vybudovali po vzoru Japíků za druhé světové pod zemí úctyhodnou síť chodeb, skladišť, štábů, nemocnic atd... jako důsledek americké vzdušné nadvlády. A pokud měl být sklad zničen, pak někdo musel vlézt do stísněné díry v zemi. O tom, že Amíci byli co se týče mohutnosti postav úplně někde jinde než Asiaté se asi nemusím rozepisovat. Většina štol šla prolézt jen po břiše po jednom muži. První měl v ruce baterku a zbraň. Nic pro klaustrofobiky. V těch větších se dalo lézt po kolenou a v blízkosti velkých center se v chodbách dalo i stát. Zkrátka, kdo se zajímá o Vietnam - směle může do tohoto snímku jít. Nebude se nudit. Velká spokojenost. Dávám čtyři naostřené bambusové hroty. * * * * ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Oblast Cu Chi, Vietnam. ,,Seržante můžu se vás na něco zeptat? Dá se odsud dostat?“…. Tvorbou Uwe Bolla nedotčen, tedy bez předsudků a dokonce s nadějí a dobrovolně jsem vstoupil do béčkových vod, protože válka ve Vietnamu je vděčné téma. Čekal jsem akci a takové ty žánrové serepetičky. Nechápu, proč mě někdo nutí poslouchat půl hodiny ,,céčkový“ keci! Že v tunelu je tma ví i mé děti. Ale že v tý tmě je i za světla baterky hovno vidět, by měl vědět hlavně Boll! Taky kamera je slušně napsáno – nepřesvědčivá! A tak jsem zjistil, že s tunelu se nemá vystrkovat hlava, že M. Paré (taky) stárne a U.Boll u mě skončil. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Ve snaze mít co nejmenší náklady, se připravuje akce ,,Černoch v nočním tunelu“. O ději se moc neví, snad jen, že se to bude odehrávat za husté mlhy, ale bez rasového podtextu. Alespoň tak! ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nebyť ospalosti a často opakovanej nudy, dala by som aj 3*. Lebo na Uweho je to naozaj nečakane... skoro dobré. Herecké výkony v niektorých momentoch sú tým najlepším, čo sa dá v Bollových filmoch vidieť, Michael Paré je prekvapivo sympatický, zopár ďalších ksichtov ešte viac a záver je príjemne realistický (bol vrúcne očakávaný - chvalabohu nesklamal). Bohužiaľ, stále ešte to Uwe nezvláda tak dobre, aby sa mi aj hodinka a pol s ním nezdala večnosťou :-) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pověst Uwe Bolla jakožto režiséra hrdě kráčejícího ve stopách Eda Wooda mi není vůbec neznámá, proto jsem byl zaujat, že nějaký jeho film tu má poměrně vysoké hodnocení (64%) a říkal jsem si tedy, že do toho zkusím jít._____ Dočkal jsem průměrné, úplně obyčejně blbé žánrovky - tedy snůšky otřepaných keců o válce a smrti, které padají z úst vojáků v první půlhodince a nepříliš zajímavého bojování (umírání) v těsných vietcongských tunelech vyplňujícího zbytek stopáže. Je to suché a prázdné, ale nesmrdí v tom žádná do očí bijící stupidita, Uweho scénář i režie se dají přežít a ani ti herci v rámci žánru neurazí. Tunnel Rats nejsou něčím, co bych nazval dobrým a kvalitním filmem, ale na dno filmové žumpy rozhodně nepatří - je to takový ten kal, co plave na povrchu a teprve hluboko pod ním si tiše hnijí "skvosty" jako je Máj , Trhala fialky dynamitem a tak dále a tak dále....50% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Boll je frajer. Natočit válečný film bez přehnaného patosu a bez sentimentálních dialogů (!) je opravdu kumšt a ukázka, že kdysi velký pohřbívač herních adaptací viditelně zmoudřel a režisérsky zase o něco vyspěl. Tunnel Rats nejsou další Četou. Jsou zcela samostatným filmem o zajímavé kapitole vietnamské války a to bez jakýchkoliv odkazů na slavnější žánrové kolegy. Velmi příjemné překvapení, kterému rád dám slabší 4*. A docela jsem zvědav, co předvede Boll příště. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Niektorí americkí vojaci používajú pušky M16 A2, tieto však boli zavedené do výzbroje americkej armády až začiatkom 90-tych rokov. (Jello Biafra)
  • Na oficiálnom filmovom plagáte sú zobrazené helikoptéry typu Sikorsky UH-60 Black Hawk. Vo filme a rovnako aj vo vojne vo Vietname sa však používali známe helikoptéry typu Huey UH-1H. (MikaelSVK)
  • Uwe Boll po uvedení filmu vydal u studia Replay stejnojmennou videohru založenou na událostech z filmu. (Terva)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama