Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný Bollůw válečný snímek, který převálcuje ty válečný srajdy co vychází v dnešní době(no i ty starší), jen se bohužel opět ukazalo u některých uživatelů "Co točí Boll je automaticky špatné". Film se točí sice okolo jedné věci ale film je natočen zručně, zábavně a nesnaží se být moralizující. Sice se pár chybek najde ale třeba taková akce je natočena skvěle. Herci překvapující a hlavně Paré zase dokázal že má koule na to být drsnej. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Na Uweho skvěle podařený snímek odehrávajicí se převážně v podzemních tunelech. Docela mě překvapilo, že ačkoliv je to točený v podzemí a spousta podzemních zaběrů by klidně mohla sklouznout do své zmatenosti, já jsem se v něm slušně orientoval. Dále se mi líbilo, že nebylo ukázáno věčné klišé, jak američtí vojáci neustále poráží Vietcongské vojáky ale místo toho tu máme naservírovánu věrohodnost v prostředí Vietcongů, kteří v tunelech jsou doma, mají tu prozkoumaný každý metr a tím pádem jsou takticky výborně připraveni na americký vpád. Uwe, konečně se ti podařilo vybudovat atmosféru, nově má tvůj počin i myšlenku, není vůbec špatně natočený a za to ti dávám třetí hvězdu, konečně si jí totiž zasloužíš. Jen tak dál. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Boll je frajer. Natočit válečný film bez přehnaného patosu a bez sentimentálních dialogů (!) je opravdu kumšt a ukázka, že kdysi velký pohřbívač herních adaptací viditelně zmoudřel a režisérsky zase o něco vyspěl. Tunnel Rats nejsou další Četou. Jsou zcela samostatným filmem o zajímavé kapitole vietnamské války a to bez jakýchkoliv odkazů na slavnější žánrové kolegy. Velmi příjemné překvapení, kterému rád dám slabší 4*. A docela jsem zvědav, co předvede Boll příště. 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně, někdo natočil válečný film s malým rozpočtem, který nestojí za starou bačkoru. Já osobně od Uweho viděl jen dechberoucí Dárfůr a hodně komorní nízkorozpočtový Auschwitz. I když to podle jeho filmografie vypadá spíše že je popelářem (je to samý odpad) než filmařem, já na něj nemohu říci nic špatného. Ale třeba jsem měl jen kliku na ty lepší filmy. Nicméně tunelové krysy se povedly. My co známe PC hru Vietcong i další kousky, které nám umožnily virtuální výlet do bojujícího Vietnamu jsme si mohli lezení tunely nejednou vyzkoušet. Známe tu vůni vlhké země a kořínků, stísněný pocit v úzkých průlezech, strach co může číhat za rohem v křižovatce štol i paranoiu z booby traps. Uwemu se toto podařilo divákovi věrně přiblížit. Řada diváků (pokud vůbec) si u americko - vietnamského konfliktu asi vybaví boje v džungli, vrtulníky Huey či osamocené americké palposty kdesi v divočině. Boj se však vedl i v podzemí. Vietnamci vybudovali po vzoru Japíků za druhé světové pod zemí úctyhodnou síť chodeb, skladišť, štábů, nemocnic atd... jako důsledek americké vzdušné nadvlády. A pokud měl být sklad zničen, pak někdo musel vlézt do stísněné díry v zemi. O tom, že Amíci byli co se týče mohutnosti postav úplně někde jinde než Asiaté se asi nemusím rozepisovat. Většina štol šla prolézt jen po břiše po jednom muži. První měl v ruce baterku a zbraň. Nic pro klaustrofobiky. V těch větších se dalo lézt po kolenou a v blízkosti velkých center se v chodbách dalo i stát. Zkrátka, kdo se zajímá o Vietnam - směle může do tohoto snímku jít. Nebude se nudit. Velká spokojenost. Dávám čtyři naostřené bambusové hroty. * * * * ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s mr. Bollem dopadlo o poznání lépe než to první. V komentáři k Postalu jsem se sice dušoval, že ke shlédnutí dalšího Uweho filmu mě už nikdo nedonutí, ale jelikož téma války ve Vietnamu patří k mým oblíbeným, tak jsem si Tunnet Rats nenechal ujít (celkem slušnou podívanou navíc slibovalo hodnocení - 63%). Nakonec musím říct, že jsem nelitoval, film sice nijak zvlášť nevyniká, na druhou stranu alespoň neuráží svou bezbřehou debilitou jako jiné režisérovy snímky... prostě takový průměr (na Uweho poměry samozřejmě nadprůměr). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Uwe Boll po uvedení filmu vydal u studia Replay stejnojmennou videohru založenou na událostech z filmu. (Terva)
  • Zlaté maliny - režie (zároveň za In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale a Postal). (Petr23)
  • Vietnamská dívka měla na pravém zápěstí obvaz. Těsně po zničení podzemního bunkru bombardováním však dívce na ruce obvaz najednou chybí. (Johnny.ARN)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama