Reklama

Reklama

Eurosong aneb Kabát jde do Evropy

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V roce 2007 se Česká televize historicky poprvé přihlásila do soutěže pořádné EBU s názvem Eurovision Song Contest. Tomuto už 52. ročníku, který se v tomto roce konal 10. a 12. května v Helsinkách ve Finsku, předcházelo výběrové domácí Národní finále Eurosong. Konalo se 10. března ve Veltržním paláci v Praze a z 9 finalistů vyšla jako vítěz rocková skupina Kabát. Dokument režiséra Jana Mudry mapuje nejen vše kolem domácího Eurosongu, ale hlavně vše, co se dělo dál, od příjezdu Kabátu do Helsinek, přes zkoušky a generálky až po jejich vystoupení v Semifinále, kde bohužel jejich cesta skončila. Bude moci ale nahlédnout i do zákulisí příprav celé akce a samozřejmě i poznat řadu soutěžících z celé Evropy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Odpadová muzika načančání a přetvařování Evropě vskutku sluší a to velice, doufejme jen, že to není i případ EU coby politickoekonomického společenství.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Toho se velice bojím! :-() ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Odlehčený dokument, no spíš taková reportáž. Po faktické stránce bulšit, ale mě se to prostě líbilo. Neskutečně zkomercializovaná eurovize, obrovská megashow kde rozhoduje všechno ostatní kromě zpěvu a do toho Kabát, rocková skupina z česka která vypadá, z prominutím, uplně normálně. Rozhodně oproti většině ostatních. Krásné to bylo v tom že si opravdu na nic nehráli, při představě že by tam jela Helenka Vondráčková... to by byla národní ostuda. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

4* dávám jen jako fanda Kabátu, jinak nic nového pod sluncem. Docela mě zamrzela obyčejnost tohoto dokumentu. Jako nejlepší česká skupina by si tento dokument jistě zasloužil větší péči. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Ničím zaujímavý dokument, z ktorého sa akurát dozvieme, že spomedzi všetkých speváckych formácií na Eurosongu (spevácka súťaž) boli jedine Kabáti normálni, zvyšok boli samí spievajúci popoví tanečníci alebo hermafroditi z Ukrainy. :) ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

5 hvězdiček (jedna za každého člena Kabátu), jinak dokument by si zasloužil tak 2*. Jmenuje se to Kabát jde do Evropy a Kabát tam nebyl ani polovinu (možná ani třetinu) doby z těch 50 minut. Eurovize je hnus, Kabát je the best! ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Nějaká eurovize? Co to je? Asi něco, co Kabátům nesahá ani po kotníky...nenechte se zastrašit hoši, pro mě jste pořád ti nejlepší! 100% ()

Haymar odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z vůbec nejhorších estrád co sem kdy viděl! Polehčující budiž, že i daleko za hranicemi naší malé zemičky České vznikaji mnohem větší průsery než sou seriály a estrády made by Nova (Prima)! Otázkou je, je-li to pro našince až taková útěcha?! Kapitolou samotnou byli naši reprezentanti. Upřímně sem vůbec nepochopil, s jakou ambicí tam Kabáti skutečně jeli. Nic proti nim a neřeším proč nás zastupovali právě hoši Vojtek, Špalek & spol. (pořád 1000x lepší než trilobiti naší hudební scény Kája nebo Helenka), působilo to na mě jen jako obrovská recese! Pokud ano, beru!! Jestli to ale bylo myšleno smrtelně vážně, pak je zjevně cosi shnilého ve státě Českém... ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit vystoupení této kapely na soutěži, která ani nemá pro prezentaci takové kapely úroveň, je naprosto o něčem jiným než o muzice která letí v česku a soutěž samotná má spoustu nevyhovujících omezení. Příklad: Kabát ani tu Malou dámu neinterpretoval celou, jelikož jim vystřihli mezihru z důvodu, aby skladba nepřesáhla určený časový limit, který přikazovaly pravidla soutěže. Není co řešit..... ()

qwxyz odpad!

všechny recenze uživatele

Už Eurosong jako soutěž je čistý blábol a hudební hnus nazvaný v dnešní době pod krycím názvem "pop". Jenže dnešních "válovek", které lze označit jako tvorba mameluka schovávající se pod názvem "pop" už je tolik, že samotné slovo pop je synonymem slova superžblecht a skupina Kabát je podle mě nehudební skupina(ale neberu nikomu, co se mu líbí). 9% ()

Reklama

Reklama