Reklama

Reklama

Ztracený svět

  • USA Into the Lost World
všechny plakáty

Obsahy(1)

V Jižní Americe, v nepřístupných oblastech Guayany leží jedno z nejméně prozkoumaných míst na světě. Stolová hora Roraima. Jedny z nejstarších skalních masivů stejnojmenného pohoří skrývají mnoho tajemných živočichů a masožravých rostlin. Jejich stáří se odhaduje na tisíc šest set milionů let... Vědecký tým z National Geografic se vydá do tohoto ztraceného světa, aby objevil skutečný "Jurský park". Podaří se nalézt neznámé druhy, ale cesta do neznáma bude strastiplná. Expedice se neobejde bez pomoci špičkových horolezců, pilotů vrtulníku, nosičů a průvodců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně zfilmovaný dokument (zejména práce kameramana byla úžasná - třeba let helikoptéry braný na dálku nebo pohled ze skalních masívů), ale čekal jsem trochu víc zejména ze samotného vědeckého bádání ze stolové hory Roraima. Je pravdou, že dodnes je tam všechna příroda, fauna a flora díky špatnému a málo přístupnému terénu skoro nedotčená a v původním stavu, že vědci mají stále co objevovat a novými poznatky překvapovat..Slova bioložky, členky výpravy, ostatně mluví za vše. Říkala, a tomu není důvod nevěřit, že po příletu sem se ocitete jako by na jiné planetě. V tu chvíli jsem ji bezelstně věřil...Neprobádaných oblastí převážně v Jižní Americe je však daleko víc, vzpomeňme si třeba na neprodyšnou brazilskou džungli v jižní Amazonii na území brazilského státu Mato Grosso, kde se v roce 1925 poblíž řeky Xingu ztratil známý badatel Harrison Fawcett (dodnes se nenašla přesvědčivá odpověď) se svou výpravou a nebyl jen sám! Nebo další nepřístupná a zřejmě i nejtajemnější stolová hora na pomezí Brazílie, Kolumbie a Venezuely zvaná Kurupira (pěkná knížka od Jaroslava Mareše), kterou brazilská vláda na žádost Američanů celou neprodyšně uzavřela, dokonce i pro vědce! Nakonec bych snad ještě dodal, že spisovatel sir A. C. Doyle neumístil svou novelu na Roraimu ale právě na Kurupiru, když tak mě opravte.. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherná krajina, ale jedná se o jednu z mnoha stolových hor v Jižní Americe. Vědci připouštějí zde možnost objevení nových druhů, které věda dosud nepoznala, to více zajímavý bude cíl expedice, která spatří tzv. ztracený svět na stolové hoře. Jaroslav Mareš a kniha Zlověstné tajemství doporučuji vám všem. ()

Reklama

Reklama