Reklama

Reklama

Vítr vane, kudy chce

(festivalový název)
  • Itálie E l'aura fai son vir (více)

Obsahy(1)

Údolí Maira v italských Alpách nabízí fascinující scenerii strmých zalesněných svahů a náhorních plošin s loukami a pastvinami, mezi nimiž jsou jako hnízda uloženy malé kamenné vesnice. Mají bohatou a dramatickou historii, ale vymírají, domy jsou zavřeny a ožívají až s turisty na začátku léta. Mladá francouzská rodina z příhraniční oblasti se rozhodne pronajmout si v jedné z nich velké hospodářství. Philippe Héraud byl původně učitelem, ale dnes má několik set koz a vyrábí ve velkém kozí sýr, jeho pohledná žena se stará o dům a čtyři děti. Zpočátku vše vypadá jako v pohádce – venkované se radují z jejich příchodu a nezištně jim pomáhají, vidí v nich šanci, jak omladit a rozproudit místní život. Ale čím lépe se manželům daří, tím více nepřátel získávají. Režisér kráčí v šlépějích Ermanna Olmiho a jeho Stromu na dřeváky, s hlubokým porozuměním vypovídá o kraji a jeho obyvatelích, vyhýbá se jakékoliv zvenčí dodané dramatičnosti. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Giorgio Diritti, Fredo Valla .. Civilní poetická sonda do malebného úpatí Italských Alp. Nově přijíždějící francouzský pastevec sem přijíždí jako narušitel místní pospolitosti a je hlavním tahounem jinak bezpředmětné zápletky. Režisér má evidentně blízký vztah k danému místu, ale nám to mnoho nedává. Režie, kamera i hudba je na úrovni, zbytek o seně, hnoji, pospolitosti a nenávisti už nijak extra není. ()

Reklama

shalgiah 

všechny recenze uživatele

ten film by klidně mohl být o 10-20 minut kratší. takhle občas nudí a napíná mojí trpělivost (dokoukat/nedokoukat). celkový dojem je ale nadprůměrný, snad že tenhle film má co říct a ví jak. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama