Reklama

Reklama

Slavná alba: Motörhead - Ace Of Spades

  • Velká Británie Classic Albums: Motorhead - Ace of Spades
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2005, 49 min

VOD (1)

Rockové dílo, které se stalo inspirací pro mnohé muzikanty... Ve světě rockové hudby má skupina Motörhead své výsadní místo. Stejně tak v historii kapely má své nezastupitelné místo deska "Ace of Spades" z roku 1980. Vznik a nahrávání písní pro toto album odhalí autentické rozhovory s tehdejšími členy kapely. Ian Lemmy Kilmister, Phil „Philthy Animal“ Taylor a „Fast“ Eddie Clarke hovoří o životě v divokém a zhýralém světě Motörhead. Kapela navíc znovu zahraje některé ze svých legendárních skladeb. Lesk pořadu jistě dodají i archivní záběry a rozhovory s největšími rockovými osobnostmi, včetně Larse Ulricha a Slashe. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nechám si na ptáka vytetovat ptáka, aby vypadal větší." Tak to je jedna z mnoha zásadních informací, který jsem se dozvěděl o vzniku alba Ace Of Spades. Tohle prostě bylo spíš o Motörhead, kteří dokázali vytvořit neuvěřitelně hutnej zvuk, pak vypili všechno, co teklo, sjeli se vším, co se někde válelo a osouložili cokoli, co neuteklo. A přesto všichni dokázali přežít šedesátku. Velká gratulace. Jinak o Lemmyho hře na basu toho bylo natočeno hodně, takže jsem si spíš užíval Clarkovu vymazlenou kytaru a neuvěřitelnou energii, kterou dokázal Taylor vymlátit z bubnů. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jde spíše o atmosféru ve skupině, než abych se něco dozvěděl. Na jejich koncertu v Praze jsem byl, také na pár festivalech, kde hráli. výstižně to řekl člen kapely, že udeří maximální silou. Jsou i kvalitní a rozhodně neplatí, že kapela má zvláštní dar, přestože je hlučná, tak uspává. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ace Of Spades" je v poradí štvrtý oficiálny, štúdiový album britskej hudobnej skupiny Motorhead. Vyšiel ôsmeho novembra roku 1980 pod značkou vydavateľstva Bronze Records. Pôvodná verzia obsahuje dvanásť skladieb. Kapela ho nahrala v trojčlennej zostave: Lemmy Kilmister - spev, basová gitara, Eddie Fast Clarke - gitara a Phil Philthy Animal Taylor - bicie nástroje. Je to zrejme ich najvýraznejší a najpopulárnejší album, ktorý oslovil milióny rockových a metalových fanatikov. Album, ktorý sa nezmazateľne zapísal do dejín nekompromisne tvrdej a rýchlej muziky. Z toho dôvodu bol zaradený aj do anglického dokumentárneho televízneho seriálu "Slávne albumy" (Classic Albums), ktorý bol vyprodukovaný v roku 2005. Epizóda "Slávne albumy: Motorhead - Ace Of Spades" patrí v rámci tohto projektu medzi tie najzábavnejšie, najrockovejšie a najuletenejšie. **** ()

Mr.Apache

všechny recenze uživatele

Hodnotím níž než díl o albu Number of the Beast od Iron Maiden, přestože je pro mě Ace of Spades daleko lepší deska a Motörhead mnohem lepší kapela. Motörhead jsou totiž lepší než Ironi absolutně ve všem. Samozřejmě s výjimkou obalů desek. (Dílo Dereka Riggse prostě jen tak něčím netrumfneš. I když ani ty obaly nemají Lemmy a spol vůbec marné - spíš právě naopak.) Jde o to, že z těch dvou dokumentů se laik dozví o samotném albu mnohem více v případě Železné panny než v případě Motorových hlav. Že Fast Eddie používal místo kvákadla křečka, producent Vic Maile vypadal jako želva a Philthymu Animal Taylorovi roste druhá hlava, to nejsou zrovna informace z rodu nejserióznějších. Ovšem zábava je to náramná. A vidět ikonické trio Lemmy, Philthy a Eddie - tedy nejslavnější sestavu kapely - po více než dvaceti letech zase pohromadě (zvlášť když to všichni tři už před časem nadobro zabalili), bylo jednoduše k nezaplacení. No a tuhle znáte? You know I'm born to lose / and gambling's for fools / But that's the way I like it baby, I don't wanna live forever!! ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Asi nejzábavnější hudební dokument nejen v rámci tohoto seriálu. Tentokrát žádné rozbory neortodoxních studiových vychytávek a muzikantské geniality, ale vyprávění tří protřelých týpků, kteří ze sebe sypou jednu historku za druhou, jako kdybyste s nimi seděli v hospodě. Ve studiu se realizovaly všelijaké nápady, ale v tomto případě asi obvykle jako ztřeštěný hec. Prostě to tam nasypali jako Motorhead a hotovo. Rozhodně stojí za zhlédnutí, ani ne tak kvůli albu Ace Of Spades, ale kvůli Motorhead jako celku. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama