Reklama

Reklama

Slavná alba: Iron Maiden - The Number Of The Beast

  • USA Classic Albums: Iron Maiden - The Number of the Beast
Hudební / Dokumentární
USA, 2001, 80 min (Alternativní 50 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Cesta jednoho z nejvlivnějších metalových alb všech dob do historie hudby... Album "The Number Of The Beast" je považováno za jedno z nejlepších a nejvlivnějších heavymetalových alb všech dob. Mimo titulní písně obsahovalo další hity jako třeba "Run To The Hills", "Hallowed Be Thy Name" nebo "The Prisoner". Vznik alba fanouškům přiblíží v exkluzivních rozhovorech třeba Bruce Dickinson, Steve Harris, Adrian Smith nebo třeba bubeník Clive Burr, který kapelu opustil po masivním turné "Beast on the Road World Tour". Tyto výpovědi a dosud nezveřejněné záběry ukáží, jak se z alba stalo uznávané dílo, které vystřelilo kapelu mezi světové superhvězdy. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak ani na potřetí to nebyla trefa do černýho. A to je při tom moje hodně oblíbená kapela, z těch všech "Slavných alb" zatím nejoblíbenější... ALE rozhodně si nemyslím, že Number of the Beast je jejich nejlepší nebo nejzásadnější album. Za mě jednoznačně vede Brave new World. Jasný, tohle bylo 1.s Brucem a jsou na něm min.3 hitovky. Pořád sem toho názoru, že tenhle dokument je spíš takovej povrchní a pro lidi, kteří vědí prd o hudbě, natož pak o IM. Já měl to štěstí, že sem je cca 3x viděl, hodně za mlada. Teď už bych na ně nešel, ale dycky to bude moje jedna z top metálovejch věcí, který mě hodně v mládí ovlivnily... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Skôr len také nezáväzné (miestami útržkovité a neusporiadané) spomínanie, než poriadne ponorenie sa do spomienok na proces vzniku tohto legendárneho metalového opusu. A o "procese vzniku" táto dokumentárna séria predsa chce byť v prvom rade. V druhom pláne tu potom chýba pokus o vyjadrenie toho, ČO sa (okrem nepopierateľnej kvality samotného diela) stalo, že to vo svojej dobe natoľko zarezonovalo a rezonuje dodnes. Nič z toho sa nám žiaľ v tejto konkrétnej časti série neponúka. Celkom rád som videl, ale ani náhodou nehrozí, aby som utekal pozrieť si to znova. Ani zajtra, ani o 10 rokov. Niet prečo. Ba dokonca som po skončení tohto dokumentu neutekal pustiť si The Number Of The Beast, aby som si to po tisíci krát zase raz vypočul inak, než deväťstodeväťdesiatdeväť krát predtým... a to už (v rámci zamerania Classic Albums série) hraničí so škandálom! :-) ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jelikož má album za pár dnů 39. výročí, tak mě naše zadarmo drahá Česká televize velmi mile překvapila, že zařadila do programu 20 let starý dokument o tomto zásadním albu nejen kapely Iron Maiden, ale celé heavy metalové historie. Líbila se mi spousta rozhovorů se současnými či bývalými členy kapely, spousta koncertních záběrů a samozřejmě geniální hudba. Docela mě ale zarazilo, že se divák prakticky nic nového nedozví, žádné zásadní informace či zákulisní drby z natáčení alba zde bohužel nezazní. Dokument je pojatý velice povrchně, patrně s cílem zaujmout co možná nejširší publikum, takže fanoušci, kteří se chtějí dozvědět něco nového a zajímá je dění v kapele, budou patrně trochu zklamaní. Na druhou stranu pokud divák vnímá samotnou hudbu, musí mu být hned jasné, proč je tohle album tak zásadní a proč se řadí k nejlepším metalovým nahrávkám všech dob. 6/10. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  Aspoň na chvíľu som sa mohol vrátiť do dôb mladosti, keď som na tejto hudbe fičal (hoci som bol skôr na Helloween). Dozvedel som sa pár zaujímavých vecí o kapele (nie veľa), videl som ako vyzerali jej členovia po 20 rokoch, vypočul som si ich názory a hlavne pripomenul som si ich hudbu, z ktorej som mal zimomriavky, hlavne kvôli ich skvelému a jedinečnému zvuku. Žiaľ, častý neduh takýchto dokumentov býva malý priestor pre hudbu, hoci sú (mali by byť) predovšetkým o hudbe. Začne hrať nejaká pecka, lenže po pár taktoch to sekne a už niekto začne vyprávať nejaké duchaplnosti. To je aj prípad tohto dokumentu. Ale kvôli príhode s americkými náboženskými fanatikmi, ktorá má veľmi pobavila, zaokrúhľujem na 4 hviezdičky. To trápne pálenie (rozbíjanie) platní, koľko krát sa to udialo? To sú v USA naozaj takí obmedzení? Kapelu všade vo svete vítali ováciami, v USA náboženskými letáčikmi a označili ich za uctievačov satana. P.S. Verzia, ktorú som videl, má 50 minút (ČT má stále ten zlozvyk nezmyselne strihať dokumenty?). ()

subic 

všechny recenze uživatele

Jako frontman  Bruce Dickinson a IM slušný, ale nebyla to moje úplně nej kapela. Mě ta tzv. londýnská nová vlna, co se spustila se začátkem osmdesátek, až tak moc neoslovila. Tohle album je o 2 výrazných hitech The Number of the Beast a Run to the Hills, ale co dál? Koncem osmdesátek kolovalo i v Československu na různých pirátských kopiích a to už jsem měl tehdy jako 11-12iletý metalista oblíbenější kapely, třeba německé Helloween. Ale z dnešního hlediska je potřeba říct, že ty osmdesátkové metalové kapely zněly víceméně tak nějak stejně. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama