Reklama

Reklama

Slavná alba: Judas Priest - British Steel

  • Velká Británie Classic Albums: Judas Priest - British Steel
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2001, 110 min (Alternativní 50 min)

VOD (1)

Příběh znamenité desky, která započala éru britského metalu... Kdyby Judas Priest vydali jen toto jediné album, stejně by se zapsalo do historie. Má totiž vše, co potřebuje výjimečná deska – plnohodnotný metalový zvuk, úžasná sóla, skvělé texty a nezaměnitelný vokál. Album "British Steel" vydané v roce 1980 zahájilo éru britského metalu, jak ho známe, a proslavilo kapelu po celém světě. Dílo se vyšplhalo vysoko v britských hitparádách, singly "Breaking The Law", "Living After Midnight" a "United" se dočkaly široké rádiové obliby, která trvá dodnes. Vznik desky "British Steel" vtipným a neotřelým způsobem odvypráví členové kapely a producent alba Tom Allom. Navíc dokument nabídne archivní záběry, rozhovory a vzácná živá vystoupení. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument je úžasný hudebně i vypravěčsky. Na koncertě kapely jsem byl v Praze, po festivalech moc nejezdí. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Dal by som aj plný počet hviezd, ale to K.K. Downingove a Glenna Tiptonovie prehrávanie najslávnejších riffov, kedy chcú v "priamom prenose" upozorniť na ten či onen moment tej ktorej skladby... to bolo tak mimo... že sorry chlapci! Inak oukej. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

S tímhle výběrem skupiny a CDčka naprosto souhlasím. Oni mají spousty CD, ale tohle je skutečná a absolutní pecka. V práci to smažím jednou za 14 dní celý a je to vážně něco absolutního. Největší pecky sou sice brikety a United, ale já mám nejrači Metal Gods. Ale i tak je na tom CD spousty známejch pecek. Jakožto kapelník vímm, že takovýdle album se i takle velký kapele povede prostě jen 1x za život. Dokument příjemnej, ale vo to tady moc nejde :o) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Judas Priest je jedna z kapiel, ktoré definovali heavy metal 80-tých rokov, hudby, na ktorej som vyrastal. Bavil ma ich ostrý, nadupaný a pritom melodický zvuk, ľahko rozpoznateľný. Dokument ma ale veľmi neuspokojil, pôsobí na mňa dosť rozhárane, čo je možno dané aj strihom v tej 50-minútovej verzii. Neviem akým zázrakom sa dá vtesnať skoro 2-hodinový dokument do 50 minút. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Deska, kterou tenkrát poslouchali úplně všichni a v dnešní době je to stále modla všech agrometalistů. Parádní archivní záběry a rozhovory, které vzhledem k současnému stavu docela pobavily. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem moc rád, že Česká televize poměrně pravidelně myslí i na nás, fanoušky rocku a metalu, a dopřává nám na jedné své nejmenované stanici někdy až celovečerní program, složený z dokumentů, koncertů či tematických pořadů. Na druhou stranu mám z dokumentu velmi rozporuplné pocity. Možná to zapříčinila kratší, sestříhaná stopáž, každopádně mi dokument nepřišel nijak zvlášť poutavý ani zajímavý, čekal jsem větší nálož zajímavostí nebo nějakého exkluzivního materiálu, v tomto ohledu mě čekalo zklamání. Kdybych si místo toho pustil třeba živák Epitaph, měl bych mnohem lepší zážitek. Hudba bezkonkurenční, British Steel je klasika, dokument je však těžký průměr. 5/10. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Judas Priest a album British Steel se pvoažuje za takové to plnotučné heavy metalové, přitom z dnešního pohledu je to spíš takový říznější rock´n´roll. A já si nemyslím, že je to úplně top Judap Priest. No každopádně co nejde upřít, jsou outfity zpěváka Roba Halforda, což byly kožený výrazně ocvočkovaný hadry (inspirace v guy a punk klubech), ty se pak staly pro metal typické. ()

Reklama

Reklama