Reklama

Reklama

Spell, dolce mattatoio

  • Itálie L'uomo, la donna e la bestia (více)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi atraktivní, ale bohužel na mě až příliš surrealistické, dějově nesourodé, nesouvislé a matoucí, atmosféra čistě halucinační, stěží jsem vnímal co je realita a co sen či halucinace. Jedna z dalších taliánských bizarních podivností a šíleností, odehrávající se na pozadí festivalu v malé italské obci, za chodu každodenního života. Krásné ženy, některé efektivní a intenzivní scény, vzrušující erotické scény, nezapomenutelné a nechutné skatologické finále. Ještě nikdy nikomu se nepodařilo tak mi znechutit hovězí maso, jako se to podařilo tvůrcům tohoto filmu. Ocenil bych i pěkný soundtrack. Znepokojující, provokativní, inspirativní, vzrušující, sexistické, asi ne pro každého (místy opravdu extrémní, viz. například oko v pochvě, nebo vnitřnosti zvířat), fanšmejkři ale jistě ocení. "Cool scéna": "kulečníkový stůl", více už netřeba dodávat:-) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je rozhodně zajímavý kousek. Výborný je vizual a občasný hudební doprovod. Barvičky, snové výjevy, občas nějaký ten rádoby šokantní záběr. Dějově je to ale neuvěřitelně prázdné. Celé to vykresluje pouze obyčejné příběhy obyčejných lidí, párů a rodin na pozadí jedné vesnické oslavy ... Co musím vychválit ale do nebes, tak je velká porce ženské nahoty a že to jsou fakt krasotinky!! Fakt náádhera ... O čem to vlastně je, jsem si říkal po celou stopáž ...? Fakt o ničem, nebo možná "je to celý o prcání" ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kohout, znásilněné maso, nůžky svírající bradavku, komunista, kapající krev, telící se kráva, ohňostroj, kulečník, nadržený řezník, klobouk na noze oběšence, správně umístěná hlava Lenina. Mozaika osudů postav, co se všelijak proplétají, místo, aby spolu souložily, tak si to většina představuje, láska, žárlivost a smrt. Místy skvělý střih a výborná hudba. Méně explicitní, než jsem čekal, i když jedna scénka by tu byla. Tři hvězdy zvedám o jednu za taneční extázi prokládanou sexem v téměř samotném závěru - obstála by jako samostatný film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak velká podivnost, že se mi to nějakým záhadným způsobem prostě zamlouvalo. Není to snuff, ale je to v duchu italské tradice překračovat hranice. Ale ne tolik, aby se to naprosto hnusilo. Tohle je film, který odkazuje na to, co je v člověku zakořeněno a na to, jak snadno/těžko se to dostává ven a jaké následky to může mít. A ano, šokovat snímek místy bude. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ciry Art, vsimol som si ale ze je to znesitelne - 100 minut ubehne sakra rychlo, postavy aj realne konaju, vela priestoru dostal surrealizmus, halucinacie - clkovek ma potom vo filme problem oddelit, co je realita a co uz halusky. Alberto Cavallone je u nas hodne neznamy reziser, coz je skoda, toto je suverenne jeho najlepsi film, ktory je volne dostupny. karel ma pravdu s tym hovadzim masom, biliardovy stol je ciry masaker scena : 75 % ()

Reklama

Reklama